Β΄Σκηνή «Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας»
Ηλίας Σδούκος
Una viola da sola
Μία μουσική διαδρομή, με μέσο μεταφοράς μία βιόλα.
11 Μαρτίου

Ησυναυλία γίνεται στο πλαίσιο των «Κυριακάτικων μουσικών πρωινών της πόλης» που παρουσιάζονται στη Β΄Σκηνή του «Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θοδωρή Οικονόμου.

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Ηλίας Σδούκος ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην τάξη του Ι. Τζουμάνη στο Ωδείο Αθηνών (βιολί) και συνέχισε στις τάξεις των: Ι. Χ. Κάρτερ (βιόλα) και Ι. Βατικιώτη (βιόλα) Ελληνικό Ωδείο όπου πήρε δίπλωμα βιόλας το 1997 με άριστα παμψηφεί και βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» στην Γερμανική Μουσική Ακαδημία του Essen (Folkwang Hochschule), όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2000 με βαθμό «1» στην τάξη του Sven Arne Tepl.

Έχει εμφανιστεί στη Γερμανία, Αυστρία, Ισλανδία, Αυστραλία, Νίγηρα, Μπουρκίνα- Φάσο, Μάλι, Τουρκία, Κύπρο, Ελλάδα. Ξεχωρίζουν: («Sinfonia concertante» του W.A.Mozart με την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, «Climax under control» της Μ.Χ. Κριθαρά (παραγγελία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών), «Trauermusic» του Ρ. Hindemith, Concerto για βιόλα και ορχήστρα του Bela Bartok (Mέγαρο Μουσικής Αθηνών), Concerto για βιόλα και ορχήστρα του Κ.Στυλιανού– παραγγελία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου), έργα γραμμένα για την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες: Θ. Αντωνίου, Α. Μπαλτάς, Γ. Χατζημιχελάκης, Γ. Κουμεντάκης. Για τις εμφανίσεις του αυτές έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Συνεργάζεται ως σολίστ με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.

Διετέλεσε Α΄Κορυφαίος στην ορχήστρα της ακαδημίας του Essen και της Deutsche Kammerakademie am Neuss, εξάρχων της «Sinfonietta» Ορχήστρας του Δήμου Χανίων, Α΄Κορυφαίος της «Ισλανδικής Ορχήστρας Δωματίου» στο Ρέυκιαβικ. Από το 2001 κατέχει τη θέση του Α΄κορυφαίου στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είναι καθηγητής βιόλας στα ωδεία «Μουσικοί Ορίζοντες», «Ωδείο Αθηνών» και στο «Ορφείο Ωδείο».

sdoukosΠληροφορίες:

Β΄Σκηνή του «Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας»
Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη
Πληροφορίες- κρατήσεις: 2114117878 (νέο τηλέφωνο επικοινωνίας)

Ημέρα και ώρα παράστασης:
Κυριακή 11 Μαρτίου, 12:30μμ

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 15 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ
Ατέλειες: 5 ευρώ

Προπώληση:
Viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα.gr, Viva Kiosk Σύνταγμα

Παραγωγή:

Kart Productionsscreenshot_4Χορηγοί:

Μπισκότα Παπαδοπούλου

screenshot_5Kaffein.gr

Caffe Vero

screenshot_6Επικοινωνία- προβολή στα ΜΜΕ:
Ανζελίκα Καψαμπέλη
Έλενα Γρίβα
sdoukos-elias