Ianos.
Παρουσίαση βιβλίου.
Μιχάλης Μοδινός.
«Το Πλέγμα»
Εκδόσεις «Καστανιώτη».

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 20:30 οι εκδόσεις «Καστανιώτη» και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Μοδινού «Το Πλέγμα». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Καρολίνα Μέρμηγκα, συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας.
Γιάννης Παπαθεοδώρου, αν. καθ. Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός λογοτεχνίας.

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας και μεταφραστής Αχιλλέας Κυριακίδης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Βερονίκ συνομιλεί για τις ενοχές της με τον νεκρό πατέρα της. Ο Άρης βγαίνει ραντεβού, αλλά η βραδιά λήγει άδοξα με υπαίτιο τον Μπιν Λάντεν. Ο Μανόλης οραματίζεται κυνήγι αρκούδας στη Ροδόπη, ενώ ψωνίζει στο σουπερμάρκετ. Η Νόρα ζητά από τον εραστή της να κοιμηθούν στο συζυγικό του κρεβάτι. Ο πεθερός της Ανθής αναπολεί μια μιγάδα από το Πράσινο Ακρωτήρι. Η Τζούλια βρίσκει αποκούμπι στην αγκαλιά ενός πολιτικού, μέχρι που βγαίνουν στο διαδίκτυο οι άσεμνες φωτογραφίες τους. Η νεαρή Ανζέλ γνωρίζει ίσως τον έρωτα στον οίκο ευγηρίας της γιαγιάς της. Ο Τάκης νιώθει ήρωας της ασφάλτου, ένας άλλος Τζέημς Ντην.

Κοντά τους πολλοί και ποικίλοι ήρωες της διπλανής πόρτας, σε στενή ή λιγότερο στενή σχέση μεταξύ τους, εξομολογούνται ιστορίες έρωτα και προδοσίας, αμοιβαίες προσδοκίες και διαψεύσεις, αλληλεπιδρώντας με χιούμορ, ειρωνεία, στοχαστική διάθεση, σαρκασμό και τρυφερότητα. Εμπιστευτικοί ή και απόρρητοι μονόλογοι, σε ένα μυθιστόρημα που αποσυντονίζει την καθημερινότητα καταλύοντας βεβαιότητες και παραδοχές, με την πεποίθηση ωστόσο ότι «παρά ταύτα η ζωή συνεχίζεται».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μιχάλης Μοδινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Θεωρητικός και ακτιβιστής του οικολογικού κινήματος, δούλεψε ως περιβαλλοντολόγος και μηχανικός σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, συνεργάστηκε με διεθνείς οργανισμούς, δίδαξε σε ποικίλα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ενώ υπήρξε ιδρυτής-εκδότης της Νέας Οικολογίας και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος. Στο δοκιμιακό-ερευνητικό του έργο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα βιβλία «Μύθοι της ανάπτυξης στους τροπικούς»,«Από την Εδέμ στο Καθαρτήριο»,«Τοπογραφίες»,«Το παιγνίδι της ανάπτυξης»,«Η αρχαιολογία της ανάπτυξης», ενώ στο μυθοπλαστικό, τα «Χρυσή Ακτή»,«Ο Μεγάλος Αμπάι»,«Επιστροφή» (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών),«Η Σχεδία» (Διάκριση Επιτροπής Κρατικών Βραβείων, ελληνική υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας),«Άγρια Δύση»,«Τελευταία Έξοδος: Στυμφαλία και Εκουατόρια» (Βραβείο περιοδικού Literature). Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται ως λογοτεχνικός κριτικός με την εφημερίδα «Τα Νέα» και διάφορα άλλα έντυπα.

Link φωτογραφικού υλικού:            
https://cdn.ianos.gr/media/articles/cache/250x/8a02aedcaf38ad3a98187ab0a1dede95/1c7d9a1e56d1e41974605feca15eabb8.jpg
https://cdn.ianos.gr/media/articles/galleries/m/o/modinos.jpg

Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/mihalis-modinos-to-plegma-ekd.html
modinos6361-6