Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Ο«Βυσσινόκηπος», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του ίδιου του Τσέχωφ, είναι «μία κωμωδία, στιγμές- στιγμές φάρσα», που μας υπενθυμίζει μιαν απόλυτη φυσική αλήθεια, ότι μόνο όσοι οργανισμοί έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται στο περιβάλλον, έχουν ελπίδα να επιβιώσουν.

Παίζουν οι ηθοποιοί

Δέσποινα Πόγκα, Μαρία Μακρή, Γιώργος Κατσίγιαννης, Νίκος Αναστασόπουλος, Άγγελος Κεχαγιάς, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Νικήτας Χολόγκιτας, Νατάσα Παπαδάκη, Κατερίνα Οικονομίδη, Δημήτρης Ζουμπούλης

Περίληψη

O Θίασος «Συνθήκη» σε συνεργασία με τον Κωστή Καπελώνη παρουσιάζει για 2η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη” το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχωφ «Βυσσινόκηπος», ένα έργο που μας μιλάει για το τέλος μιας εποχής.

Ο υπέροχος βυσσινόκηπος, υποθηκευμένος σε δάνεια που δεν μπορούν να πληρωθούν, βγαίνει στο σφυρί. Οι ιδιοκτήτες του, παγιδευμένοι στη σύγχυση μιας μεταβατικής εποχής αρνούνται να αποχαιρετίσουν οριστικά την ευμάρεια και την ανεμελιά και να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα. Δεν κάνουν τίποτα για να σώσουν τον υπέροχο κήπο τους.

Ο θίασος «ΣυνΘήκη» επιλέγει τον «Βυσσινόκηπο», γιατί έχει την ανάγκη να μιλήσει – μέσα από ένα σπουδαίο έργο – για την κρίση της δικής μας εποχής. Για την δική μας κοινωνία, που βίωσε μια περίοδο επίπλαστης ευμάρειας, μια περίοδο με “δανεικά, χωρίς ιδανικά”, βουτηγμένη στη χυδαιότητα και τη διαφθορά. Θέλουμε να μιλήσουμε για τις ευθύνες μας σε σχέση με “αυτό που χάνεται”, αλλά και τις ευθύνες μας γι’ αυτό που έρχεται.

Ο «Βυσσινόκηπος», δεν είναι μόνο ένας τίτλος. Είναι ένας άψυχος ήρωας που καθορίζει την τύχη των ενοίκων του. Ένας τραγικός ήρωας που μέλλεται να αφανιστεί. Και στον αφανισμό του θα παρασύρει όλους τους χαρακτήρες που εξαρτώνται απ´ αυτόν. Χαρακτήρες νωθροί, ανεύθυνοι, αδρανείς, χαρακτήρες κωμικοί και συνάμα τραγικοί, σοβαροφανείς, αλλά κενοί και ματαιόδοξοι, πασχίζουν μάταια να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, να γεφυρώσουν το χάσμα της μεταξύ τους ερημιάς.

«Ελάτε να δείτε τα δέντρα να σωριάζονται στη γη.
Η ζωή μας σωριάζεται στη γη.
Κρυώνω…»

Συντελεστές

Σκηνικά – Επιμέλεια κοστουμιών: Ανδρέας Σαραντόπουλος
Επεξεργασία κειμένου: Δέσποινα Πόγκα
Μουσική επιμέλεια και Ζωντανή εκτέλεση (φυσαρμόνικα, μαντολίνο, πιάνο): Άγγελος Κεχαγιάς
Σχεδιασμός Φωτισμών και Επεξεργασία οπτικού υλικού: Κωστής Καπελώνης
Βοηθός Σκηνοθέτις: Κατερίνα Παπαναστασάτου
 

Πληροφορίες
Περίοδος Παραστάσεων: από 26/10
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη / Ώρα: 21.00
Διάρκεια: 100’ (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10€, 5€ (μειωμένο)
Κρατήσεις: 2106453330
 

Studio Μαυρομιχάλη Εξάρχεια

Διεύθυνση:
Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων, Αθήνα
Τηλ: 2106453330
Email: info@studiomavromihali.gr
www.studiomavromihali.gr/

Ημέρες & Ώρες
Δ 21.00
Τ 21.00 
Τ
Π
Π 21.00
Σ 21.00
Κ 19.00 (εκτός από 06/12)

318206_405530446146096_2016361857_n-300x226

Χάρτης