«Βλέπε και Φεύγα» της Ιωάννας Μαστοράκη σε σκηνοθεσία Θανάση Σάλτα.

Το επιτυχημένο έργο της Ιωάννας Μαστοράκη «Βλέπε και Φεύγα», παρουσιάζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά επί σκηνής, ανανεωμένο υπό την σκηνοθετική ματιά του βραβευμένου λογοτέχνη-σκηνοθέτη Θανάση Σάλτα. Το έργο διαδραματίζεται στα Βούρλα Δραπετσώνας το 1929 και είναι μια ηθογραφία βασισμένη σε αληθινά στοιχεία και γεγονότα, με θέμα τις συνθήκες διαβίωσης και τον ψυχισμό των ιερόδουλων στα κρατικά πορνεία των Βούρλων Δραπετσώνας.

«Βλέπε και Φεύγα» γράφανε με κιμωλία στην ξύλινη πόρτα του Άδη, που χώριζε τους ζωντανούς από τους νεκρούς. Νεκρές υπάρξεις χωρίς συναίσθημα και με μόνη διέξοδο επιβίωσης τον πληρωμένο έρωτα, αποζητούν την κάθαρση. Ένας κόσμος γεμάτος χαμένα όνειρα, βρίσκεται υπό την κατοχή της Μαντάμ Ντουντού και των αστυνομικών που φρουρούσαν την πύλη.

6Μια παράσταση πλούσια από ανατρεπτικές σκηνές και ρεμπέτικα ακούσματα, που θα μας ταξιδέψει στην περιοχή του αγοραίου έρωτα και θα ρίξει φως στο σκοτάδι των ανθρώπων που ζούσαν εκεί. Το έργο θεωρήθηκε ως μια από τις καλύτερες παραστάσεις, η συγγραφέας μαζί με τον σκηνοθέτη έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τις θεατρικές παραστάσεις τους από κριτικό παραστάσεων της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών-Θεατρικά Βραβεία «Κάρολος Κουν» κι Ευρωπαϊκά Βραβεία Θεάτρου-Χορού κ. Νίκο Μπατσικανή και έχουν βραβευτεί από πολιτιστικούς φορείς για την προσφορά τους στο θέατρο και τον πολιτισμό.

Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων.

1Συντελεστές:

Κείμενο: Ιωάννα Μαστοράκη
Σκηνοθεσία: Θανάσης Σάλτας
Επιμέλεια αφίσας-trailer: Παναγιώτης Χριστοφιλέας
Μουσική επιμέλεια-επένδυση: Ιωάννα Μαστοράκη-Θανάσης Σάλτα
Δημόσιες σχέσεις-φωτογραφίες παράστασης: Θίασος «Πορεία» Media Group
Θεατρικά κοστούμια: Rovi Fashion
Επιμέλεια σκηνικών: Θίασος «Πορεία»
Φωτισμοί: Θανάσης Σάλτας
Παραγωγή: Θίασος «Πορεία»

3Ερμηνεύουν (αλφαβητικά):

Λεμονιά Αντωνάτου, Γιάννης Λεβέντης, Μένια Μαθιουδάκη, Ιωάννα Μαστοράκη, Νεκτάριος Παλαιολόγος, Ιωάννα Προσμίτη, Θανάσης Σάλτας, Γωγώ Φάκου

Ημέρα και ώρα παράστασης: Κάθε Παρασκευή στις 21:30, από 29 Μαρτίου.
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 40 λεπτά.

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος), 8€ (μειωμένο, άνεργοι, φοιτητές).
Τηλ. κρατήσεων: «Θέατρο της Ημέρας»-2106929090, 2106995777-Θίασος «Πορεία»- 6946309618

Τοποθεσία: «Θέατρο της Ημέρας»
Διεύθυνση: Γεννηματά 20 Αμπελόκηποι, Αθήνα.
(πλησίον στάση μετρό Πανόρμου)
4