ΠεριγραφήΜια πραγματεία πάνω στις σχέσεις των ανθρώπων.
Ένας οδηγός και σύμβουλος για νέους ανθρώπους.
Το σύμφωνο και το πλαίσιο συνύπαρξης των δύο φύλων.
Ένα αφιέρωμα στον αρχέγονο και θεμελιακό ιερό σκοπό της συνέχισης του ανθρώπινου γένους.
Την αγνόησε για άλλη μία φορά όπως πολλές άλλες στο παρελθόν. Και όποτε η ζωή επιβεβαίωνε τις δικές της επιφυλάξεις και την έβγαζε αληθινή, Κασσάνδρα την ανέβαζε, κακότυχη την κατέβαζε.
– Σε έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσες, Στέφανε, δύο μέρες τώρα, λοιπόν;
-Αντί να ρωτάς πώς πήγε η δουλειά, τη μουρμούρα σου βρίσκω για καλωσόρισμα.
-Δεν μου απάντησες όμως! Σίγουρα θα είχες άλλες ασχολίες, βραδινά δείπνα, γλάστρες, ρουφήχτρες να σου πίνουν το χρήμα και να σου τονώνουν τη μεγαλομανία.
– Τι υποδοχή! Ο Οδυσσέας γύρισε και η Πηνελόπη στις κάμαρες με τα φίδια στο στόμα. Τουλάχιστον αυτές, αν υπάρχουν όντως και δεν είναι της φαντασίας σου, έχουν αυτιά να ακούνε και έναν γλυκό λόγο στα χείλη.
– Οι λογαριασμοί από τα σχολεία είναι στο τραπέζι. Κανόνισε. Εγώ άλλα δανεικά ντρέπομαι να ζητήσω. Η τράπεζα των γονιών μου στέρεψε, πάει, τέλος!
– Δεν με καταλαβαίνεις, δεν μπορείς να καταλάβεις την προσπάθεια που κάνω.
– Το πρόβλημα είναι ότι καταλαβαίνω, καταλαβαίνω το γιατί τα κάνεις όλα αυτά. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως συμφωνώ κιόλας με αυτά που κάνεις. Κάπου μπερδεύεις την κατανόηση με τη συμφωνία.
Ο καθένας αποσύρθηκε στο δωμάτιό του.Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ιωάννης Δημητριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα κι έζησε σε πολλούς τόπους και συνοικίες σε περισσότερες από οκτώ πόλεις στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Τελείωσε το 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας μεταπτυχιακές σπουδές στο TU στο Δυτικό Βερολίνο.

Είχε δύο γάμους, απέκτησε μία κόρη και έναν γιο, ζει και εργάζεται στην Αθήνα, στον τομέα που σπούδασε ως επιθεωρητής, υπηρετώντας την Ασφάλεια και Ποιότητα σε πολλούς τομείς Προϊόντων, Εγκαταστάσεων και Υπηρεσιών.

Οι εμπειρίες και εικόνες αυτού του ταξιδιού ζωής, μαζί με την αγάπη του για την ιστορία, για την οποία πιστεύει ότι είναι μία από τις μητέρες της γνώσης, άνοιξαν τη φαντασία του απελευθερώνοντας έτσι μια λογοτεχνική διάσταση στον χαρακτήρα του.

Η συγγραφική του προσπάθεια ξεκίνησε: το 2011 με το ιστορικό θεατρικό «ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ», συνεχίστηκε το 2014 με το ιστορικό ψυχολογικό μυθιστόρημα «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΔΙΠΟΛΑ», το 2015 συμμετείχε στη συγγραφική σκυταλοδρομία της Λέσχης Ανάγνωσης Λαγονησίου, στο μυθιστόρημα «Η συνωμοσία των λύκων», το 2018 κατέθεσε εις μνήμην Προγόνων το μυθιστόρημα «ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ Η ΚΑΘΑΡΣΙΣ», όλα από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Το διήγημα επιστημονικής και ιστορικής φαντασίας «2100, μια Οδύσσεια στον χωροχρόνο» και άλλα κείμενα, πεζά και έμμετρα, στίχοι και σκέψεις, βρίσκονται στη ROM του μυαλού του, αναμένοντας μελλοντικές εκδόσεις.

ISBN:

978-960-616-194-0
Ημ. Έκδοσης:

2021
Βιβλιοδεσία:

Χαρτόδετο
Διαστάσεις:

17x12cm
Αριθμός Σελίδων:

90
Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός