Έναν Ιούλιο γεμάτο με θέατρο σηματοδότησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος και συγκεκριμένα στο ανακαινισμένο θέατρο «Κατίνα Παξινού» και συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του και τον Σεπτέμβριο με τις μουσικές παραστάσεις του, καθιστώντας έτσι τον μήνα Σεπτέμβριο ως μήνα μουσικής!

Έναν Ιούλιο γεμάτο με θέατρο σηματοδότησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος και συγκεκριμένα στο ανακαινισμένο θέατρο «Κατίνα Παξινού» και συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του και τον Σεπτέμβριο με τις μουσικές παραστάσεις του, καθιστώντας έτσι τον μήνα Σεπτέμβριο ως μήνα μουσικής!

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε μία εξαιρετικά δημιουργική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ένα μοναδικό πολιτιστικό φεστιβάλ, όπου για πρώτη φορά οι πολίτες της Αττικής, αλλά και όλοι όσοι αγαπούν την τέχνη απήλαυσαν 30 μέρες Θεάτρου, ολόκληρο τον Ιούλιο, σε ένα πλούσιο, ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε σημαντικά θεατρικά έργα με την συμμετοχή σπουδαίων ηθοποιών.

attiko_alsos

Ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας της Μουσικής, αφού το 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζει τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις για όλο τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, όπου κάθε μέρα η σκηνή του Θεάτρου Κατίνα Παξινού θα γεμίσει από τις μουσικές γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και με την καθοριστική συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα, το επί χρόνια παρατημένο θέατρο στο Αττικό Άλσος, ανακαινίστηκε πλήρως, μετονομάστηκε σε Θέατρο «Κατίνα Παξινού» και κατάφερε μέσα σε μία μόνο καλοκαιρινή σεζόν να αποτελέσει σημαντικό πόλο πολιτισμού και να προσφέρει σπουδαίες βραδιές θεάτρου στο φιλοθεάμων κοινό που τις περισσότερες μέρες οι παραστάσεις ήταν sold out!

αρχείο λήψηςΧαιρετίζοντας την έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Φέτος, η καρδιά του αττικού καλοκαιριού θα χτυπήσει στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος. Ένα νέο κύτταρο τέχνης, ένας χώρος πολιτισμού τον οποίο η Περιφέρεια Αττικής αναβάθμισε με συστηματική δουλειά με στόχο να απολαμβάνουν οι πολίτες πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Γιατί για εμάς, ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ένα απαραίτητο στοιχείο ευζωίας, ένα δημοκρατικό αγαθό που πρέπει να είναι προσβάσιμο από το σύνολο της κοινωνίας. Για αυτό το λόγο, η Περιφέρεια Αττικής, παράλληλα ανοίγει την αγκαλιά της στους Δήμους της και προσφέρει εξαίρετες πολιτιστικές εκδηλώσεις, υψηλής ποιότητας, ώστε και αυτό το καλοκαίρι, να ανθίσει ο πολιτισμός σε κάθε μέρος της Αττικής μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας, ο οποίος ήταν αυτός που εισηγήθηκε και τελικώς επετεύχθη στο να τριπλασιαστούν τα κονδύλια του πολιτισμού δήλωσε: «Ο πολιτισμός είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας και ως Περιφέρεια Αττικής, πιστεύουμε βαθιά ότι πρέπει επίσης να είναι και κορυφαία επιλογή. Προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργούμε όλες εκείνες τις συνθήκες και προϋποθέσεις ανάδειξης του πολιτισμού μας, μέσα και από την υλοποίηση του 1ου Φεστιβάλ στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος. Η αγάπη στην Τέχνη, στο Θέατρο, την Μουσική, σημαίνει παράλληλα και αγάπη σε όλες εκείνες τις αξίες που συνδιαμορφώνουν αυτό που όλοι αποκαλούμε: πολιτισμένος άνθρωπος».

