Η Μαρία Κηλαηδόνη είναι μια εξαιρετική καλλιτέχνης, μα πάνω από όλα είναι ένας εξαιρετικός και σεμνός άνθρωπος, επίσης είναι κόρη του ενός και μοναδικού Λουκιανού Κηλαηδόνη… Εδώ είναι αυτό που λέμε ότι το ”μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει”… Με αφορμή την κυκλοφορία του υπέροχου βίντεο/τραγουδιού με τίτλο ”λ” όπου όπως μου είπε ήθελε να ”μιλήσει” για όλα όσα ένιωθε για τον πατέρα της, θέλησα και εγώ να την γνωρίσω καλύτερα για λογαριασμό του site kallitexnes.gr. Απολαύστε την… Υ.Γ Θέλω να πω και εγώ στην Μαρία με την σειρά μου, ότι φυλάω σαν φυλακτό αυτά που μου είχε πει ο πατέρας της σε εκείνη την συναυλία στον πεζόδρομο της πλατείας της Νέας Φιλαδέλφειας εκείνο το απόγευμα του φθινοπώρου…
Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με την μουσική;
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου η μουσική ήταν παρούσα συνεχώς με όλους τους τρόπους. Αν και προσπάθησα κατά κάποιο τρόπο να αποφύγω την επαγγελματική μου ενασχόληση με την μουσική σπουδάζοντας ένα τελείως διαφορετικό αντικείμενο, τελικά αυτό αποδείχθηκε αναπόφευκτο. 
Ποιες οι συμβουλές του πατέρα σας;
Πολλές και διάφορες ήταν οι συμβουλές του. Όσον αφορά την μουσική με συμβούλευε εγώ να ασχολούμαι με το αντικείμενο της δουλειάς μου και να αφήσω τα υπόλοιπα για τους άλλους, κάτι που θεωρώ πολύ σωστό, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε. 
mail-655x641
Τι είναι αυτό που θυμάστε έντονα από τον πατέρα σας;
Το χιούμορ, την ευγένεια και την γλυκύτητα του. 
Μιλήστε μας για το νέο σας κομμάτι;
Το “λ” περιλαμβάνεται στον δεύτερο προσωπικό μου δίσκο, το “Ροζ” που κυκλοφόρησε πέρσι τέτοια εποχή. Το έγραψα έναν χρόνο περίπου αφού είχε “φύγει” ο Λουκιανός, θέλοντας να του “μιλήσω” για αυτά που ένιωθα. Πρόσφατα επενδύσαμε το ηχητικό υλικό με εικόνες από το οικογενειακό μας αρχείο, φτιάχνοντας το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, που μπορεί κανείς να βρει πλεόν στο Youtube.    
Πόσο σας έχει επηρεάσει η πανδημία;
Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο. Προσπαθώ να παραμένω ψύχραιμη και αισιόδοξη, ελπίζοντας ότι όλα αυτά θα λάβουν τέλος άμεσα. 
Ποιες λέξεις οι φράσεις σας χαρακτηρίζουν;
Το να ζει κανείς την ζωή του όσο καλύτερα μπορεί. 
Ποια είναι τα ανεκπλήρωτα όνειρα σας που θέλετε να κάνετε πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον;
Αγαπώ πολύ τα ταξίδια και θα ήθελα να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο. Μέσα στο άμεσο μέλλον θα ήθελα να κάνω το πρώτο ταξίδι με την τον άντρα μου και τα δύο μικρά παιδιά μας, μόλις κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό. 
1X4A0398n
Ποιοι οι επόμενοι επαγγελματικοί στόχοι;
Θα ήθελα να ξανά ξεκινήσω τις ζωντανές εμφανίσεις μόλις αυτό μας επιτραπεί. Μου έχει λείψει πολύ η επαφή με τον κόσμο. Επίσης έχω ξεκινήσει να δουλεύω μια ιδέα σχετικά με παιδικά τραγούδια, την οποία θα ήθελα να ολοκληρώσω και να κυκλοφορήσω μέσα στο άμεσο μέλλον. 

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας; 

Να παραμείνουμε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι και όλα θα πάνε καλά. 


Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός