Κώστας Ευαγγελάτος.
Θεωρητικές, εικαστικές και λογοτεχνικές δράσεις.

Σε θεωρητικές, εικαστικές και λογοτεχνικές δράσεις συμμετείχε ο Κώστας Ευαγγελάτος από τα τέλη Μαΐου στο Αργοστόλι και τη Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετέχει σε νέες εκδηλώσεις στην Αθήνα.
Αρχικά συμμετείχε στο ΙΑ΄Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο στην Κεφαλονιά. Η ανακοίνωση του με τίτλο: «Η έκθεση σύγχρονης τέχνης Επτανησίων δημιουργών το 2014 στο Αργοστόλι. Θεωρητικές προσεγγίσεις και διαπιστώσεις» έγινε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη κατά την απογευματινή συνεδρία της 23ης Μαΐου 2018. Στο προεδρείο της συνεδρίας η Ευθυμία Μαυρομιχάλη, επ. καθ. Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ και η Αικατερίνη Δελλαπόρτα, αρχαιολόγος, Διευθύντρια του Βυζαντικού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών.

Από 24-27 Μαΐου 2018, συμμετείχε με ζωγραφικά και φωτογραφικά έργα του στην εικαστική έκθεση-βιντεοπροβολή, που έγινε στα πλαίσια του συνεδρίου «Η Οδύσσεια της γνώσεως» στο Αριστοτέλειο Θέατρο Θεσσσαλονίκης, με εικαστική επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Αννίτας Πατσουράκη.
Στο Αργοστόλι πραγματοποίησε με επιτυχία έκθεση ζωγραφικής και ενθυμημάτων αφιερωμένη στη μνήμη της μητέρας του Ροδόπης Χ. Ευαγγελάτου, «Είκοσι χρόνια απουσίας», στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa «Ροδόπη».

is-mnimin-ekthesi-afieroma-villa-rodopi-argostoliΑπό 1-3 Ιουνίου συμμετέχει στην διεθνή ομαδική έκθεση-φεστιβάλ «Με άρωμα τριαντάφυλλο» στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, Στ. Καλλάρη 33 Α, Π. Ψυχικό, Αθήνα. Iδέα και εικαστική επιμέλεια της έκθεσης από την Yurka Raycheva, καλλιτεχνική διευθύντρια του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.
Επίσης θα συμμετέχει στις (8/9/10 Ιουνίου) στην έκθεση και τις ποιητικές απαγγελίες που διοργανώνει η εκδοτική πολιτιστική εταιρεία «Άπαρσις», σε συνεργασία με Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, την ΠΕΛΤ και με τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ-Διάβαση, του Σωματείου «Θησέας» του Δ. Καλλιθέας, της θεατρικής ομάδας ΘΕ.ΑΜ.Α, του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου, του ViewTag-Καφάτος Γιάννης, καθώς και διακεκριμένων εικαστικών και λογοτεχνών, το 2ο τριήμερο Ποιητικών Συνartήσεων, με την παραχώρηση του χώρου από τον ΟΣΕ και την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ.
Οι εικαστικές δημιουργίες θα εκτεθούν στο χώρο του παλιού Σταθμού Πελοποννήσου του ΟΣΕ, εμπνευσμένες από την ποίηση του μεγάλου Ρώσου λογοτέχνη Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι και από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές των εκδόσεων «Άπαρσις».

Είσοδος ελεύθερη.

Καλό και δημιουργικό Ιούνιο!!

http://www.gisi.gr/evangelatos/sum2018.htm

Art studio Est-La chambre
Πρατίνου 87 και Αντήνορος.
Αθήνα, 116 34.
τηλ: 210 7294259, 6944621286.
costas-evangelatos-rose-acrylic-on-paper

k-e-anakinosi-sto-panionio-sinedrio

kostas-evangelatos-i-aspida-mikti-techniki-se-kamva-sinedrio-thessaloniki

iounios-2018

k-x-evangelatos

poster1_press-copy