Το πρώτο της βιβλίο «Πέρα από τη γέφυρα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή, παρουσίασε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο ΟΥΗΛ, στη Λάρισα η συγγραφέας Έλενα Σαλιγκάρα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

img_7773

Τη βραδιά άνοιξε η Κάκια Ξύδη, εκπρόσωπος και ιδιοκτήτρια των εκδόσεων Πνοή, μιλώντας για το βιβλίο και τη συνεργασία με τη συγγραφέα. Έπειτα, η Ιωάννα Γκανέτσα, συγγραφέας, πήρε τον λόγο τονίζοντας πως η επιτυχία του βιβλίου είναι το γεγονός πως πραγματεύεται πολλά κοινωνικά θέματα χωρίς να δίνει λύσεις που βολεύουν ενώ η Βασιλική Παπαθανασίου, εκπαιδευτικός και συντάκτρια του femalevoice.gr, ανέφερε πως οι σελίδες του ταξιδεύουν και προβληματίζουν τον αναγνώστη. Η θεατρολόγος και ηθοποιός Θεοδώρα Μουκούλη διάβασε μερικά αποσπάσματα δίνοντας στους παρευρισκόμενους μια πρώτη γεύση από το περιεχόμενό του.

received_1316609001691217

Ο φιλόξενος χώρος του θεάτρου ΟΥΗΛ γέμισε από κόσμο που τίμησε τη συγγραφέα, αρκετοί μάλιστα από τους οποίους είναι Λαρισαίοι συγγραφείς. Πλήθος από χαμόγελα του κοινού συμπλήρωσε την όμορφη ατμόσφαιρα.
Το βιβλίο «Πέρα από τη γέφυρα» αποτελεί ένα σύγχρονο μυθιστόρημα.

img_7834

Οπισθόφυλλο: Η Χριστιάνα είναι μια νέα και φιλόδοξη φωτογράφος. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει τον Σταύρο και τον Ηλία, οι οποίοι είναι φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. Εκείνοι γοητεύονται αμέσως από την αυθεντικότητά της. Ο Ηλίας καταφέρνει να την κερδίσει, ενώ ο Σταύρος πνίγει τα συναισθήματά του βρίσκοντας παρηγοριά στη Δάφνη. Μια σειρά από απροσδόκητα γεγονότα κλονίζει τις ισορροπίες στις ζωές των ηρώων και όσα θεωρούν δεδομένα. Έχουν όλοι οι άνθρωποι δικαίωμα ν’ αλλάξουν ζωή; Μπορούν τα συναισθήματα να θυσιαστούν στον βωμό της ηθικής και του καθωσπρεπισμού; Μια ιστορία γεμάτη διλήμματα για τον έρωτα, τη φιλία, τη διαφορετικότητα, τη θέληση για ζωή. Οι ήρωες αποζητούν τη λύτρωση πέρα από τη γέφυρα. Μια γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον.

img_7682

img_7851

img_7776

img_7957

img_7952

img_7947

img_7943

img_7964

Μαριέττα Λάμπρου για το femalevoice.gr

Πηγή: femalevoice.gr