Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2021!

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών στις 16 Οκτωβρίου του 1945. Θέμα της φετινής ημέρας αποτελούν οι δράσεις για μία καλύτερη διατροφή και μία καλύτερη ζωή. Προς την κατεύθυνση αυτή η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνη, διοργανώνει ολοήμερη εκδήλωση με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση των καταναλωτών.

 

 

 

Με κεντρικό σύνθημα “ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ – ΘΩΡΑΚΙΖΩ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΟΥ!”, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής ανήμερα το Σάββατο 16/10 με ποικίλες εκδηλώσεις. Είναι γνωστό ότι τροποποιήσεις στον τρόπο διατροφής επιφέρουν ως αποτέλεσμα ένα καλά θωρακισμένο ανοσοποιητικό, γεγονός που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο ενόψει της ενίσχυσης του οργανισμού έναντι της COVID-19.

 

 

 

Ενήλικες και παιδιά μπορούν από το πρωί να προσέλθουν στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (Προμπονά 27, Ριζούπολη, ΑΘήνα) για ένα ΔΩΡΕΑΝ πλήρες Διατροφολογικό Check Up και στη συνέχεια να λάβουν υπεύθυνες διατροφικές οδηγίες και συμβουλές από εξειδικευμένους διατροφολόγους.

 

 

 

Στα πλαίσια της ολοήμερης εκδήλωσης της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ εξατομικευμένες συνεδρίες, οι οποίες θα έχουν ως άξονες:

 

Διατροφολογικό Check Up και εκπαίδευση

Σωματομετρήσεις και Λιπομετρήση

Αξιολόγηση και εκτίμηση διατροφικού κινδύνου

 

 

Ξεχωριστή θέση στους εθελοντές που θα στελεχώσουν το επιστημονικό προσωπικό κατέχουν οι Διατροφολόγοι που έχουν αποφοιτήσει ή συμμετέχουν στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Κλάδου Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) MASTER NUTRITIONIST IN SPORTS NUTRITION και MASTER NUTRITIONIST IN PEDIATRIC NUTRITION. Επιπλέον, στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στην Κοινότητα θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για μία πλήρη διατροφολογική ενημέρωση

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία – ΕΛ.Δ.Ε. (Hellenic Nutritionists Society) είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την προαγωγή της Διατροφικής – Διαιτολογικής Επιστήμης στην Ελλάδα. Μετά από πολύχρονη παρουσία στο ελληνικό διατροφικό γίγνεσθαι και έχοντας συμβάλλει με επίκαιρες δράσεις στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού, δημιουργήθηκε ο Κλάδος Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) με σκοπό την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών σε επαγγελματίες υγείας.

 

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η Υφυπουργός Υγείας κα. Ζωή Ράπτη. Ώρα άφιξης της υφυπουργού ορίζεται η 12:00 μμ.

Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία

Η ΕΛ.Δ.Ε. γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

 

Ανοιχτή Ολοήμερη Εκδήλωση για την

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής διοργανώνει η

Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία!

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, διοργανώνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 για 15η συνεχή χρονιά, ενημερωτική εκδήλωση για ενήλικες και παιδιά με κεντρικό σύνθημα “ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ!”.

 

Ως προέκταση του θέματος, σκοπό της φετινής εκδήλωσης πέρα από την ολοκληρωμένη ενημέρωση του κοινού αποτελεί η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών να στοχεύσει στο άκρως επίκαιρο θέμα της θωράκισης του ανοσοποιητικού ενόψει της πανδημίας.

 

Ενήλικες και παιδιά μπορούν να προσέλθουν* στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (Προμπονά 27, Άνω Πατήσια) για ένα πλήρες ΔΩΡΕΑΝ Διατροφολογικό Check Up και στη συνέχεια να λάβουν υπεύθυνες διατροφικές οδηγίες και συμβουλές από εξειδικευμένους διατροφολόγους.

 

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε 2 άξονες:

 

Ημερήσια εκδήλωση

• Διατροφολογικό Check Up

• Διατροφική αξιολόγηση

• Σωματομετρήσεις

• Λιπομέτρηση

• Ενημέρωση κοινού για τη σημασία της σωστής διατροφής στην θωράκιση του ανοσοποιητικού!

Βραδινό event

• Ενημερωτικές ομιλίες διατροφικού περιεχομένου από διακεκριμένους Επιστήμονες Υγείας

• Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το ρόλο της διατροφής στην ολιστική διαχείριση της πανδημίας.

Στους έμπειρους επαγγελματίες υγείας της Επιστημονικής Ομάδας της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας που θα στελεχώσουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση περιλαμβάνονται επίσης και επιστήμονες υγείας που λαμβάνουν μέρος στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Επιμόρφωσης “Master Nutritionist” της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES.

 

Σε ενήλικες και παιδιά μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν:

 

• Διατροφική ενημέρωση για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού

• Ζύγισμα, μέτρηση ύψους και περιφερειών ανατομικών σημείων

• Υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος και ενημέρωση για τον ενδεχόμενο διατροφικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν

• Μέτρηση σωματικού λίπους και αξιολόγηση Βασικού Μεταβολισμού

• Αξιολόγηση διατροφικών συνηθειών

• Πληροφόρηση σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες

• Προσφορά ειδικών εγχειριδίων Διατροφής

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός με βάση τον οποίο θα αξιολογηθούν ενήλικες και παιδιά περιλαμβάνει διαγνωστικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας όπως ζυγούς ακριβείας, αναστημόμετρα, λιπομετρητές, ελαστικές µετροταινίες, δερματοπτυχόμετρα και συσκευές έμμεσης θερμιδομετρίας.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

2102520977 – elde.gr

 

 

*Κατά την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας κατά του COVID-19, ενώ για τη συμμετοχή των παιδιών είναι απαραίτητη η γραπτή συγκατάθεση των γονέων. Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση απαιτείται η συμπλήρωση της Φόρμας Συμμετοχής ώστε να καθοριστεί το ραντεβού σας σε συγκεκριμένη ώρα.

 

 

 

 

Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός