Μονόλογος

“Το Κιβώτιο”, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Κάποτε ζούσε κάποιος, που πίστευε σε μια αριστερά, που θα καλυτέρευε τη ζωή μας και θα περιόριζε τις αδικίες και τις ανισότητες. Πίστευε σε μια αριστερά, που θα έβαζε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του σε προτεραιότητα. Που θα φρόντιζε τα βασικά αγαθά όπως η τροφή, η υγεία και η εκπαίδευση, να είναι αδιαπραγμάτευτα και προσιτά σε όλους. Τελευταία φορά, που ψήφισε, ήταν το μακρινό 1985. Έκτοτε προτίμησε την εκλογική σιωπή.
30 χρόνια αργότερα, υπέκυψε στον πειρασμό να πιστέψει ότι κάτι μπορούσε να αλλάξει και στις 25 Ιανουαρίου 2015 ξαναψήφισε… Ο μόνος τρόπος να εκφράσει την απογοήτευση, την διάψευση και τον θυμό που τον έχουν κυριεύσει , είναι προς το παρόν η Τέχνη του… Συζήτηση 7η: Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 – Προσκεκλημένος ο Κριτικός Θεάτρου, Κώστας Γεωργουσόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί

Φώτης Μακρής

Περίληψη

Αυτήν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, καλεσμένος είναι ο κριτικός Θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, με θέμα, «Ανεπούλωτα τραύματα». Τη συζήτηση θα συντονίσει η θεατρολόγος, Μάρθα Κοσκινά.

Ο Θεατρικός Οργανισμός “Νέος Λόγος”, παρουσιάζει από τις 4 Δεκεμβρίου 2015, στοStudio Μαυρομιχάλη, σε μορφή θεατρικού μονολόγου, το εμβληματικό έργο της Νεοελληνικής λογοτεχνίας, “Το Κιβώτιο” του Άρη Αλεξάνδρου (1974), σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον ρόλο του αφηγητή.

Εμφύλιος, Επανάσταση, προσδοκία, διάψευση, προδοσία. Με άξονα τα θέματα, που αναπτύσσονται στο μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, ο Θεατρικός Οργανισμός “Νέος Λόγος”, το Studio Μαυρομιχάλη και ομάδα θεατρολόγων του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνουν σειρά συζητήσεων, που θα ακολουθούν κάθε παράσταση του «Κιβωτίου».

Κάθε Παρασκευή, μετά το πέρας της παράστασης, στο Studio Μαυρομιχάλη θα βρίσκεται  μια προσωπικότητα από διαφορετικό κάθε φορά χώρο της δημόσιας ζωής, όπως την πολιτική, τις τέχνες, τη δημοσιογραφία, τις επιστήμες. Με βάση την εισήγηση του εκάστοτε καλεσμένου, θα ακολουθεί συζήτηση με την συμμετοχή του κοινού. Σκοπός αυτών των συζητήσεων είναι η προσέγγιση του έργου από λογοτεχνική και ιστορική σκοπιά, η ανάλυση των πολιτικών του προεκτάσεων και ο συσχετισμός των θεμάτων, που θίγει με την σύγχρονη Ελληνική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Η είσοδος στη συζήτηση θα είναι δωρεάν για το κοινό, που θέλει να την παρακολουθήσει. Το πλήρες πρόγραμμα των προσκεκλημένων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η έναρξη των συζητήσεων έγινε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, με καλεσμένο στοStudioΜαυρομιχάλη, τον συγγραφέας και κριτικό θεάτρου, πρόεδρος της Επιτροπής Θεάτρου και Χορού, Λέανδρο Πολενάκη.

Μέχρι στιγμής, έχουν συμμετάσχει στις συζητήσεις με το κοινό ο συγγραφέας, κριτικός θεάτρου, πρόεδρος της Επιτροπής Θεάτρου και Χορού Λέανδρος Πολενάκης, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Περικλής Κοροβέσης, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, ο εκδότης Γιάννης Μειμάρογλου και ο ποιητής και εκδότης του περιοδικού «Μανδραγόρας», Κώστας Κρεμμύδας.

Συντελεστές

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Σκηνικά – Κοστούμια: Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Νινιός
Φωτισμοί: Στέφανος Κοπανάκης
 

Πληροφορίες
Περίοδος Παραστάσεων: από 04/12
Παραστάσεις: Παρασκευή / Ώρα: 21.00
Διάρκεια: 80′ (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: Κανονικό: 10 ευρώ Φοιτητικό, κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών: 8 ευρώ Άνεργοι, Ατέλειες: 5 ευρώ
Κρατήσεις: 2106453330
 

Studio Μαυρομιχάλη Εξάρχεια

Διεύθυνση:
Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων, Αθήνα
Τηλ: 2106453330
Email: info@studiomavromihali.gr
www.studiomavromihali.gr/

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π 21.00
Σ 21.00
Κ 19.00 (εκτός από 06/12)

318206_405530446146096_2016361857_n-300x226

Χάρτης