Συνέντευξη του τραγουδιστή Στέφανου Κάκκου ενόψει του Live  του στον Σταυρό του Νότου

Οι kallitexnes.gr καλωσορίζουν στην παρέα τους τον τραγουδιστή Στέφανο Κάκκο, ο οποίος εμφανίζεται για δεύτερη φορά στον Σταυρό του Νότου, την Πέμπτη 12 Μαΐου. Στέφανε, δεύτερη φορά που εμφανίζεσαι στο συγκεκριμένο μουσικό στέκι. Πώς ήταν το ξεκίνημά σου εκεί και τι μας υπόσχεσαι για τη δεύτερη εμφάνισή σου; Τι τραγούδια θα ερμηνεύσεις;

Σ.Κ.: Η πρώτη μου εμφάνιση στον Σταυρό του Νότου, ήταν μια πολύ ευχάριστη συγκυρία, που ο κόσμος την αγκάλιασε με αγάπη, έτσι πολύ σύντομα, προχωράμε και στη δεύτερη. Η set list, περιέχει τραγούδια από την ποπ, ροκ ελληνική και ξένη σκηνή και στην νέα αυτή εμφάνιση, θα προστεθούν και κάποιες νέες «εκπλήξεις» που δεν θα ήθελα όμως να προδώσω.

Μίλησέ μας αν θες για το τελευταίο σου single «Όλα αγάπη είναι». Πες μας για τους στίχους και τη μουσική, καθώς και για το τι σημαίνει για εσένα ως επιτυχία;

Σ.Κ.: Σε στίχους του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη & μουσική του Γιάννη Φρασέρη κυκλοφόρησε την εποχή της πανδημίας.

Η αλήθεια είναι πως δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη από εμένα και από όλους τους συντελεστές. Αυτό το τόσο όμορφο, αγνό και θετικό συναίσθημα προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε μέσω του «Όλα αγάπη είναι». Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι συνθήκες δεν ευνοούν να φέρνουμε στο φως τέτοια συναισθήματα.

Ενόψει της βραδιάς στον Σταυρό του νότου, θα ήθελες να μας πεις κάποια πράγματα για τους πέντε σολίστες που σε συνοδεύουν σ’ αυτό το live;

Σ.Κ.: Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την ομάδα! Πέντε υπέροχοι μουσικοί, ο Λευτέρης Παπαμαλλής στα πλήκτρα, ο Στέφανος Γεωργιτσόπουλος στις κιθάρες, ο Γιώργος Ξανθόπουλος στο σαξόφωνο, ο Θάνος Ζούρας στο μπάσο και ο Κώστας Λαθουράς στα τύμπανα, που δέσαμε από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε και μοιραστήκαμε κοινό ήχο & αισθητική… την ομάδα συμπληρώνει ο Νίκος Τσαούσης, συμπατριώτης μου, ένας καλλιτέχνης- manager, που «δέσαμε» από την πρώτη συνάντηση & σχεδιάζουμε μαζί όλα τα επόμενα «βήματα» μου….

Το καλοκαίρι του 2015 αναδείχθηκες νικητής στον διαγωνισμό του Νίκου Μουρατίδη. Τι άποψη γενικά έχεις για τους διαγωνισμούς τραγουδιών και κατά πόσο η νίκη αυτή βοήθησε την μετέπειτα μουσική σου πορεία;  

Σ.Κ.: Ένα τυχαίο γεγονός, με οδήγησε στον διαγωνισμό αυτό και μπορώ να πω ότι όλη η εμπειρία που έζησα, ήταν πολύ όμορφη. Σίγουρα, ένας διαγωνισμός μπορεί να σου ανοίξει μια πόρτα, να εξασφαλίσει μια προσωρινή αναγνωρισιμότητα, αλλά από μόνο του αυτό, δεν είναι αρκετό.

Από τον Αύγουστο του 2013 που κυκλοφόρησε το πρώτο σου τραγούδι “Τρέλα θέλει η ζωή”, μέχρι και σήμερα, έχουν μεσολαβήσει πολλές δύσκολες καταστάσεις, κυρίως λόγω του κορονοϊού. Τι έχει αλλάξει μέσα σου τόσο σε μουσικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

Σ.Κ.: Θέλω να κρατώ ζωντανό το “όνειρο” μου για το όμορφο, το αληθινό, τον γεμάτο “φως” προορισμό του ανθρώπου, μακριά από καθετί σκοτεινό και αιματοβαμμένο. Όταν μια “συγκυρία” έχει διάρκεια, τα προβλήματα που προκύπτουν, σαφώς και είναι περισσότερα από εκείνα που είναι φανερά. Από την μια, η διάθεση του κόσμου, θα είναι πάντα μεγάλη για συμμετοχή σε παραστάσεις, συναυλίες κ.λ.π., από την άλλη η καθημερινότητα της είδησης, υποσυνείδητα δημιουργεί φοβίες. Η μόνη λύση που μας μένει, είναι να προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και να “εκμεταλλευτούμε” τη δύσκολη αυτή περίοδο, ως μια ευκαιρία εσωτερικής αναζήτησης και να αναδείξουμε τα θετικά μας στοιχεία.

276096805_978868949430836_5993

“Θέλω να κρατώ ζωντανό το “όνειρο” μου για το όμορφο, το αληθινό, τον γεμάτο “φως” προορισμό του ανθρώπου, μακριά από καθετί σκοτεινό και αιματοβαμμένο”.

Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι έχεις τη μουσική μέσα σου και ποια ήταν τα αρχικά σου ακούσματα τα οποία συνετέλεσαν στη δημιουργία της μουσικής σου ταυτότητας;

Σ.Κ.: Μεγάλωσα σε ένα σπίτι, όπου η μουσική υπήρχε από πριν…η μητέρα μου, ήταν καθηγήτρια στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, οπότε η επαφή με την μουσική, αναπόφευκτη. Από πολύ μικρή ηλικία λοιπόν, άρχισα να ασχολούμαι με αυτή. Ακούσματα από την ροκ μουσική, με οδήγησαν σε ηλικία 19 χρονών, να στήσω την πρώτη μου μπάντα, τους Gravity 0 (βαρύτητα μηδέν). Στη συνέχεια, αυτονομήθηκα…

Ποιες είναι οι κύριες πηγές έμπνευσης ενός καλλιτέχνη και ιδιαίτερα ενός μουσικού και τραγουδιστή; Ποιοι μεγάλοι καλλιτεχνικοί δημιουργοί υπήρξαν οι κύριες πηγές έμπνευσής σου όλα αυτά τα χρόνια, τι πιστεύεις ότι σου προσέφεραν και κατά πόσο επηρέασαν τη δουλειά σου; 

Σ.Κ.: Προσωπικές στιγμές, καταστάσεις & συνθήκες είναι εκείνες που δημιουργούν την «συνταγή» για έμπνευση σε έναν τραγουδοποιό κυρίως. Τα ακούσματα που διαμόρφωσαν τον ήχο μου, ήταν κυρίως από την ξένη μουσική…Elvis Presley, Frank Sinatra, Robbie Williams, ήταν  οι βασικοί μου «μέντορες».

Η μουσική γενικά, πιστεύεις ότι καλλιεργεί τα ήθη; Ένας άνθρωπος που ζει και κινείται με τη μουσική γύρω του και μέσα του, πιστεύεις ότι μπορεί να επηρεάσει σε θετικό βαθμό τους άλλους ανθρώπους;

 Σ.Κ.: Η μουσική, όπως και κάθε άλλος εργασιακός τομέας, επιστήμη κ.λ.π, δεν σε κάνει απαραίτητα καλύτερο άνθρωπο…όσο πιο πολύ εξελίσσεις το «αντικείμενο» σου, βγάζεις προς τα έξω αυτό που κρύβεις μέσα σου, είσαι «καλός», γίνεσαι καλύτερος, είσαι «κακός», γίνεσαι χειρότερος.

Η μουσική ως μάθημα στα σχολεία. Τι πιστεύεις για αυτό; Έχει την αξία που της αρμόζει; Διδάσκεται σωστά; Κι αν όχι, τι θα πρότεινες προκειμένου κάθε παιδί να ξεκινήσει τη ζωή του απόλυτα εξοικειωμένο με τη μουσική; 

Σ.Κ.: Τα μουσικά γυμνάσια που υπάρχουν στην χώρα μας, έχουν κάνει σημαντική δουλειά και το επίπεδο της μουσικής μας παιδείας, έχει αναβαθμιστεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν. Η μουσική πρέπει να υπάρχει σαν επιλογή, ανάμεσα στην γνώση που αποκτούμε στην ζωή μας…πέρα από τους καλούς μουσικούς, χρειαζόμαστε και καλούς «ακροατές», οπότε ναι, είναι σημαντική η «γνώση» της.

Ποιες είναι οι ελπίδες και τα όνειρά σου για το μουσικό μέλλον και για το μέλλον γενικά; Τι νέο μας ετοιμάζεις σε επαγγελματικό επίπεδο; 

Σ.Κ.: Κάθε μουσικός – ερμηνευτής, πιστεύω ότι αυτό που ελπίζει να καταφέρει, είναι να έρθει «αντιμέτωπος» στην πορεία του, με μεγάλα τραγούδια! Δεν θα μπορούσα να ξεφύγω κι εγώ από αυτήν την ελπίδα ….πέρα από τις εμφανίσεις μου για το καλοκαίρι, βρίσκομαι ήδη στο στούντιο και ηχογραφώ νέα κομμάτια, που πολύ σύντομα, θα κυκλοφορήσουν.

 

Για το τέλος, άφησέ μας με έναν στίχο τραγουδιού που βγαίνει από την καρδιά σου και μια ευχή για το καλοκαίρι που πλησιάζει.

Σ.Κ.: «Go the distance»… ένα τραγούδι του Michael Bolton που αναφέρεται στην υλοποίηση των ονείρων μας. Για το καλοκαίρι που έρχεται, εύχομαι να το ζήσουμε με πολλή μουσική μαζί με την καλύτερη «παρέα» δίπλα μας, εκείνη που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα!

Follow on instagram: 

https://instagram.com/stefanoskakkos?utm_medium=copy_link

Subscribe on YouTube: 

https://youtube.com/channel/UCxDmzMjaPeUBvnZ0C6ArHcQ

Follow on official page: 

https://m.facebook.com/StefanosKakkos.official/

Βίντεο: 

https://youtu.be/GCok1N0SMiY

https://youtu.be/55BYZKsbHh8

https://youtu.be/7lM4BEhikp8

https://youtu.be/3OwN9zeTkz0

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου