Μονόλογος

Ένας μονόλογος για τη γυναίκα που άλλαξε την ιστορία της όπερας, σε σκηνοθεσία Όλγας Λασκαράτου. Στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας  η Εύα Κεχαγιά. Από τις 12 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 7μμ στο Θέατρο Αλκμήνη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Παίζουν οι ηθοποιοί

Εύα Κεχαγιά

Περίληψη

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή στο φεστιβάλ γυναικείων μονολόγων «Κραυγές γυναικών» που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Τζένη Καρέζη τον περασμένο Σεπτέμβριο και μια σειρά sold outπαραστάσεων στο Θέατρο «Αριστοτέλειον» της Θεσσαλονίκης και στο θέατρο «Γραμμές Τέχνης» της Πάτρας, το ‘MORENDO’ επιστρέφει στην Αθήνα. 

 ~ ένας μονόλογος για τη γυναίκα που άλλαξε την ιστορία της όπερας ~

Λίγο πριν το τέλος της ζωής της, η μεγάλη ντίβα είναι κλεισμένη στο διαμέρισμα της στο Παρίσι. Απομονωμένη κι εγκαταλελειμμένη από φίλους έχει την ψευδαίσθηση πως βρίσκεται στο καμαρίνι λίγο πριν από μία παράσταση. Οι προσπάθειες της να προετοιμαστεί για μία ακόμη εμφάνιση την οδηγούν σε ένα ταξίδι αναμνήσεων. Στην αναβίωση όλων αυτών των φωτεινών χρόνων ρίχνουν τις σκιές τους η οικογένεια της κι ο έρωτας της. Τα παιδικά χρόνια στην Αμερική, τα χρόνια της Αθήνας, τα χρυσά χρόνια στη Σκάλα του Μιλάνου και τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι είναι οι βασικοί σταθμοί της προσωπικής, αλλά και της καλλιτεχνικής της ζωής.

Μέσα σ’ αυτό το ταξίδι των αναμνήσεων αναπολεί λόγια των μεγάλων της δασκάλων, στιγμές με ανθρώπους που συνεργάστηκε, ταλαντευόμενη ανάμεσα στην προσπάθεια για προσωπική ευτυχία και στο μοναδικό της πάθος για την όπερα: την Τέχνη που υπηρέτησε πιστά σε όλη της τη ζωή.

*Morendo = (ιτ. «σβηστά») Μουσική, ερμηνευτική οδηγία. Η μουσική σβήνει σταδιακά. Στην όπερα χρησιμοποιείται κυρίως στις σκηνές θανάτου.

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Όλγα Λασκαράτου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Πληροφορίες
Περίοδος Παραστάσεων: από 12/12
Παραστάσεις: Σάββατο / Ώρα: 19.00
Διάρκεια:
Εισιτήρια: 8 ευρώ κανονικό και 5 μειωμένο
Κρατήσεις: 2103428650

Αλκμήνη Γκάζι

Διεύθυνση
Αλκμήνης 8-12, Γκάζι
Τηλ: 2103428650
Email: info@theatro.gr
www.theatro.gr
www.mcf.gr

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π  21.30
Π 21.30
Σ 19.00
Κ

logo

Χάρτης