Ο Κανένας

 

το μυθιστόρημα της Μαίριλυν Θεοφίλου-Κλίμπκε

 

ή ο Μύθος του Οδυσσέα αλλιώς…

 

 

 

Συλλογιζόταν αν µετά από τόσα χρόνια και τόση περιπλάνηση, αν µετά από τόσες γνωριµίες και τόσο θάνατο, τόσο έρωτα και τόσο αίµα, µπορούσε να υπάρχει ξανά ευτυχία. Γύριζε και ξαναγύριζε στο κεφάλι του εκείνα τα δυο χρόνια που είχε µείνει µε την Πηνελόπη πριν φύγει για την Τροία. Τότε φάνταζε όµορφη η ζωή και δεν είχε σκεφτεί πως του έλειπε τίποτα. Τώρα η ζωή στην Ιθάκη φαινόταν άδεια…

 

Ο πολυμήχανος Οδυσσέας, ξεχωριστός από μικρός, πνεύμα ανήσυχο. Ερωτεύεται… αλλά ο έρωτας αυτός μένει ανεκπλήρωτος στο πέρασμα των χρόνων.

 

Η Ιθάκη δεν τον χωράει!

 

Περιπέτεια και πλήθος μυθικών ή και πραγματικών ηρώων συνθέτουν την ιστορία αυτού που κάποτε συστήθηκε ως «Κανένας».

 

Όσα γνωρίζαμε μέχρι χθες για την ιστορία του εξερευνητή και πολυμήχανου Οδυσσέα ανατρέπονται μέσα από το γοητευτικό πρώτο μυθιστόρημα της Μαίριλυν Θεοφίλου Κλίμπκε.

 

Ο Οδυσσέας σύμφωνα με τη συγγραφέα ερωτεύτηκε όταν ήταν πολύ νέος την Ωραία Ελένη…Η μητέρα της, Λήδα, του αρνήθηκε το χέρι της κόρης της κι έτσι εκείνος βρήκε ανακούφιση στην αγκαλιά της σεμνής και γλυκιάς Πηνελόπης. Το μακρινό του ταξίδι άρχισε γιατί εκείνος, ανήσυχο πνεύμα και εξερευνητικό, θέλησε να ταξιδέψει σε θάλασσες και στεριές.

 

Γύρισε όταν πια κουράστηκε, έμεινε για λίγο καιρό με την Πηνελόπη και στη συνέχεια αναζήτησε την Ωραία Ελένη…Σε μεγάλη ηλικία θα ζήσουν αυτό που δεν τους άφησαν όταν ήταν ακόμη παιδιά.

 

Η ζωή του Οδυσσέα με βλέμμα σε όλα όσα δεν γνωρίζουμε!

 

Ένα απολαυστικό βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδ. Αγγελάκη και προτείνουμε όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά και για τα κρύα βράδια του χειμώνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός