Από τη συλλογή διηγημάτων της Ιωάννας Καρυστιάνη «Η κυρία Κατάκη» και «Καιρός Σκεπτικός»

Η Καλλιόπη από τα Χανιά, οραματίστρια της επανάστασης που το’χει τάμα να προσκυνήσει στον Άγιο Δημήτριο, η Στάσα από την Καλλιθέα που δεν χάρηκε τον έρωτα αλλά έχει δέκα πτυχία στα μυστικά των σεντονιών, ο κος Μάνδρακας από τη Σύρο, υπάλληλος καθαριότητας και αναπληρωματικός ψάλτης που τριγυρίζει ξεβράκωτος παραμονή Χριστουγέννων, ο Μίλτος και ο Τόλης, το ζευγάρι που ζει στην Κινέττα και μετά από τριάντα χρόνια σιωπής καλεί τις μαμάδες για φαγητό, η Σούλα η παζαριώτισα που έμεινε νύχτα από βενζίνη στα βουνά της Μακεδονίας και ο Τζακ ο μάγος εξ ανατολών που σχεδιάζει τη μεγάλη επιστροφή, όλοι ήρωες διηγημάτων της Ιωάννας Καρυστιάνη, από την αρχή της θεατρικής σεζόν μας αποκαλύπτουν την ψυχή τους.

Από τη συλλογή διηγημάτων «Η κυρία Κατάκη» και «Καιρός Σκεπτικός», οι ήρωες της βραβευμένης συγγραφέως θα βρίσκονται για δύο τελευταίες παραστάσεις, το Σάββατο 10/2 στις 9:00μμ και την Κυριακή 11/2 στις 7:00μμ., στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, τηλ: 2108673655).

Οι μοναχικοί της Καρυστιάνη, είτε στην πόλη βρίσκονται είτε στην επαρχία, τολμούν να προχωρούν δίχως καβάτζες, να παλινωδούν ανάμεσα στο γλέντι, το θρήνο και τον αυτοσαρκασμό. Η «Ψυχή στα Μανταλάκια» είναι μια παράσταση που μας ταξιδεύει στη μαγεία των στιγμών που συντροφεύουν εκείνους που δεν το βάζουν κάτω και παρουσιάζεται με επιτυχία από τον περασμένο Νοέμβριο σε διασκευή-σκηνοθεσία της Εύης Δημητροπούλου.

Αυτοί είναι οι αγαπημένοι της Ιωάννας Καρυστιάνη, όλοι εκείνοι οι άσημοι ήρωες που τολμούν και βγάζουν τη ψυχή τους στα μανταλάκια.

katiasperelaki_alexandrostsakiris_vasilisvlachos_tzeniskarlatou_elisavetstavridou-1Διασκευή- σκηνοθεσία: Εύη Δημητροπούλου
Σκηνικά- κοστούμια: Λέα Κούση
Τραγούδι παράστασης: Νότης Μαυρουδής
Φωτισμοί : Εύη Δημητροπούλου
Μαγικά παράστασης: Costa Funtastico
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ
Γραφιστικά: Ιουλία Καραβασίλογλου
Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρεία «Αλεξάνδρεια»

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Βασίλης Βλάχος, Τζένη Σκαρλάτου, Κάτια Σπερελάκη, Ελισάβετ Σταυρίδου, Αλέξανδρος Τσακίρης

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια: 13 €, 10 € (άνω των 65), 8 € (φοιτητικό), 6 € (άνεργοι), 3 € (ατέλειες)

Κρατήσεις: τηλ.: 210-8673655, email: alexandreia.theatro@gmail.com

Πολυχώρος Τέχνης «Αλεξάνδρεια»
Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής,  Τκ 11252, Αθήνα
Τηλ.: 210-8673655
email: alexandreia.theatro@gmail.com

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Βασίλης Βλάχος

afisa