5124586-640x427

Όλες οι μουσικές και θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00μμ και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής και στον σύνδεσμο: 

https://www.ticketservices.gr/event/perifereia-attikis-festival-theatrou-2022/

Παρακάτω ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων για τον μήνα Σεπτέμβριο.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ/ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΜΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου: Μουσικoχορευτική παράσταση με τίτλο «Μικρά Ασία – Τόπος Ελληνικός». Ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Καταστροφή της Μ. Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και τον Ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμανδρίτη Ειρηναίου Νάκου.

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το Μάριο Φραγκούλη και την Deborah Mayers.

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το Ματθαίο και τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη. Ένα μουσικό συναπάντημα από παραδοσιακό τραγούδι των Ελλήνων του Πόντου και το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου.

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Βάρα Νταγερέ». Μια μουσική παράσταση με τα ωραιότερα κλασσικά λαϊκά τραγούδια μεγάλων δημιουργών κι αναφορές στην παράδοση και το ρεμπέτικο. Ερμηνεύουν ο Μπάμπης Βελισσάριος, ο Δημήτρης Ρέππας και (φιλική συμμετοχή) η Στέλλα Καρύδα.

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου: Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ή εμένα ή την άλλη» με τη Λένα Αλκαίου και τη Σοφία Βόσσου.

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Σμυρνέϊκο Μινόρε» με τη μοναδική Γλυκερία. Συμμετέχει η Μαριώ, ο Δημήτρης Κοντογιάννης, καθώς και ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τη Μαρίνα Σάττι.

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Ταξίδι στο χρόνο» με την Τερέζα και το Γιώργο Κατσαρό. Μαζί τους το συγκρότημα Latina Loca.

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης-Ωδή στους συνθέτες και στιχουργούς που έντυσαν τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με τους ήχους του», με την Τίνα Τράκου και το μαέστρο Νίκο Κρητικό.

 Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία – Αφιέρωμα στο σπουδαίο Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον «Ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης» που φέτος εορτάζονται τα 100 έτη από τη γέννησή του. Ερμηνεύει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Αφηγήτρια η Άννα Μπιθικώτση.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Εκεί που η πέτρα μαύρισε ανθίσαν μενεξέδες», με το Γεράσιμο Ανδρεάτο, το Μάκη Ψαραδέλλη, τη Σταυρούλα Εσαμπαλίδη και την Ελένη Καρακάση.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και το Γιώργο Περρή.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία –Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Ερμηνεύει ο Βασίλης Λέκκας, ο Άγγελος Θεοδωράκης και η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το Γιάννη Βαρδή, το Γιώργο Λιανό και τη Μαρία Καρλάκη.

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Άκη Δείξιμο και τον Κώστα Δόξα.

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Όταν ο Μίμης μαγεύει …». Ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο Μίμη Πλέσσα.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό, το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Βιολέτα Ίκαρη, την Ιουλία Καραπατάκη κ.α..

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Ταξίδι στο Χρόνο», μια αναδρομή από τον ελληνικό κινηματογράφο και το ρεμπέτικο μέσα σε αυτόν. Ερμηνεύουν η Μαριαλένα Ροζάκη και ο Άρης Πλασκοβίτης.

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Με πινέλα και Χρώματα μόνο», με τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και τον ηθοποιό – ερμηνευτή Παναγιώτη Πετράκη. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Φωκάς Ευαγγελινός.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και την Αρτέμιδα Ματαφιά.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το νεανικό συγκρότημα Andronikos and the Band και στη συνέχεια με τους Peppers Beatles Tribute Band. Μία βραδιά γεμάτη rock αναμνήσεις αλλά και έντεχνο τραγούδι.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη.

Σάββατο, 1η Οκτωβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Αγάπης Λόγια», με τη σολίστ υψίφωνο Μάρα Θρασυβουλίδου και τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Νιάρχου. Ένα μελωδικό ταξίδι με υπέροχα ακούσματα από την ελληνική οπερέτα και αγαπημένα τραγούδια των Αττίκ, Μιχάλη Σουγιούλ και Κώστα Γιαννίδη. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «FolkieRockie. Από τη rock στην παράδοση», με το συγκρότημα Karmica και το Γιώργο Παντερή. Guest ο Γιάννης Ζουγανέλης