Παιδική παράσταση

ΗΛορέτα είναι ένα μικρό ποντικάκι που τολμάει να πει «δεν ξέρω» ανοίγοντας έτσι τα μονοπάτια της γνώσης. Η Ντο-ντο, το φοβισμένο ποντικάκι που σπαταλάει το δημιουργικό μυαλό της να… κλείνει μονοπάτια, εκφράζοντας την αβεβαιότητα του αυριανού ενήλικα μπροστά στη ρευστότητα του πολυσύνθετου κόσμου που πρόκειται να κληρονομήσει.

 

Παίζουν οι ηθοποιοί

Άννα Μίχου (Λορέτα), Χρήστος Πανώρας (Ξωτικό), Πάνος Τσαλιγόπουλος (σαλιγκάρι-αράχνη-μύγα-τερμίτης), Άννα – Μαρία Τσομπανάκη (Ντόντο-Νεραϊδούλα)

Περίληψη

Το έργο βασίζεται στο παραμύθι του Axel Duwe.

Ο Ιερώνυμος, ο σοφός, δεν είναι ο παντογνώστης, αμετακίνητος δάσκαλος, που προσφέρει έτοιμες λύσεις. Οι έτοιμες λύσεις άλλωστε δεν οδηγούν παρά σε στέρηση της δυνατότητας επιλογών και σε μια μη – δημιουργική στατική ζωή.

Οι καλές νεράιδες με τα μαγικά ραβδιά και οι πρίγκιπες της τελευταίας στιγμής δεν επαρκούν σήμερα πια για να προστατέψουν τα παιδιά μας από τις κακοτοπιές του κόσμου γύρω τους.

Το σημερινό έργο οδηγεί τα παιδιά, με το γνωστό αγαπημένο τρόπο, στο μαγικό κόσμο της φαντασίας, όπου τα πάντα μπορούν να συνυπάρξουν: η επίμονη μύγα, η ξεκάθαρη – κάθετη αράχνη, ο μικρούλης, αλλά απόλυτα σημαντικός τερμίτης, η νεραϊδούλα και το ξωτικό.

Ταυτόχρονα όμως προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να σκεφτούν, να αλλάξουν οπτικές γωνίες, να κατανοήσουν καλύτερα την πηγή των δυσκολιών και να βρουν λύσεις. Δοσμένο παιχνιδιάρικα, χιουμοριστικά, με πολύ μουσική και τραγούδια, το έργο μας στοχεύει να διασκεδάσει αλλά και να προβληματίσει.

Συντελεστές

Σκηνοθετική / κινησιολογική επιμέλεια: Χρήστος Πανώρας
Μουσική: Στάθης Ουλκέρογλου
Σκηνικά: Σελήνη-Ελένη Σερέφογλου
Κοστούμια: Χρήστος Πανώρας – Άλκηστη Νούτση

Συγγραφέας: Εύη Ψάλτη

Πληροφορίες
Περίοδος Παραστάσεων: από 03/10
Παραστάσεις: Σάββατο 17.30
Διάρκεια: 80′
Εισιτήρια: 11 ευρώ
Κρατήσεις: 2118009838

Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Χώρος Τέχνης Ασωμάτων Θησείο

Διεύθυνση:
Αγ. Ασωμάτων 6, Θησείο
Τηλ: 2118009838

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ 17.30
Κ

1977249_745465532139631_613238866_n

Χάρτης