Η ΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑΣ

« Πώς να μην αγαπάμε οι Έλληνες την ποίηση και τον ποιητή, αφού και τον Θεό ακόμα στην καθημερινή προσευχή μας τον ονομάζουμε ποιητήν ουρανού και γης;»

Ζήσιμος Λορεντζάτος

Η τραγουδοποιός και θεατρική συγγραφέας Ευσταθία παρουσιάζει μια νέα, πρωτότυπη, μουσικοποιητική παράσταση.

Το γνωστό της θεατρικό ντοκιμαντέρ, «Εφημερίς Των Κυριών», που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από ένα απαιτητικό κοινό, την οδήγησε σε νέες αναζητήσεις. Έτσι προέκυψε ένα διαφορετικό εγχείρημα, που φιλοδοξεί να αναβιώσει μια ρομαντική, νοσταλγική συνήθεια, σχεδόν χαμένη στις μέρες μας: την απαγγελία.

Ποιήματα και ιστορίες μπλέκονται με τραγούδια, σε μια διαδραστική παράσταση που δανείζεται έμπνευση από το παρελθόν ,από μια εποχή που τα «ποιήματα» λέγονταν και «τραγούδια» με τους θεατές κοινωνούς σε ένα πεδίο επικοινωνίας πρόσφορο για υψηλή, αισθητική συγκίνηση και ψυχικές δονήσεις.

Η Ευσταθία μαζί με τον στενό της συνεργάτη, τον πιανίστα Χάρη Μπότση, καλεί τους φίλους της στη φιλόξενη σκηνή του Ιανού τις Τρίτες 9 και 23 Νοεμβρίου, στις 19.30 να συμμετέχουν- εκτός των άλλων- ενεργά, απαγγέλλοντας το αγαπημένο τους ποιήμα και ζωντανεύοντας αυτή την τόσο μαγική συνήθεια ανθρώπων μιας άλλης εποχής, που εμπλουτίζει τη ζωή και την καθημερινότητα με έναν τόνο ιεροτελεστίας.

 

Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός