Κερδίστε διπλές προσκλήσεις, κάνοντας κλικ στην ένδειξη '+'

«Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη»
του Δημήτρη Ποταμίτη.
Μία υπερπαραγωγή από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε απόδοση και σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου.
Επίσημη πρεμιέρα στο «Θέατρον»
του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» του Δημήτρη Ποταμίτη στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου με τη μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη. Άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και του θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών η Νόρα Κατσέλη, ο Μελέτης Ηλίας, η Φαίη Ξυλά, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο Τάσος Χαλκιάς, η Λίνα Σακκά, η Φαίδρα Δρούκα, η Ευγενία Μανωλίδου, ο Γιώργος Κοψιδάς κ.α.

Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία από τη Νανά Νικολάου, όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου (Μέμος Μπεγνής, Νίκος Ορφανός, Γιάννης Στεφόπουλος, Άγγελος Μπούρας, Κώστας Τερζάκης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πελαγία Αγγελίδου, Ίρις Πανταζάρα, Θοδωρής Ανθόπουλος, Δανάη Σδούγκου, Χρήστος Ντόβας, Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Δήμητρα Βήττα). Επίσης, εντυπωσίασαν τα τραγούδια και η μουσική στις ολοκαίνουριες ενορχηστρώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη, τα εντυπωσιακά κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη, καθώς και οι χορογραφίες της Αρετής Μώκαλη.

Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Σάββατο στις 14:30 και κάθε Κυριακή στις 11:30 στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Λίγα λόγια για το έργο:

Οι στόχοι του Αριστοφάνη είναι κατανοητοί και ξεκάθαροι σε θεατές κάθε ηλικίας και οι ήρωες των έργων του είναι πρόσωπα-σύμβολα και αναγνωρίσιμα για περισσότερα από 2.500 χρόνια τώρα.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζονται τα έργα «Η Ειρήνη» και οι «Αχαρνείς», τα οποία αναφέρονται στην «ειρήνη» και τον «πόλεμο», θέματα επίκαιρα και καθοριστικά για τον κόσμο μας. Στην «Ειρήνη» ο καλοκάγαθος Τρυγαίος προσπαθεί να απελευθερώσει την Ειρήνη από τη σπηλιά, όπου την έχει φυλακίσει ο Πόλεμος, ενώ στους «Αχαρνείς» ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολις δίνει μάχη ενάντια στον πολεμοχαρή στρατηγό Λάμαχο. Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζεται «Ο Πλούτος», όπου ο Αριστοφάνης παραδίδει μαθήματα πολιτικής οικονομίας, καθώς ο ομώνυμος ήρωας είναι τυφλός και δεν βλέπει πού δίνει τα αγαθά του, με αποτέλεσμα να χαρίζει πλούτη στους κακούς. Όμως, όταν ξαναβρίσκει το φως του, γίνεται δίκαιος, κάνοντας μόνο τους καλούς να πλουτίσουν. Τέλος, παρουσιάζονται οι «Όρνιθες»: Δύο Αθηναίοι, ο Ευελπίδης και ο Πεισθέταιρος, απογοητευμένοι από τη ζωή της πόλης, ψάχνουν έναν ήσυχο τόπο. Πηγαίνουν στη χώρα των πουλιών, ιδρύουν μαζί μ’ αυτά μια φανταστική πολιτεία, την Ουρανούπολη, μια κοινωνία ελεύθερη, δίκαιη, με φαντασία, ανοιχτή για όλους στο όνειρο και τις ευκαιρίες.

Ταυτότητα παράστασης:

Απόδοση κειμένου-σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Σκηνικά-κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Video art: Αντώνης Δελαπόρτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργαρίτα Σολδάτου

Πρωταγωνιστούν:

Μέμος Μπεγνής, Νίκος Ορφανός & Γιάννης Στεφόπουλος, Άγγελος Μπούρας, Κώστας Τερζάκης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πελαγία Αγγελίδου, Ίρις Πανταζάρα, Θοδωρής Ανθόπουλος, Δανάη Σδούγκου, Χρήστος Ντόβας, Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Δήμητρα Βήττα

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Κάθε Σάββατο στις 14:30 & Κυριακή στις 11:30.

Τιμές εισιτηρίων:

  • Κανονικά εισιτήρια: €15, €13, €11 (θεωρείο)
  • Ισχύουν ειδικές τιμές για Α.Μ.Ε.Α., φοιτητές, νέους & ανέργους
  • Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις (από 20 άτομα και πάνω) & οικογενειακά εισιτήρια (4 ατόμων)

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Στα ταμεία του θεάτρου, Πειραιώς 254, Ταύρος.
  • Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://tickets.theatron254.gr/
  • Στην ηλεκτρονική διεύθυνση viva.gr
  • Τηλεφωνικά στο τ. 212 254 0300

Κρατήσεις για σχολείαομάδες:
Τμήμα κρατήσεων και εισιτηρίων «Ελληνικού Κόσμου»: Τ. 212 254 0300, tameio@fhw.gr
& Λίλιαν Πετροπούλου: 2106143021, 6946123004, e-mail: lilian.petrop@gmail.com 

Παραγωγή:

screenshot_4Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

«Θέατρον»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0300
www.theatron254.gr

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.