«Έλα να παίξουμε»
της Γεωργίας Πιερρουτσάκου.
2η χρονιά παραστάσεων.
Πρεμιέρα: Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου

Με ολοένα και περισσότερα λογοτεχνικά έργα να διασκευάζονται για τη σκηνή τα τελευταία χρόνια, ένα σύγχρονο θεατρικό κείμενο από τη Γεωργία Πιερρουτσάκου (βραβεύτηκε το 2018 από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» για το θεατρικό έργο «και καλή τύχη») μοιάζει να αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής μας για ιστορίες παραμυθάδων. Το «Έλα να παίξουμε» διακρίθηκε στο πλαίσιο του Στούντιο Νέων Συγγραφέων του Εθνικού Θεάτρου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή «Νέο Ρεξ» το 2016 και έπειτα ανέβηκε στο Black Box του θεάτρου «Επί Κολωνώ» την άνοιξη του 2018.

Ο μαύρος βασιλιάς και η λευκή βασίλισσα, πρόσωπα που ζουν σε ένα «μετακινημένο» σκακιστικό σύμπαν, δυο αιώνιοι εραστές και ταυτόχρονα ανταγωνιστές διηγούνται ιστορίες ερωτευμένων ζευγαριών κάθε βράδυ, ψάχνοντας να βρουν τη δική τους λύτρωση.

patroklos-skafidas-dt-2Πλάθουν χαρακτήρες, πρόσωπα χωρίς όνομα-Εκείνον και Εκείνη-που συναντιούνται κι ερωτεύονται ξανά και ξανά απ’ την αρχή. Τους δίνουν σάρκα και οστά και ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας κάθε πτυχή της σχέσης Εκείνων, από την πρώτη γνωριμία, τα κρυφά ραντεβού και τα κλεμμένα φιλιά μέχρι τον πρώτο τσακωμό και την καταβύθιση στην απόλυτη ρουτίνα της καθημερινότητας, με την ελπίδα πάντα πως αυτή τη φορά ο ένας απ’ τους δύο θα καταφέρει να κερδίσει, να επικρατήσει, να επιβληθεί. Να πάρει τη νίκη και να λήξει αυτή την παρτίδα που μοιάζει να μην έχει τέλος. Το «Έλα να παίξουμε» δεν ψάχνει να μας πει μία ακόμη ερωτική ιστορία, αλλά μία ιστορία για τον έρωτα.

Κι ύστερα ο χωρισμός. Κι ύστερα… η επανασύνδεση. «Κι ύστερα πάλι απ’ την αρχή. Και το παιχνίδι… συνεχίζεται. Ποιός θα κάνει την επόμενη κίνηση; Ποιός θα υποχωρήσει;»

patroklos-skafidas-dt-1Συντελεστές:

Κείμενο: Γεωργία Πιερρουτσάκου
Σκηνοθεσία: Λάζαρος ΒαρτάνηςΓεωργία Πιερρουτσάκου
Σκηνικά-κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Ευγενία Μακαντάση
Φωτογραφίες-trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας
Επικοινωνία-Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη

Ερμηνεία: Στέφανος ΠαπατρέχαςΓεωργία Πιερρουτσάκου

patroklos-skafidas-dt-5-jpg5Πληροφορίες παράστασης:

Παραστάσεις: Από 28 Φεβρουαρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Κάθε Πέμπτη στις 20:30

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10€
Μειωμένο: 8€
Ατέλειες: 5€

Διάρκεια παράστασης:
70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

«Faust»
Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12, 10560, Αθήνα.
Τηλ.: 210 3234095
http://www.faust.gr/
https://www.facebook.com/faust.athens/
screenshot_5

patroklos-skafidas-dt-3