Παιδικό θέατρο

Ο “Πρίγκιπας και Φτωχός” της Κέλλυς Σταμουλάκη, θα δώσει μία ξεχωριστή παράσταση στις 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00 στο “Αβάκιο – Παιδικό Στέκι” αφιερωμένη στην αγάπη και σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Στις 14 Φεβρουαρίου, παγκόσμια ημέρα αγάπης, θα σας υποδεχτούμε στο «Αβάκιο – Παιδικό Στέκι» (Ιερά Οδός 7-11) και ώρα 12:00 μ.μ. για να σκορπίσουμε χαμόγελα σε όλα τα παιδιά.

Η δημιουργός της παράστασης «Πρίγκιπας και Φτωχός», Κέλλυ Σταμουλάκη σε συνεργασία με την Γενική Πρόξενο Ακτής Ελεφαντοστού και Πρόεδρο της Ελληνικής Δράσης Αφρικής, Μέρω Κεσεσίογλου, συμπράττουν σε μία προσπάθεια να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά του κόσμου που το έχουν ανάγκη, διοργανώνοντας μία εκδήλωση αγάπης.

Την παράσταση θα προλογίσουν η Γενική Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού και Πρόεδρος της Ελληνικής Δράσης Αφρικής, Μέρω Κεσεσίογλου και η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού», Άννα Φόνσου.

Παίζουν οι ηθοποιοί

Μελίνα Κανά / Κωνσταντίνα (διπλή διανομή)
Τάσος Χαλκιάς
Ορέστης Τρίκας
Νίκη Γρανά
Μαυρίκιος Μαυρικίου
Παύλος Εμμανουηλίδης
Λευτέρης Τσάτσης
Δημήτρης Σταματελόπουλος
Πάνος Τοψίδης
Ελένη Καρβέλη
Νίκος Παρασκευόπουλος
Αγγελική Παρδαλίδου
Δάφνη Καφετζή
Έλενα Παπαδημητρίου
Γιώργος Σαμαράς

Περίληψη

Σκοπός τους, να διαθέσουν μέρος των εσόδων της παράστασης στο Ορφανοτροφείο ΕΛΛΑΣ όπου φιλοξενούνται 450 παιδιά των οποίων οι γονείς απεβίωσαν από τον ιό HIV/AIDS και τα ίδια είναι φορείς. Το ορφανοτροφείο έχει ιδρύσει η οργάνωση Ελληνική Δράση Αφρικής, η οποία δραστηριοποιείται στην Αφρική πάνω από 25 χρόνια και έχει θέσει ως βασικούς στόχους της την επαρκή σίτιση, την περίθαλψη, την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού» Άννα Φόνσου, γνωστή για τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης.

Στο χώρο του θεάτρου θα υπάρχει face painting από τον εκπαιδευτικό όμιλο «Νίκος Αμάραντος» για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά που επιθυμούν να ζωγραφίσουν την αγάπη στα πρόσωπά τους.

Η παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, είναι σε κείμενο-σκηνοθεσία της ταλαντούχας Κέλλυς Σταμουλάκη, μουσική του αγαπημένου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ενορχήστρωση του Μαυρίκιου Μαυρικίου, με τις ερμηνεύτριες Μελίνα Κανά και Κωνσταντίνα να εναλλάσσονται στον κεντρικό ρόλο της Μούσας, τον εξαιρετικό Τάσο Χαλκιά και τους Ορέστη Τρίκα, Νίκη Γρανά και ένα δεκαπενταμελή θίασο.

Προορισμός αυτού του ονειρικού ταξιδιού είναι η καλλιτεχνική Παιδεία των μικρών φίλων του θεάματος σε ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στην ιστορία και το μύθο. Πρόκειται για ένα παραμύθι άκρως διαχρονικό, έναν ανοιχτό διάλογο με την επικαιρότητα που στόχο έχει την αφύπνιση των συνειδήσεων των παιδιών και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία της χώρας που μεγαλώνουν, όπου μία λεπτή κλωστή διαχωρίζει τη φτώχεια από τον πλούτο, τη δικαιοσύνη από την αδικία και την αλήθεια από το ψέμα.

Συντελεστές

 Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη
Μουσική:
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Ενορχήστρωση:
Μαυρίκιος Μαυρικίου
Χορογραφίες:
Τζένυ Τοψίδη
Σκηνικά:
Δέσποινα Βολίδη
Κουστούμια:
Δέσποινα Κολοκοτσά
Βοηθός Σκηνοθέτη:
Παύλος Εμμανουηλίδης

Πληροφορίες
Περίοδος Παραστάσεων: Στις 14 Φεβρουαρίου στις 12.00

Διάρκεια: 105′
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 10€, Ομαδικό (απο 6 άτομα ): 8€, ΑΜΕΑ/Άνεργοι/ Πολύτεκνοι: 8€

Κρατήσεις: 213 0185050

Προπώληση: Viva

Αβάκιο-Παιδικό Στέκι Γκάζι

Διεύθυνση:
Ιερά Οδός 7-11
Τηλ: 213 0185050

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π 21.00
Σ
Κ 12:00
Χάρτης