Η Nina Mucho είναι μια πανέμορφη και γοητευτική γυναίκα, πάρα πολύ ταλαντούχα Αλβανίδα Σοπράνο που κάνει καριέρα στην Ιταλία και πραγματικά στο άκουσμα της φωνής της μαγεύεσαι και δεν θες να σταματήσει να άδει…Αν και ξεκίνησε από το ποπ τραγούδι, γρήγορα την κέρδισαν οι άριες…

Θέλησα να την γνωρίσω καλύτερα για λογαριασμό του kallitexnes.gr και μου παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που είμαι σίγουρος πως θα την απολαύσετε…

Πότε και πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το τραγούδι και την μουσική;

Την μουσική και την τέχνη σε γενικό βαθμό τα έχω κληρονομήσει από το γένος του πατέρα μου. Από μικρό παιδί τραγουδούσα και χόρευα σε όλο το σπίτι.
Στη γειτονιά μου κάθε φορά οργάνωνα διάφορους διαγωνισμούς και συναυλίες αφού από μικρή είχα και μου άρεσε να ηγούμαι και να διευθύνω. Παρ’ όλο που της περισσότερες φορές κέρδιζα εγώ στη γειτονιά, ή φίλες μου επέμεναν κάθε φορά να με έχουν στην ομάδα τους για να παίξω,διότι κάθε φορά κέρδιζε η ομάδα στην οποία ήμουν και εκπροσωπούσα. Στη παιδική μου ηλικία έχω υπάρξει καθ’αυτού σε συνεχή σχέση με το χώρο της τέχνης που αντιπροσώπευαν τη σκηνή αλλά και τα σπορ παιχνίδια κάθε φορά θετική και διακεκριμένη.
Τραγουδούσα, χόρευα, οργάνωνα και συνέτεινα συναυλίες ,ζωγράφιζα, έκανα μικρές χορογραφίες,παρουσίαζα.
Αποφάσισα να σπουδάσω κλασσική μουσική στην ηλικία των 14χρόνων στην πόλη της Αυλώνας, όπου και έχω γεννηθεί. Οι γονείς μου ήθελαν να συνεχίσω της σπουδές καλών Τεχνών πάνω στη ζωγραφική απο τη στιγμή που είχα διακριθεί πάνω σε αυτό.
Γράφτηκα στο καλλιτεχνικό Λύκειο “Naim Frasheri” για ζωγράφος έτσι ώστε να κάνω το χατίρι τον γονιών μου αλλά μέσα μου ένιωθα πως αυτός δεν είναι ο δικός μου δρόμος.
Δύο μέρες πρίν αρχίσω της σπουδές αποφασίζω να πάρω μέρος σε ένα διαγωνισμό του kantos που ανάμεσα στους 15 ήμουνα μία από της δύο νικήτριες. Για πρώτη φορά έχω νιώσει ευχαριστημένη με τον εαυτό μου για την επιλογή που έκανα αλλά και την επιμονή μου πάνω σε αυτό.
Σήμερα που είμαι σολίστ σοπράνο στην κρατική εθνική όπερα των Τιράνων στην Αλβανία πιστεύω ακόμα πιό δυνατά στης επιθυμίες που θα χτίσουν την ζωή μου.

nina 002

Ποιοι ήταν αυτοί που σας στήριξαν στα πρώτα σας βήματα;

Ο άνθρωπος που μου έχει σταθεί και πιστέψει όλα αυτά τα χρόνια είναι ο πατέρας μου. Η μαμά δεν επιθυμούσε ποτέ να γίνω καλλιτέχνης.
Όσον αφορά την καλλιτεχνική πορεία πιστεύω πώς έχω γεννηθεί σε λάθος μέρος για να το αναπτύξω αυτό στο 100%
Την καλλιέργεια μου.,διότι ο τρόπος ζωής,η νοοτροπία και η απουσία επαγγελματισμού έχουν γίνει εμπόδιο στην καλλιτεχνική μου ανάπτυξη . Δεν προέρχομαι απο μια οικογένεια καλλιτεχνών ούτε αριστοκρατική αλλά μια συνηθισμένη οικογένεια άπλη με ήθη και έθιμα. Αλλά παρ’ όλα αυτά είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί έχω καταλάβει και ανακάλυψή της δυνατότητες μου και την προσωπικότητα μου.

Είχατε ινδάλματα;

Όχι δεν έχω πρότυπα αλλά προτιμήσεις στους χαρακτήρες και τα χαρακτηριστικά των διαφόρων καλλιτεχνών όπως η Μαρία Κάλας την οποία αγαπώ σαν ψυχή- Withney Houston την οποία ευγνωμονώ για το πάθος της- beyonce την οποία θαυμάζω την εργατικότητα της- vace zela για την φωνή του και πολύ άλλη.

Mιλήστε μου για τα παιδικά σας χρόνια, πόσο δύσκολα ή πόσο εύκολα ήταν στην Αλβανία;

Η παιδική μου ηλικία ήταν πολύ όμορφη στον δικό μου κόσμο. Τι και αν το 1997 στην Αλβανία επικρατούσε σκηνικό πολέμου το τραγούδι και ο χορός με έχουν κάνει να ζήσω μια ζωή ήρεμη και να συνεχίσω να ονειρεύομαι για ένα καλύτερο μέλλον. Σήμερα μπορώ να πω πως η τέχνη και η μουσική εσωτερικά με έχουν βοηθήσει να αισθάνομαι συνεχώς καλά και να μην περιλαμβάνω της δυσκολίες κατά καιρούς του κόσμου.,οικογενειακά και φιλικά. Πάντα μου άρεσε να ακούω και να αναλύω συζήτησής και συμπεριφορές των μεγαλύτερων. Έχω υπάρξει και είμαι φυσιολογικός χαρακτήρας ήρεμη αλλά πράττω γρήγορα και με επιμονή.

FB_IMG_1599515473942

Πότε πήγατε στην Ιταλία;

Στην Ιταλία πήγα το 2015 για ένα master στο κονσερβατόριο της Βερόνας… Παραίμεινα εκεί 3 Χρόνια για να μάθω ακόμα περισσότερα πάνω στη λυρικότητα…Όπως και να το κάνουμε η Ιταλία είναι η αρχή αυτού του είδους Μουσικής και έχω κάνει πολλά και σπουδαία πράγματα σε αυτή την χώρα…
Ελπίζω στο κοντινό μέλλον μια από της στάσεις μου να είναι και η αρένα της Βερόνας (Arena di Verona)…

Πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείς με το κλασσικό τραγούδι και να μην ξανακάνεις ποπ κομμάτι;

Πρώτον όταν άρχισα να μελετάω κλασική μουσική επιθυμούσα να γίνω ποπ σταρ από τι στιγμή που πάντα μου άρεσε πολύ και να τραγουδάω και να χορεύω. Στην Αλβανία δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ένα σχολείο επαγγελματικό όπου θα μπορείς να ετοιμαστείς έτσι ώστε να γίνεις ποπ σταρ. Ακολουθώντας της σπουδές μου πάνω στη κλασική μουσική σκεφτόμουν πως θα ήμουν πιο κοντά στη μουσική, στο τραγούδι και στον χορό και μετά να συνέχιζα σαν ζωγράφος.

FB_IMG_1599515556920

Αφού πήρα το δίπλωμα μου με τίτλο τραγουδιστές στον καλλιτεχνικό κόσμο πανεπιστημιακού χαρακτήρα στα Τίρανα δεν έχω σταματήσει να σκέφτομαι τη δυνατότητα πως μια μέρα θα μπορέσω να αναπτύξω και άλλο την κλασική μουσική, τον χορό και την ποπ μουσική.

Έχετε βιώσει ποτέ τον ρατσισμό;

Ναι δυστυχώς τον έχω βιώσει… Ρατσισμό έχω γνωρίσει στην Ιταλία και πόσο μάλλον όταν έβλεπαν το πόσο ικανός είσαι για αυτό που κάνεις. Πρέπει να είναι ενσυναίσθηση πώς για τον άνθρωπο δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας ρατσισμός διότι σε αυτόν τον κόσμο έχει χώρο για όλους.

FB_IMG_1599515387084

Μετράτε πολλές διακρίσεις, επιτυχίες, καθώς και πολλές συνεργασίες. Μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποια από όλες αυτές τις σπουδαίες σας στιγμές;

Σε όλες μου της επιτυχίες θα ήθελα να υπενθυμίσω το ντεμπούτο μου στο πρώτο ρόλο της violettes στην όπερα La traviata.
Αυτή η παράσταση έγινε στην όπερα της Αλβανίας στα Τίρανα χωρίς κάποιες πρόβες με την ορχήστρα και χωρίς πρόβες γενικές. Ήταν ο πρώτος ρόλος που δεν έγιναν και δεν πάρθηκαν αααυτα τα μέτρα για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη σκηνή. Βρίσκω την ευκαιρία να ευχαριστήσω την διευθύντρια του συγκροτήματος της όπερας την κυρία Zana Cela για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε έτσι ώστε να αναπτύξω την παράσταση αυτή γιατί μόνο μια διευθύντρια σαν αυτή μπορεί να υπερασπιστεί τα νέα ταλέντα που υπόσχονται πολλά στο μέλλον.
Σε αυτή τη στιγμή κατάλαβα πόσο πολύ έχω αγαπήσει τη δουλειά μου αυτή…κατάλαβα πως όσο ειλικρινείς και ο εαυτός σου είσαι στη σκηνή…τόσο ειλικρινής και ζεστό είναι μαζί σου το κοινό απο κάτω….κατάλαβα πως στη ζωή κάθε καλλιτέχνη του δίνετε η ευκαιρία έστω και μια φορά στη ζωή του αλλά….πρέπει να πιάσεις τη στιγμή…το οποίο σημαίνει να ερμηνεύεις κάθε φορά σε όλα τα χρόνια με πάθος και υπομονή για να είσαι σε ετοιμότητα.

20200223_223702 

Πόσο σας απασχολεί η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο;

Η γενική κατάσταση δείχνει πολύ δύσκολη και ακόμα πιο δύσκολη για τους καλλιτέχνες. Είμαστε όλη στην ίδια βάρκα. Αλλά θέλω να σκέφτομαι θετικά και προσπαθώ να το καλλιεργήσω πως ο κόσμος πολύ γρήγορα θα είναι σε θέση καλύτερη όπου η ανθρωπότητα να ζει υγείες χωρίς μάσκες και να φτάσει σε σημείο να μοιράζεται πράγματα ιδέες και αγάπη μεταξύ τους.

Ποιες λέξεις θα σας χαρακτήριζαν ως άνθρωπο;

Έχω πολλές λέξεις για να με παρομοιάσω αλλά θα πω μόνο τρεις.
Ταπεινότητα. Πίστη. Θυσία.

1E9A1632

Πώς είναι η καθημερινότητά σας;

Η καθημερινή μου ζωή διαδραματίζεται γύρω από τη μουσική και την δημιουργία Πιο πολύ…Ενώ η προσωπική μου ζωή είναι καθημερινή και κάθε φορά προσπαθώ να εμπνευστώ για καινούριες ιδέες αλλά και πρότζεκτ για το καλύτερο που μπορώ να κάνω.

Ποια εικόνα της ζωή σας έχει στιγματίσει;

Δε θυμάμαι κάποια κατάσταση η κάποια στιγμή τέτοια που μπορεί να μου έχει μείνει ακόμα στο μυαλό…οτιδήποτε ενδιαφέρον νομίζω το έχω εξηγήσει στα παραπάνω.

Ποια είναι τα ανεκπλήρωτα όνειρά σας που θέλετε να πραγματοποιήσετε στο άμεσο μέλλον;

Το μεγάλο μου όνειρο είναι να έχω μια μεγάλη καριέρα και θαυμαστές και να φτιάξω μια όμορφη οικογένεια.

1X7A4729

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;

Εάν η κατάσταση της πανδημίας ηρεμήσει και έρθουμε σε μια λογική καθημερινότητα… Ένα μεγάλο βήμα και σημαντικό θα ήταν η συνέχεια της δουλειάς που έχω κάνει με την όπερα “La Traviata” στο ρόλο της βιολέτας στην opera la firences Maggio Musicale Fiorentino ” στην Ιταλία.

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη;

Σκέφτομαι για να έχεις στη ζωή μοτίβο είναι σταθμός αρχής και ιδέες που έχουν εκπληρωθεί. Ο δρόμος μου στην τέχνη που έχει υπάρξει μοτίβο στη ζωή μου δεν έχει υπάρξει Καθ’ όλου εύκολος.
Όλοι εκείνη που θέλουν ένα δρόμο με τιμές στη ζωή τους τους συνιστώ να μην σταματήσουν σε καμία δυσκολία αλλά να δουλέψουν πολύ με τον εαυτό τους και να έχουν πίστη στη δύναμη της ψυχής τους.

Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός