Αφηγηματικό ταξίδι λόγου και ποίησης και μουσική Σκαλκώτα.

Ο Άρης Ρέτσος είναι ο μοναδικός ηθοποιός της γενιάς του που δεν εξαργύρωσε το όραμά του με επιταγές. Ο Άρης Ρέτσος με «Τα Αθηναϊκά του Παπαδιαμάντη» στο θέατρο «Τέσσερις Εποχές-Γιάννης Μόρτζος».

Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Άρης Ρέτσος, στα «Αθηναϊκά του Παπαδιαμάντη» παρουσιάζει τα… ευτράπελα διηγήματα του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα: «Ο χορός του κυρίου Περίανδρου», «Ποία εκ των δύο», «Το τυφλό σοκάκι», «Το νάμι της» και «Το ιδιόκτητο», από την Τετάρτη 6/2/2019 στις 7:30μμ στο θέατρο «Τέσσερις Εποχές-Γιάννης Μόρτζος».

Υπέροχο «Παπαδιαμαντικό» χιούμορ, γρήγοροι ρυθμοί και αιφνιδιαστικά σύγχρονη γραφή, χαρακτηρίζουν τα Αθηναϊκά διηγήματα του συγγραφέα. Το ανθρώπινο, το προσωπικό, ο ρεαλισμός, η ιδιότυπη θεματολογία, ο περίτεχνος τρόπος επεξεργασίας του κωμικού στοιχείου, συνυπάρχουν στο συναρπαστικό έργο του Παπαδιαμάντη, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο συγγραφέα.

Σε σκληρούς καιρούς ο διάχυτος, ανεπιτήδευτος ανθρωπισμός του και το κέφι του, προσφέρουν ψυχική «δροσιά» και απελευθέρωση.

Από Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου.
Ώρα: 7.30 μ.μ.

Διάρκεια: 70 λεπτά
Εισιτήρια: 10€, 5€ (παιδικό, εφήβων, φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες).

«Τέσσερις Εποχές-Γιάννης Μόρτζος»
Μοσχονησίων 36, Πλατεία Αμερικής.
Τηλ.: 2108812289