Μαυρίκιος Μαυρικίου: Διευθυντής στο τμήμα Υποκριτικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΛΦΑ

O πολυσχιδής Μαυρίκιος Μαυρικίου είναι ο νέος διευθυντής του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΛΦΑ το οποίο θα παράγει τους νέους ηθοποιούς καλλιτέχνες του μέλλοντος που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας. Ο ίδιος έχει σχεδιάσει ήδη ένα σύγχρονα καταρτισμένο πρόγραμμα σπουδών ενώ έχει έρθει σε συμφωνία και θα έχει στο πλευρό του ως καθηγητές του τμήματος κορυφαίους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους, μουσικούς και χορογράφους που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Όλα αυτά σε ένα άρτια εξοπλισμένο καλλιτεχνικό περιβάλλον, σε αυθεντικές θεατρικές σκηνές και υπερσύγχρονα στούντιο. Η είδηση αγκαλιάστηκε ευχάριστα με δεκάδες  νέους να σπεύδουν καθημερινά να εγγραφούν και να δεσμεύσουν μία θέση στο πολλά υποσχόμενο τμήμα και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το πρόγραμμα σπουδών μπαίνει σε εφαρμογή.

3 (1)

Ηθοποιός σημαίνει διαρκής αναμέτρηση με τον εαυτό σου. Σημαίνει γνώση, εσωτερική αναζήτηση, αγάπη, κριτική όραση, αυτογνωσία, πειθαρχία, αυτοέλεγχος και ήθος. Ηθοποιός είναι ο ξεναγός σε άλλους κόσμους, σε άλλες διαστάσεις, σε άλλες ζωές. Είναι ο παρατηρητής που μπαίνει στα παπούτσια κάποιου άλλου. Ηθοποιός σημαίνει εσωτερική ανάταση, πληρότητα και λύτρωση.

Τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ του Ομίλου Ξυνή προσφέρουν ένα πρόγραμμα σπουδών σχεδιασμένο από σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής με σημαντική πορεία και αληθινή αγάπη για το αντικείμενο. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ένας από τους σημαντικότερους νέους θεατρικούς παραγωγούς στην Ελλάδα και την Κύπρο, συνθέτης, σολίστ πιάνου, ερμηνευτής κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού, με διευρυμένες σπουδές μουσικολογίας, ορθοφωνίας και εξειδίκευση στα μιούζικαλ αλλά και οι διδάσκοντες καθηγητές που αποτελούνται από καταξιωμένους και έμπειρους καλλιτέχνες, αποτελούν την εγγύηση της επιτυχίας στο δύσκολο αυτό επάγγελμα που απαιτεί ταλέντο, μόρφωση, παιδεία, θεωρητική κατάρτιση και πράξη.

1

Υποκριτική, ορθοφωνία, αυτοσχεδιασμός, ιστορία θεάτρου, χορός, κινησιολογία, μουσική, τραγούδι, σκηνογραφία, αρχαίο δράμα και δραματολογία είναι μερικά από τα σημαντικά μαθήματα που διδάσκονται οι φοιτητές του τμήματος για να μάθουν και να υιοθετήσουν όλα όσα πρέπει να ξέρει ο σύγχρονος ηθοποιός του 2020. Μάλιστα, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στο πλαίσιο της πρακτικής εφαρμογής στην ειδικότητα, θα κληθούν να ανεβάσουν και οι ίδιοι σε συνεργασία με τους καθηγητές μας θεατρικές παραστάσεις με σκηνοθεσία, θεατρικό φωτισμό, κοστούμια και σκηνικά, παρουσία κοινού. Η σύγχρονη αγορά εργασίας απαιτεί από τους νέους ηθοποιούς να μπορούν να υποδυθούν απαιτητικούς ρόλους, αλλά και να εκμεταλλευτούν εναλλακτικές επαγγελματικές επιλογές ώστε να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους.

PHOTO ΞΥΝΗΣ - ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ

Οι σπουδές γίνονται σε άρτια εξοπλισμένο θεατρικό περιβάλλον (εξειδικευμένες αίθουσες διδασκαλίας με υπερυψωμένη σκηνή, σύγχρονος εξοπλισμός ήχου και βίντεο κλπ). Πρέπει να τονιστεί πως δίνεται μεγάλη έμφαση τόσο στην πνευματική όσο και καλλιτεχνική καλλιέργεια των σπουδαστών. Οι ηθοποιοί μάλιστα θα κληθούν να συνεργαστούν και με σπουδαστές από άλλες ειδικότητες για να ολοκληρώσουν το πεδίο των γνώσεων τους γύρω από το αντικείμενο όπως το μακιγιάζ, το τραγούδι, η μουσική τεχνολογία, η ηχοληψία κλπ. Επιπρόσθετα, σε εβδομαδιαία βάση και πέρα από το πρόγραμμα σπουδών θα γίνονται και εβδομαδιαία σεμινάρια από καλεσμένους σπουδαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε θέατρα, σκηνές, τηλεοπτικά γυρίσματα, και εταιρείες παραγωγής.

Σύμφωνα με το άρτια καταρτισμένο και πλήρες πρόγραμμα σπουδών, οι απόφοιτοι του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης των ΙΕΚ ΑΛΦΑ, με το πέρας των σπουδών τους θα έχουν τη γνώση και την εμπειρία να εργαστούν με μεγάλη επιτυχία ως ηθοποιοί στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σε διαφημιστικές παραγωγές (διαφημιστικά σποτ), video clips, σπικάζ, μεταγλωττίσεις αλλά και ως καθηγητές υποκριτικής και θεατρικής αγωγής οι ίδιοι πλέον.

Ως επιστέγασμα όλων των παραπάνω τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε συνέχεια της συνεργασίας τους με την Music & Drama Productions, σημαντική εταιρεία παραγωγής μεγάλων θεατρικών και μουσικών θεαμάτων (“Η Παριζιάνα”, “Η Σταχτοπούτα”, “Το κλουβί με τις τρελές” στο θέατρο Broadway, “Μίμης Πλέσσας – Νύχτα Καλοκαιριού στο Ηρώδειο”, παιδική σκηνή θεάτρου Αλίκη και θεάτρου Ήβη κλπ) η οποία διευθύνει ήδη με μεγάλη επιτυχία από πέρσι το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας της σχολής, εγγυούνται ότι οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος είναι ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση εργασίας.