Ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης είναι ένας γοητευτικός και πολυτάλαντος καλλιτέχνης, υπηρετεί τον χώρο εδώ και αρκετά χρόνια με αξίες και ήθη που θυμίζουν άλλες εποχές. Σεμνός, ταπεινός, επαγγελματίας, σοβαρός είναι μερικές από τις λέξεις που τον χαρακτηρίζουν.

Τον γνωρίζω από παλιά και χαίρομαι με την πρόοδο του καθώς μετράει πολλές & σημαντικές συνεργασίες και οι μετοχές του συνεχώς ανεβαίνουν.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βίντεο κλίπ-τραγούδι θέλησα να του πάρω μια συνέντευξη για λογαριασμό του site kallitexnes.gr. Είχαμε την ευκαιρία προ καραντίνας να πούμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το νέο του βίντεο κλίπ-τραγούδι με τίτλο ”Μαγούλα”, τις συνεργασίες που ξεχώρισε κ.α πολλά. Απολαύστε τον.

Πότε και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την μουσική;

Η ασχολία και η περιέργεια μου για την μουσική και τους ήχους ήρθε από τα σχολικά μου χρόνια στο δημοτικό. Παίζοντας μόνος κατά καιρούς και δοκιμάζοντας με ήχους από αντικείμενα την διαφορετικότητά τους, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι σημασία του ήχου. Ήταν κάτι που με κέντριζε και όλα τα μεσημέρια σχεδόν όσο θυμάμαι έφευγα από το σπίτι και έτρεχα στους αγρούς και στους χωματόδρομους μόνος ακούγοντας και επεξεργάζοντας ήχους, Αργότερα μπήκα στην μουσική και θεατρική ομάδα του σχολείου τραγουδώντας επειδή με είχαν επιλέξει τότε λέγοντας πως έχω σωστή φωνή. Και έτσι άρχισα να τραγουδάω στις σχολικές γιορτές και να παίζω σκετσάκια με τα υπόλοιπα παιδιά. Ήταν κάτι που με μάγευε και είχα σχεδόν γίνει το δεξί χέρι της δασκάλας, κάτι που συνεχίστηκε και στο γυμνάσιο και στο λύκειο πια μεγαλώνοντας και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ποιοι σε στήριξαν στα πρώτα σου βήματα;

Η στήριξη υπήρχε πάντα από το οικογενειακό περιβάλλον ασχέτως αν δεν καταλάβαιναν και πολύ την συμπεριφορά μου σαν παιδί. Αλλά τουλάχιστον κατανοούσαν το νεαρό της ηλικίας μου. Και βέβαια μεγάλη βοήθεια, στήριξη και αγάπη έλαβα από τους δασκάλους μου. Ήμουν πολύ αντιδραστικό παιδί και όλο αυτό ερχόταν και κούμπωνε σε αυτή την συμπεριφορά, χωρίς εξήγηση γι’αυτούς, στην αρχή τουλάχιστον. Ώσπου μεγαλώνοντας και μιλώντας με καθηγητές και μπαίνοντας στις καλλιτεχνικές ομάδες του σχολείου ήρθε και καταστάλαξε.

Πρόσφατα έβγαλες ένα υπέροχο βίντεο κλιπ-τραγούδι…Μίλησε μας λίγο γι΄αυτό…

Το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν η αφορμή να γνωρίσω 2 ταλαντούχους δημιουργούς. Τον Νίκο Καραδημητρίου και τον Γιάννη Μουρατίδη. Όπου φτάσαμε στο σημείο αντί των 2 κομματιών για ένα άλμπουμ να μου υπογράψουν όλο το cd. Δυο καλλιτέχνες που προσωπικά εκτιμώ και πιστεύω πολύ. Μου στείλανε την “Μαγούλα” και όταν την άκουσα διέκρινα μια ιδέα φρέσκια, με ήχο του σήμερα κρατώντας όμως την παράδοσή μας ενεργή. Και είπα πάμε να το κάνουμε. Μπήκαμε στούντιο με τον Χρυσόστομο Καραντωνίου που έκανε τις ενορχηστρώσεις και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ακούτε ήδη από το καλοκαίρι. Θέλαμε να περάσουμε σε νεότερες ηλικίες το παραδοσιακό στοιχείο μέσα από γκάιντα, κλαρίνο, βιολί, αλλά με ένα άκουσμα που να έχει την αισθητική του σήμερα. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που το αποτέλεσμα είχε ανταπόκριση στις νεότερες ηλικίες που από ότι φαίνεται δεν ξεχνούν. Αρκεί να έχουν το σωστό κατ΄εμέ ερέθισμα. Είναι μια δύσκολη προσέγγιση αυτό το πάντρεμα αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που το επεξεργαστήκαμε. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το κομμάτι να ξέρεις (γέλια). Επίσης η δουλειά που έκανε ο Αλέξης Ζαφειράκης στο Βίντεο Κλίπ το φέρνει πολύ πιο κοντά σε αυτό που θέλαμε. Δεν έχει ηλικία. Είναι φρέσκο, νεανικό, προσιτό και δείχνει το παιχνίδισμα και το σκίρτημα ενός ζευγαριού που μόλις ερωτεύονται μέσα από μια χιουμοριστική ματιά, που πιστεύω να την ξαναβρούν οι νεότερες γενιές. Για αυτό ακριβώς είναι ένα κομμάτι που αγαπώ προσωπικά πολύ. Για αυτά τα μηνύματα που περνάει.

Έχεις κάνει πολλά και σπουδαία πράγματα. Ποια συνεργασία σου μπορείς να ξεχωρίσεις;

Τελειώνοντας το σχολείο και το στρατιωτικό άφησα την Χαλκίδα και ερχόμενος εδώ ήθελα να ασχοληθώ και με την υποκριτική που από παιδί επίσης λάτρευα. Πάντα ήθελα και θέλω πολύ να κάνω παράλληλα πράγματα που με γεμίζουν… Δεν μπορώ να έχω μια ταυτότητα. Βαριέμαι πολύ εύκολα. Δεν πιστεύω στις ταμπέλες καθόλου σαν άνθρωπος. Αυτή η εναλλαγή ρόλων που πρέπει κάθε φορά να ταυτίζεται με τον εαυτό σου και να τον ξεπερνάς είναι κάτι που με απογειώνει. Έτσι σπούδασα στην δραματική σχολή Τράγκα και Θεοδοσιάδη και βγήκα αμέσως στο θέατρο. Θέατρο Βρετάνια, Badminton, Broadway, L.A ,El covento Del Arte, με σημαντικές συνεργασίες και στο πλάι σπουδαίων δημιουργών, σκηνοθετών, ηθοποιών. Δεν θα ξεχάσω συνεργασίες που με έχουν κάνει πιο καλό και δημιουργικό όπως με την μοναδική φίλη πια Ελένη Καρακάση, την Σία Κοσκινά, την Νίνα Λοτσάρη τους Opera Chaotique, την Βάσια Βασιλείου, τον Γιώργο Βάλαρη, τον Στέλιο Κρητικό, τον Θοδωρή Κοτονιά, την Αρετή Κετιμέ, την Γεωργία Νταγάκη,κ.α.

Σχετικά με την πανδημία πόσο σε έχει επηρεάσει;

Θέλω πάρα πολύ να ξυπνήσω και να είναι όλα αυτά ένα κακό όνειρο. Δυστυχώς όμως είναι μια αλήθεια που μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ και ειδικά τον κλάδο μας. Δεν σου κρύβω πως νιώθω ότι όλο αυτό γίνεται για συγκεκριμένους σκοπούς. Μέσα σε αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό της ζυγαριάς γέρνει προς την τέχνη. Δεν ξέρω γιατί αλλά γίνεται. Μακάρι να βγω ψεύτης. θα πορευτούμε με νέα ζωή που ελπίζω όμως να μην επηρεάσει τις ζωές του πριν η τουλάχιστον να μην έχουν μεγάλη απόκλιση. Θέλω να είμαστε δημιουργικοί και όχι αποκλεισμένοι με δεμένα χέρια. Σίγουρα θα βρούμε τον τρόπο.

Δ.Α-13

Η οικογένεια είναι στα επόμενα σχέδια σου;

Λατρεύω τα παιδιά και θα ήθελα πολύ να με αξιώσει ο Θεός και να αποκτήσω. Δεν πιστεύω στον θεσμό του γάμου όπως τον έχουμε στο μυαλό μας η όπως μας τον έχουν περάσει. Καθόλου. Πιστεύω στην οικογένεια με μια άλλη μορφή. Ελπίζω κάποια στιγμή να πραγματοποιηθεί και για μένα όπως την θέλω.

Ποιες λέξεις σε χαρακτηρίζουν;

Επίμονος, Ανυπόμονος, Δουλευταράς, Ταξιδιάρης, Κοινωνικός, Χαρούμενος και προτάσεις που μου λένε οι φίλοι και οι άνθρωποι που έχω στην ζωή μου όπως “Μας έχεις τρελάνει όλους” (γέλια). Βέβαια όλα αυτά είναι στοιχεία που θέλω και εγώ να έχουν οι άνθρωποι που έρχονται στην ζωή μου για να μείνουν.

Έχεις ανεκπλήρωτα όνειρα που θέλεις να κάνεις πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον;

Έχω στο κεφάλι μου μέσα ένα Σαικόκοσμο όπως τον λέω εγώ. Έχω πολλά σχέδια που τα δουλεύω, πλάνα, όνειρα σαφώς και επαγγελματικές και όχι μόνο ανησυχίες. Θέλω όσο μπορώ να τα πραγματοποιήσω όλα, γιατί κάθε μέρα γεννιούνται καινούργια.. Σίγουρα 5 ζωές δεν φτάνουν (γέλια), για όποια καταφέρω όμως να υλοποιήσω και να βγουν προς τα έξω θα είμαι πολύ ευτυχισμένος και για όποιο αποτέλεσμα τους και απήχησή τους. Γιατί σίγουρα θα έχουν γίνει με μεράκι και αγάπη. Μεγάλο ανεκπλήρωτο όνειρο ακόμα αν ρωτάς συγκεκριμένα που ελπίζω να γίνει είναι να παρουσιάσω κάτι που σκέφτομαι στο εξωτερικό.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Είναι ρευστά όλα αυτή την στιγμή, έχοντας βέβαια έναν μπούσουλα για τον επερχόμενο χειμώνα αλλά χωρίς τελικά να ξέρω ακόμα πως θα εξελιχθεί. Έχω ξεκινήσει μια νέα συνεργασία με την νέα δισκογραφική εταιρία Walnut Entertainment Grecce και την ομάδα της και συζητάμε για το πως θα κινηθούμε, αλλά όλα αυτά θα δρομολογηθούν ανάλογα με τα μέτρα και την κατάσταση που ζούμε όλοι λόγο του Covid-19. Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι καλλιτέχνες ειδικότερα θα μπορούν να εργαστούν κανονικά με όλα τα μέτρα σαφώς μέχρι να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο.

Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας αυτή την συνέντευξη;

Να μην κλείνουμε το στόμα μας, τα μάτια και τα αυτιά μας σε οτιδήποτε μας αφορά. Για κανέναν λόγο. Να έχουμε ο καθένας ατομική ευθύνη για το ότι περνάμε και να προσέχουμε εμάς για τους γύρω μας. Όχι επιπολαιότητες και αντιδράσεις έτσι για να έχουμε να λέμε. Ζούμε και περνάμε κάτι σοβαρό και θέλει υπομονή αλλά όχι και αδιαφορία..!

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Δημήτρη Αϊβαλιώτη στα social media

https://www.facebook.com/DimitrisAivaliotisofficial/

https://www.instagram.com/d.aivaliotis/

Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός