Διαθέτοντας ένα πλούσιο μουσικό βιογραφικό, με μια μεγάλη εμπειρία χρόνων, σπουδαίες νυχτερινές συνεργασίες, με τα μεγαλύτερα ονόματα του πενταγράμμου, μία αυθεντική λαϊκής χροιάς φωνή, πλούσιο ρεπερτόριο, ο Διογένης, ήρθε για να μείνει, στο μουσικό στερέωμα, βλέποντας πλέον, να πραγματοποιούνται τα μουσικά του όνειρα. Η συνεργασία του, με τη  G Music, και οι έμπειροι άνθρωποι που «έπεσαν» πάνω του, αναδεικνύοντας στον κόσμο το ταλέντο του, σε συνδυασμό με την προσωπικότητά του, αποδείχτηκε συνταγή, που πέτυχε. Ο Διογένης, μας έκανε να λατρέψουμε την μπαλάντα του, «Ο Άλλος μου εαυτός», ενώ να χορεύουμε, με το «Ένα Μαγαζί Γεμάτο»,σε στίχους και μουσική του Βασίλη Καρρά!

Διογένη, ερμηνεύεις το πιο επίκαιρο τραγούδι «Ένα Μαγαζί Γεμάτο»… Πότε βλέπεις να το ξαναζήσουμε στην Ελλάδα;

Εγώ απλά να ευχηθώ μπορώ, να το ζήσουμε σύντομα, αν γίνεται και αυτό το καλοκαίρι. Αλλά ας αφήσουμε τους ειδικούς, να αποφασίσουν…

116651291_1547173475460755_7995162173258893033_n

Γνωρίζουμε, ότι προκαλείς χαμό στη Βουλγαρία, που έχεις δώσει αρκετά και sold out live Πώς είναι οι συνθήκες εκεί;

Όσον αφορά τα μέτρα, εκεί η διασκέδαση άνοιξε νωρίτερα, απ’ ότι στην Ελλάδα. Σαν διασκέδαση, δεν διαφέρουν ,πολύ από εμάς! Το ευχαριστιούνται με την ψυχή τους και ειδικά, ακούγοντας ελληνικά τραγούδια. Σε κάθε εμφάνισή μου,νομίζω ότι βρίσκομαι στην Ελλάδα.

Τι συμβαίνει τους τελευταίους μήνες με τον Διογένη και βλέπουμε τέτοια ανοδική πορεία;

Σίγουρα, βασικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι, ανήκω σε μια εταιρεία, που εγώ θα την χαρακτήριζα, περισσότερο «οικογένεια»! Όταν λοιπόν αυτή η οικογένεια, η G Music, σε φροντίζει με όμορφα τραγούδια και αναδεικνύει την αγάπη μου για το τραγούδι, τότε μόνο όμορφα πράγματα, μπορούν να συμβούν.

177663036_314628346744853_418508210068462220_n

Σε ποιους οφείλεις δημόσια, μεγάλα ευχαριστώ;

Αρχικά στον Κο Νίκο Κυριαζίδη, ιδιοκτήτη του θρυλικού νυχτερινού κέντρου «Σκορπιός» στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μου «έδειξε» τον δρόμο για την πίστα, στην παρθενική μου εμφάνιση. Χωρίς όμως τον Κο Γιώργο Εμενίδη που με σύστησε, δεν θα τον είχα γνωρίσει. Πριν λίγα χρόνια ένας σημαντικός άνθρωπος βρέθηκε δίπλα μου, ως σήμερα. Ο Κος Βασίλης Κρικέτος, ιδιοκτήτης της G Music ο οποίος με στηρίζει σε κάθε βήμα μου και μέσα από αυτόν είδα έναν καινούργιο καλλιτεχνικό ορίζοντα. Το μεγαλύτερο όμως «ευχαριστώ» , θέλω να το στείλω στον κόσμο, γιατί,  χωρίς αυτόν,  δεν είμαστε τίποτε!

Μετράς πολλά χρόνια στο πεντάγραμμο, έχεις συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα, σπουδαίες νυχτερινές συνεργασίες, αλλά τώρα βγήκες πολύ μπροστά. Που οφείλεται αυτό;

Για τον κάθε καλλιτέχνη , υπάρχει η «στιγμή», που θα βγει πιο μπροστά! Όπως ωριμάζει ένας καρπός, έτσι και ο καλλιτέχνης. Αν έχει καλές βάσεις, σίγουρα, κάποια στιγμή, αυτό θα φανεί!

Τι σημαίνει το τραγούδι για εσένα;

Τα πάντα.

Ποιες είναι οι συμβουλές μεγαλύτερων καλλιτεχνών, που θυμάσαι και κρατάς, από το ξεκίνημά σου;

 Να είσαι πάντα, ο εαυτός σου. Να είσαι αληθινός, γιατί ο κόσμος,δεν ξεγελιέται

Ποιο είναι το μότο ζωής σου;

Μόνο αγάπη, χρειάζεται η ζωή μας….

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, τι θα άλλαζες στη μέχρι σήμερα ζωή σου;

 Τίποτε….

Έχεις φανταστεί ποτέ τον εαυτό σου, χωρίς το τραγούδι; Πώς είναι αυτό το συναίσθημα;

Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου, χωρίς αυτό. Θα είναι σα να λείπει, ένα τεράστιο κομμάτι του εαυτού μου.

Ο καλλιτεχνικός σου δρόμος, είναι στρωμένος από ροδοπέταλα, ή και από αγκάθια;

Είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Δεν έρχονται τα ροδοπέταλα, αν δεν πατήσεις πρώτα, στα αγκάθια.

Λατρεύεις περισσότερο να ερμηνεύεις μπαλάντες, ρούμπες, ή ζεϊμπέκικα;

Όλων των ειδών τα τραγούδια, μπορούν να έχουν, τη δική τους ομορφιά. Προσωπικά όμως νομίζω, ότι εκφράζομαι καλύτερα, με τα ζεϊμπέκικα και τις μπαλάντες.

Σε φοβίζει η έκρηξη δημοσιότητας; Πώς θα διαχειριστείς, αυτό που συμβαίνει σε πολλούς, το να μην καβαλήσεις το καλάμι;

Ο στόχος μου είναι πραγματικός και συγκεκριμένος. Να υπηρετώ, το τραγούδι. Είναι άγνωστη λοιπόν για μένα η έκφραση, «καβαλάω το καλάμι»

diogenis 33

Ποιοι είναι οι στόχοι και τα γενικότερα όνειρα του Διογένη;

Στόχος μου είναι, να κάνω πολλά και όμορφα τραγούδια, που θα μείνουν στο χρόνο. Ονειρεύομαι στο μέλλον ,να έχω μία καλή οικογένεια και να έχω γύρω μου, αγάπη!

Πότε βγαίνει από μέσα σου «Ο Άλλος σου Εαυτός»;

Όταν κάποιος άνθρωπος , μου προκαλέσει πολύ όμορφα ή πολύ δυσάρεστα συναισθήματα! Καλό θα είναι, να περιορίζουμε τους «άλλους εαυτούς μας» και να τείνουμε προς έναν, τον καλύτερο!

 

Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός