Η Δήμητρα Παπαδήμα παρουσιάζει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Κάπτεν-Κοκέιν», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Ένα παραισθησιογόνο έργο. Τρίπρακτο θεατρικό έργο με επτά άτομα που διαδραματίζεται σε έναν υπερσύγχρονο χώρο. Ένα ομιχλώδες από την κόκα τοπίο, με ιλιγγιώδεις μουσικές, χαοτικές σχέσεις και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ο κάπτεν-Κοκέιν, σαν ροκ σταρ της εποχής μας είναι το συστημικό είδωλο. Ο καταξιωμένος αλλά και καταραμένος καλλιτέχνης. Μια μηχανή που παράγει με κάθε κόστος,καταστρέφοντας τον εαυτό του και παρασύροντας το εύπιστο και ευάλωτο κοινό του.

Χωμένος, όπως επιβάλλεται, μέσα σε ουσίες για να ξεφεύγει από τα ανθρώπινα,περιβάλλεται από έξι συνεργάτες που τροφοδοτούν το άρρωστο ΕΓΩ του, αποσκοπώντας στην απόλυτη εξουσία και στο υπερκέρδος.

Η Φύση όμως τον εκδικείται παίρνοντας την αγαπημένη του από υπερβολική δόση. Τότε αλλάζουν όλα και πρώτα απ’ όλα αυτός. Γιατί με αυτόν τον πονεμένο τρόπο που δεν έχει γυρισμό, ανακάλυψε επί τέλους τ’ ανθρώπινα συναισθήματα και έπεσε στο κενό.

Μετά από επεμβάσεις λοιπόν, γίνεται γυναίκα επιδιώκοντας να ζήσει τη ζωή από τη θηλυκή του μεριά που την θεωρεί πιο μεγαλόπνοη και υιοθετεί το όνομα ΑΥΓΗ, σαν καινούργια αρχή.

Οι συνεργάτες του,ανάμεσά τους και η μητέρα του, τον αντιμετωπίζουν ως παρανοϊκό, γιατί ζητάει από αυτούς να δώσουν πίσω ό,τι και όσα τους έχει προσφέρει και να μάθουν να δείχνουν ταπεινότητα και σεβασμό στη Φύση.

Όμως τελεσίδικα, η κατάσταση έχει δρομολογηθεί. Το κακό δεν μπορεί να γίνει καλό.

Είτε σαν άντρας, είτε σαν γυναίκα, δεν θα μπορέσει να αφήσει τη σφραγίδα του. Όμως υπάρχει ακόμα μια μικρή ελπίδα. Ο πιστός του υπηρέτης με την καρδιά μικρού παιδιού. Και γι’ αυτό τον λόγο αποφασίζει να πεθάνει στην αγκαλιά του. Στην αγκαλιά της ελπίδας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Δήμητρα Παπαδήμα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο και κλασικό χορό. Εργάζεται στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, στο θέατρο και παράλληλα γράφει.

Εκδόσεις Αγγελάκη

ISBN 978-960-616-235-0

Αριθμός Σελίδων: 108

Τιμή Πώλησης: 9€

 

 

Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός