Η αγάπη δεν είναι πάντα μεγάλες χειρονομίες ή έντονες εξάρσεις πάθους. Συχνά, είναι απλώς μια καθησυχαστική παρουσία. Ακόμα και αν είναι χαμηλόφωνη.
Το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα είναι κάτι περισσότερο από μια ιστορία δύο ανθρώπων που συναντιούνται και ερωτεύονται. Είναι μια αφήγηση για την αθόρυβη δύναμη που έχει η συνύπαρξη, όταν δεν την αναζητάς αλλά τη συναντάς.
Αυτό που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να κάνουμε, κάθε χειμώνα, είναι να τυλιχθούμε με μια ζεστή κουβέρτα και να διαβάσουμε ένα καλό βιβλίο, με μια κούπα σοκολάτα στο χέρι. Αυτό ακριβώς είναι η ουσία αυτής της ιστορίας. Είναι το χριστουγεννιάτικο βιβλίο που θα μας θυμίσει τη θαλπωρή, που καμιά φορά λείπει από τις γιορτινές μας μέρες.
Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:
Δύο άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται τα Χριστούγεννα στα λευκά μονοπάτια ενός απομονωμένου χωριού. Εκεί που η ζωή αναπνέει αργά και οι λέξεις σπανίζουν, αλλά φτάνουν.
Σε μια εποχή που όλα φωνάζουν για βιασύνη, οι δυο τους επιλέγουν να ακούσουν το ψιθύρισμα της καρδιάς. Μια απλή χειρονομία, ένα ποτήρι κρασί, μια φωτιά που σιγοκαίει — και δύο ψυχές που αρχίζουν να θυμούνται τι θα πει θαλπωρή.
Η πιο ζεστή ιστορία Χριστουγέννων. Μια τρυφερή υπενθύμιση πως η αγάπη έρχεται όταν είσαι έτοιμος να τη δεχτείς όχι με δώρα που εντυπωσιάζουν, αλλά με εκείνα που αφήνουν χώρο στη σιωπή για να αφουγκραστείς την καρδιά σου.
Γιατί, οι πιο αυθεντικές στιγμές δεν έρχονται όταν όλα είναι ιδανικά, αλλά όταν αφήνουμε χώρο στο απροσδόκητο να πλησιάσει, ακόμα κι αν μας έχει τυλίξει η παγωνιά του χειμώνα.
Μου έκανες δώρο τα Χριστούγεννα…
Μου χάρισες όλα όσα δεν ήξερα πως είχα ανάγκη.
Τίτλος
Μου έκανες δώρο τα Χριστούγεννα
Συγγραφέας
Κώστας Κρομμύδας
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Κώστας Κρομμύδας ξεκίνησε να γράφει το 2011 και από τότε έχουν εκδοθεί 15 βιβλία του. Το βιβλίο του Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω βραβεύτηκε το 2024 ως το καλύτερο µυθιστόρηµα της χρονιάς και το ίδιο βραβείο απέσπασαν τα μυθιστορήματά του Δούρειος Ίππος, το 2023, και Ακάκιε, το 2022. Το έργο του Ουρανόεσσα ανακηρύχθηκε το 2017 το καλύτερο µυθιστόρηµα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα-έµπνευση». Όλα τα µυθιστορήµατά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα των Βραβείων Βιβλίου των Public. Παραδίδει µαθήµατα συγγραφής (Master Class) και «δηµόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφηµερίδες και περιοδικά. Έξι βιβλία του έχουν µεταφραστεί στα αγγλικά και κυκλοφορούν µέσω της πλατφόρµας του Amazon. Είναι επίσης απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. instabio.cc/KostasKrommydas kostaskrommydas.gr onioncostas@gmail.com
Σπύρος Καλαματιανός
Latest posts by Σπύρος Καλαματιανός (see all)
- «Ένας Ξένος»Από τις 8 Νοεμβρίου Κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21:00 Θέατρο Φούρνος - 16 Νοεμβρίου 2025
- Μου έκανες δώρο τα ΧριστούγενναΜια ζεστή ιστορία για την αθόρυβη δύναμη της συνύπαρξης, από τον Κώστα Κρομμύδα - 10 Νοεμβρίου 2025
- Η Shaya Hansen παρουσιάζει: Το πιο φαντασμαγορικό show της χρονιάς! - 30 Οκτωβρίου 2025

Καμία κριτική