Μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση με τον «Λαθρεπιβάτη» τραγουδοποιό ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στον ρόλο του «αλήτη» και τη μεσόφωνο της Λυρικής σκηνής και όχι μόνο ΜΑΡΙΑ ΜΙΚΙΔΟΥ στον ρόλο της «αρχόντισσας». Στο πιάνο ο Γιώργος Κοντοβάς.

Mια εξ ορισμού αιρετική παράσταση με τα τραγούδια του δημιουργού Γιάννη Νικολάου ιδωμένα με την θεατρική προσέγγιση της Μαρίας Μικίδου, αλλά και με τραγούδια σταθμούς της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της μουσικής παράστασης με τίτλο “Η αρχόντισσα και ο αλήτης”που θα παρουσιαστεί το Σαββάτο 23 Νοεμβρίου στον χώρο πολιτισμού “Ίχνος“.  Μουσικές διφωνίες και διαφωνίες από δυο καλλιτέχνες που προέρχονται από διαφορετικές μουσικές σχολές, γεγονός που από μόνο του είναι ενδιαφέρον.

Μην το χάσετε…

Σύντομες πληροφορίες για τους καλλιτέχνες:
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ εις εκ των δύο «Λαθρεπιβατών», (Παντελής Θαλασσινός ο έτερος), τραγουδοποιός φυσικός αυτουργός επιτυχιών που όλοι έχουμε αγαπήσει όπως «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε», «Ταξίδι στο όνειρο»,«Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω», «Ανησυχώ», «Ίχνος», «Του φεγγαριού» «Τα άγρια πουλιά» «Αυγούστου η φωτιά», «Απόψε γίνε,  «Ποτέ μου δεν μιλώ για αυτή» όπως πολλά ολοκληρωμένα έργα στο Κρητικό μουσικό ιδίωμα…
Αυτό το διάστημα παρουσιάζει το νέο cd με τίτλο «ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΔΩ»…
Έχει συνεργαστεί με την Χάρι Αλεξίου, την Δήμητρα Γαλάνη,
τον Βαγγέλη Γερμανό, Τον Βασίλη Καζούλη, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Βασίλη Σκουλά, την Ελένη Δήμου,
Λένα Αλκαίου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Σπανό,Μάριο Τόκα, Γιώργο Χατζηνάσιο  και άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της καλής Ελληνικής μουσικής.

Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΚΙΔΟΥ
Από το 2002 εργάζεται σε Ωδεία ως Δασκάλα Πιάνου και Καθηγήτρια Μονωδίας.
Από το 1999 έως το 2010 εργάσθηκε ως Μεσόφωνος στην Εθνική Λυρική Σκηνή – Νέα Σκηνή Θέατρο Ακροπόλ, στις παραστάσεις Οπερέτας.
Ερμήνευσε Λυρικά, ΄Εντεχνα, Παραδοσιακά, Σύγχρονα τραγούδια σε Θεατρικά ΄Εργα και συναυλίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Έχει δώσει Ρεσιτάλ Πιάνου και έχει συνεργαστεί ως συνοδός πιάνου σε χορωδίες και φωνητικά σύνολα.
Είναι μέλος επαγγελματιών φωνητικών συνόλων και χορωδιών από το 1994.
Έγραψε μουσική και τραγούδια για Θεατρικά ΄Εργα και παιδικές παραστάσεις.
Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια ψυχολογίας στη διδακτική της μουσικής για παιδιά και εφήβους Ειδικών Δεξιοτήτων με μαθησιακές ιδιαιτερότητες και ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική τους εκπαίδευση.
Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις της Ε.Λ.Σ., Ε.Ρ.Τ. και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους ΄Ολγα Αλεξοπούλου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Γιάννη Νικολάου, Στάθη Ουλκέρογλου, Μενέλαο Παλαιοδημόπουλο, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Παύλο Παπαδόπουλο, Μίμη Πλέσσα, Μάριο Τόκα, Βασίλη Χατζηλούκα.

75316010_2805900316108347_3458144724269924352_n (1)