Κοινωνικό

Το έργο, που ελάχιστες φορές έχει παρουσιαστεί στην ελληνική θεατρική σκηνή, επιχειρεί μία καυστική κριτική του μικροαστισμού. Ένα λαϊκό ερωτικό δράμα, μία ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται σε μία γιορτή. O Τεχνοχώρος Cartel παρουσιάζει από τις 26 Φεβρουαρίου 2016 το έργο “Καζιμίρ και Καρολίνα”, μία μπαλάντα της ανεργίας, του Έντεν Φον Χόρβατ, σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.

 

Παίζουν οι ηθοποιοί

Ελεονώρα Αντωνιάδου, Ευτυχία Γιακουμή, Μάνος Καζαμίας, Ιουστίνα Ματιασέκ, Βασίλης Μπισμπίκης, Ιάσονας Παπαματθαίου, Μαρία Σκαφτούρα, Παναγιώτης Σούλης, Στέλιος Τυριακίδης

Περίληψη

 

Ο Καζιμίρ κι η Καρολίνα ζουν σε κάποιον τόπο, σε κάποια εποχή, στα χρόνια της Κρίσης. Ξεκινάνε να πάνε στη γιορτή, δεν θα φτάσουν όμως ποτέ, καθώς πολύ γρήγορα θ’ ανακαλύψουν ότι η αγάπη τους ήταν μέχρι ενός σημείου. Ενώ ο Καζιμίρ έχει μείνει άνεργος και βουλιάζει στο θυμό και την αυτολύπηση, η Καρολίνα ονειρεύεται να βελτιώσει τη ζωή της και ν’ ανέβει μερικά σκαλοπάτια στη σκάλα της κοινωνικής ανέλιξης. Γύρω της, σαν καρουζέλ του λούνα παρκ, περιστρέφονται φιλόδοξοι υπάλληλοι, διευθυντές και σύμβουλοι, κορίτσια που πουλάνε την συντροφιά τους για να βγάλουν το ενοίκιο, ένας μικροκακοποιός και η καταθλιπτική φίλη του. Ανάμεσα στο όνειρο και την ωμή πραγματικότητα, η Καρολίνα θα αναρριχηθεί κι ύστερα θα κατρακυλήσει πίσω στην όχθη των ηττημένων της καθημερινότητας. Ποιος φταίει; Οι άνθρωποι που είναι κακοί; Όχι, οι άνθρωποι δεν είναι ούτε καλοί, ούτε κακοί, λέει ο Χόρβατ. Απλώς με την οικονομική κρίση αναγκάζονται να γίνουν λίγο περισσότερο εγωιστές.

Ένα έργο, που ενώ γράφτηκε για την οικονομική κρίση του ’30, αντικατοπτρίζει την κρίση του σήμερα. Ο συγγραφέας δίνει τη δυνατότητα στους ήρωες του, να αναπτυχθούν στο μέγιστο ως κοινωνικά όντα και όχι απλά να τους ορίσει εξ αρχής, χωρίς να διάκειται θετικά απέναντι τους, αλλά έχοντας μάλλον σκεπτικιστική διάθεση. Αυτό το πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο, ισορροπώντας ανάμεσα στη σοβαρότητα και την ειρωνεία.

Συντελεστές

 Συγγραφέας: Έντεν φον Χόρβατ
Μετάφραση, Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Kenny MacLellan
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου

Πληροφορίες
Περίοδος Παραστάσεων: από 26/02
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 21.00
Διάρκεια: 100′
Εισιτήρια: €12, €8 (μειωμένο), €5 (ατέλειες/ανέργων)
Κρατήσεις: 6939898258
Προπώληση:  Viva.gr

Τεχνοχώρος Cartel  Βοτανικός

Διεύθυνση:
Αγ. Άννης & Μικέλη 4 – Βοτανικός, στάση μετρό Ελαιώνας
Τηλ: 6939898258
Email: carteltexnoxoros@gmail.com
Website: www.carteltexnoxoros.com

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π 21.00
Σ 21.00
Κ 21.00

CARTEL-61

Χάρτης