Η Ρίτα Αντωνοπούλου μια πάρα πολύ σπουδαία & εξαιρετική ερμηνεύτρια, με πάρα πολύ σημαντικές  συνεργασίες, με διαχρονικές επιτυχίες στο ενεργητικό της, ένας εξαιρετικός άνθρωπος με αδαμάντινο χαρακτήρα, μου παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη για λογαριασμό του site kallitexnes.gr που σίγουρα θα συζητηθεί. Απολαύστε την.

Φωτογραφίες : Άκης Χρήστου

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την συνέντευξη μας λέγοντας μου τα τελευταία σας πολύ όμορφα επαγγελματικά βήματα…

Μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο για όλους μας, καταφέραμε να κυκλοφορήσει μια δισκογραφική δουλειά την οποία περιμέναμε πώς και πώς εδώ και δυο χρόνια. Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση της παράστασής μας με τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο η οποία κυκλοφόρησε πριν λίγο διάστημα από το ogdoo music group σε διπλό βινύλιο. Είμαστε πολύ περήφανοι και πολύ χαρούμενοι για όλο αυτό αλλά και για την ανταπόκριση του κόσμου στο μουσικό μας κάλεσμα, σε αυτές τις εποχές.

4

Εκπροσωπείτε επάξια τόσα χρόνια το Ελληνικό τραγούδι και δη ένα δύσκολο είδος τραγουδιού. Θεωρείτε ότι σήμερα περνάει κρίση το συγκεκριμένο είδος τραγουδιού;

Σήμερα περνάει κρίση ο κόσμος όλος, ολόκληρη η ανθρωπότητα…και δε μιλώ για κάποια οικονομική κρίση. Μιλάω για βαθιά κρίση συνείδησης. Δε θα μπορούσε να μείνει αλώβητο το τραγούδι μας.

Πόσο βοηθάνε την εξέλιξη της μουσικής τα νέα “είδη μουσικής” (τραπ, κτλ);

Δε θεωρώ εξέλιξη της μουσικής την τραπ που αναφέρετε ως παράδειγμα. Τη θεωρώ απεικόνιση  της κρίσης που ανέφερα πιο πριν. Η λέξη εξέλιξη από μόνη της χωρίς κάποιο επίθετο να την προσδιορίζει ως καλή ή κακή, έχει θετικό πρόσημο, δηλαδή κάτι εξελίσσεται, προχωράει, γίνεται πιο ολοκληρωμένο, πιο θετικό, καλύτερο. Άρα για ποια εξέλιξη μιλάμε; Δηλαδή η εξέλιξή μας είναι από τον Θεοδωράκη στην τραπ; Αλίμονο.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα ριάλιτι παιχνίδια μουσικής και τα παιδιά που βγαίνουν απ’ αυτά;

FXT27048-2

Δε μπορώ να εκφέρω άποψη για τα παιδιά σε καμία περίπτωση. Εξάλλου δεν τους γνωρίζω οπότε δε γίνεται να έχω άποψη. Αλλά είναι προφανές ότι τα ριάλιτι παιχνίδια μουσικής δεν έχουν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό σε κανέναν… Ούτε σε κάποιον διαγωνιζόμενο ούτε και στο ελληνικό τραγούδι. Στατιστικά μιλώντας, εκμεταλλεύονται τη δίψα κάποιων παιδιών για το τραγούδι και κάποιων άλλων για τη φήμη έστω και την περιστασιακή, τους πουλάνε φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες και γίνεται ένας χαμός για το τίποτα στο τέλος. Αυτή είναι η αλήθεια.

FXT21457 copyΈχετε κάνει πολλές και πετυχημένες συνεργασίες. Σίγουρα έχετε πάρει πράγματα από όλες τις συνεργασίες σας. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνεργασία που μπορείτε να ξεχωρίσετε;

Ε φυσικά είναι ρητορική η ερώτηση. Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι και θα είναι για πάντα ο άνθρωπος που έκανε το όνειρό μου πραγματικότητα και με πίστεψε όσο κανείς άλλος. Του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη.

 

Πόσο σας προβληματίζει – επηρεάζει η πανδημία;

Αρχικά με επηρεάζει άμεσα καθότι είμαι άνεργη ως γνωστόν όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι που εργαζόμαστε στον καλλιτεχνικό χώρο κι όχι μόνο. Άρα δε γίνεται και να μη με προβληματίζει όχι μόνο σε επίπεδο διαβίωσης αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο, αντιλαμβανόμενη ότι παίζονται φρικτά παιχνίδια στις πλάτες μας. Ζούμε μια μαύρη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας.

DSCF9221 copy

 

Ποια είναι τα όνειρα που θέλετε να κάνετε πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον;

Να μπορώ να ζω με χαρά τη ζωή μου όπως επιλέγω.

Ποια είναι η στιγμή της ζωής σας που έχει χαραχτεί βαθιά μέσα στην ψυχή σας;

Η γέννηση της κόρης μου.

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας;

Κλείνοντας θα ήθελα να πω κλείστε τις τηλεοράσεις. Ευχαριστώ πολύ.

Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός