Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στο θέατρο Ρεματιάς.
Ηλέκτρα «Οι Ψυχές των Χρωμάτων».

ΟΔήμος Χαλανδρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής σας προσκαλεί στη μουσική παράσταση «Οι Ψυχές  των Χρωμάτων» με την Ηλέκτρα, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00 στο θέατρο Ρεματιάς.

«Οι Ψυχές των Χρωμάτων»: Μία παράσταση που παντρεύει χρώματα, συναισθήματα, ιστορίες ζωής, τραγούδια: Μωβ-χρώμα της μελαγχολίας, κόκκινο-χρώμα του πάθους, πορτοκαλί-χρώμα της αισιοδοξίας, ασημί-χρώμα καθρέφτης, μπλε-χρώμα τ’ ουρανού, του αέρα, της επικοινωνίας… Από τον Duke Ellington στους Μάνο Λοΐζο, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι και από τους Chic Corea, Goran Bregovic στους Σταμάτη Σπανουδάκη, Μίμη Πλέσσα, Σταμάτη Κραουνάκη

Ερμηνεύτρια: Ηλέκτρα       

Πιάνο: Δημήτρης Μπουζάνης
Πνευστά: Μαρίνος Γαλατσινός         
Επιμέλεια κειμένων: Έλλη Ιωακείμογλου
Επιμέλεια σκηνικού: Άγγελος Δελής
Guest: Χάρης Φαναριώτης

Στην παράσταση συμμετέχει η Μικτή Χορωδία τρίτης ηλικίας 60+ του Δήμου Χαλανδρίου υπό τη διεύθυνση της Ρίας Θεοδώρου.

Είσοδος: Ελεύθερη

Ηλέκτρα

Αριστούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (σύγχρονο τραγούδι), πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής Θεάτρου «Ράμπα», με σπουδές σε πιάνο και μοντέρνο χορό. Πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με άριστες γνώσεις Αγγλικών, Γαλλικών, Ιταλικών.

Επαγγελματικά βήματα: Παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή, συνεργασία επί σειρά ετών με μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων, καλλιτεχνικές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές (Αντέννα, Σκάϊ, Ερτ, Mega κλπ), παρουσίαση κύκλου εκπομπών αφιερωμένων στο δημοτικό τραγούδι, συμμετοχή σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα δίπλα σε καταξιωμένους συναδέλφους, όπως Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Κούτρας.

Τα τελευταία  χρόνια: Προωθώ τις δύο προσωπικές μουσικές παραστάσεις μου, τις «Μοίρες» και τις «Ψυχές των Χρωμάτων» σε δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα.

Οι «Μοίρες»-«Tο δικό μου… κόκκινο» είναι μια ψυχογραφική μουσική παράσταση θεατροποιημένη.

Μια δυνατή ερωτική ιστορία που σφραγίζουν με τις συνθέσεις τους οι Σταμάτης Κραουνάκης, Γιάννης Σπανός, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Βασίλης Δημητρίου, Νότης Μαυρουδής, Ελένη Καραΐνδρου, Μάριος Τόκας, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Ζαμπέτας, Νικόλας Άσιμος και αγκαλιάζουν με την ποίησή τους οι Οδυσσέας Ελύτης, Τάσος Λειβαδίτης, Κατίνα Παΐζη, Μενέλαος Λουντέμης και Όσκαρ Ουάιλντ. Ένα μουσικό ταξίδι-ύμνος στον έρωτα, με ενδιάμεσους σταθμούς κλασικά κομμάτια από Beethoven έως tango & waltz μελωδίες στα χρώματα του πάθους.                                                     

Ενημερωτικό σημείωμα:

Η παράσταση «Μοίρες» ξεκίνησε το ταξίδι της το 2015 σε επιλεγμένους Πολυχώρους Τέχνης («Αγγέλων Βήμα», «Gallerie Δημιουργών» κ.α.)

Από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2016 φιλοξενήθηκε για σειρά παραστάσεων στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς» στον Βοτανικό. Στις 30/5/16 οι «Μοίρες» παρουσιάστηκαν στην κρατική τηλεόραση στην εκπομπή On Ert.                                           

Εν συνεχεία η παράσταση ξεκίνησε το θερινό της ταξίδι με πρώτο σταθμό τον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια» (το ιστορικό σπίτι του συγγραφέα μας Μ. Καραγάτση) τον Ιούνιο του 2016.

Οι «Μοίρες» φιλοξενήθηκαν στις 15/7 στο Άλσος Βεΐκου, στο πλαίσιο των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γαλατσίου, στις 18/8 με την αυγουστιάτικη πανσέληνο φιλοξενήθηκαν από το Δήμο Ραφήνας στην ειδυλλιακή τοποθεσία της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και στις 6/10 παρουσιάστηκαν στα Μενάνδρεια του Δήμου Κηφισιάς. Στις 21/1/2017 οι «Μοίρες» φιλοξενήθηκαν από το Δήμο Παπάγου-Χολαργού στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και στις 14/2 εκ νέου στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια» ενώ το καλοκαίρι ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα. Αποσπάσματα από την παράσταση μπορείτε να δείτε στο You Tube με τις λέξεις-κλειδιά: Ηλέκτρα- Μοίρες.

«Οι Ψυχές των Χρωμάτων» είναι η δεύτερη μουσική-επίσης θεατροποιημένη-προσωπική μου παράσταση, η οποία ξεκινά μόλις τώρα το ταξίδι της. Έκανε πρεμιέρα στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια» τον Φεβρουάριο του 2018 και τώρα ανοίγει τα φτερά της σε όλη την Ελλάδα με πρώτο σταθμό το θέατρο Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου στις 21/6, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.
screenshot_5