Oι kallitexnes.gr βρέθηκαν την Κυριακή 21 Απριλίου στην οδό Πεσμαζόγλου 5, στο Polis Cafe, όπου o συγγραφέας Χρήστος Γεωργιάδης, παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας 4 βιβλία οικολογικής λογοτεχνίας.
Τα βιβλία ήταν: «Ο επαναστάτης της φακής» – νουβέλα, «Τώρα μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια» – συλλογή διηγημάτων, «Ζωές στη δίνη» – ποιητική συλλογή και «Ευτοπία» – νουβέλα.

Λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα, οι kallitexnes.gr βρέθηκαν ακριβώς δίπλα στο παλιό Αρσάκειο, σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία ,η οποία προϊδεάζει ως διακόσμηση και ως παρουσία γενικά, για σπουδή και μελέτη. To Polis Cafe, ένας άνετος χώρος, γεμάτος βιβλία για ανάγνωση, είναι ο ιδανικός προορισμός τόσο για διάβασμα, όσο φυσικά και για παρουσιάσεις βιβλίων.
Μπήκαμε μέσα στον μεγάλο χώρο του καφέ και είχαμε τη χαρά να ακούσουμε τόσο από το στόμα του ίδιου του συγγραφέα όσο και από φίλους και συνεργάτες του, όλες τις νέες ιδέες και την εν γένει φιλοσοφία ζωής του βιγκανισμού. Για τα βιβλία του συγγραφέα μας μίλησαν: η κυρία Μαρία Α. Αγγελή, σύμβουλος ολιστικής υγείας και ιδρυτικό μέλος της οικοκοινότητας «Κιβωτός Κορογώνα», ο Βασίλης Μπαρούτης και ο Ζαννής Ζουγανέλης, επίσης συγγραφείς, καθώς και ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κοψιδάς, ο οποίος μας διάβασε αποσπάσματα από τα έργα.

20160721201005_cbf712e5

Μέσα σε ένα ζεστό, φιλικό κλίμα, όλοι μας ως κοινό είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να πληροφορηθούμε σχετικά με μια νέα φιλοσοφία ζωής, η οποία βασίζεται στην ηθική της ευαισθησίας, του σεβασμού και της αρμονικής συνύπαρξης όλων των όντων του πλανήτη. Tόσο ο συγγραφέας,όσο και οι ομιλητές με απλή, κατανοητή γλώσσα, με βαθιά ευαισθησία και ανθρωπιά, μας μίλησαν μέσα από προσωπικά τους βιώματα και παραδείγματα για τη σημασία της αλλαγής ζωής και τα οφέλη που κανείς μπορεί να αποκομίσει από αυτήν. Η ανάγνωση κειμένων από τα βιβλία του συγγραφέα, με τη φωνή του Γιώργου Κοψιδά, μας έφερε σε πλήρη επαφή με τους εκάστοτε ήρωες, οι οποίοι μας συγκίνησαν σε μεγάλο βαθμό με την αμεσότητα και την ανθρωπιά που εξέπεμπαν.
Ο βιγκανισμός δεν αφορά μόνο τη διατροφή. Είναι ένα φιλοσοφικό κίνημα που βασισμένο στον σεβασμό κάθε όντος, προάγει την ειρηνική συνύπαρξη, την πρόοδο ,την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση. Σεβόμενοι το περιβάλλον και όλα τα έμβια όντα, σεβόμαστε αυτόματα και τον ίδιο μας τον εαυτό. Με αυτό τον τρόπο, όλα τα δεινά που ταλανίζουν τον σύγχρονο κόσμο, όπως οι πόλεμοι, η πείνα, η μόλυνση και η καταστροφή του περιβάλλοντος, μπορούν να εκλείψουν.
O μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι η άγνοια και η μη ολοκληρωμένη ή η λάθος πληροφόρηση. Tα 4 αυτά βιβλία, αποτελούν μια πρώτη προσπάθεια βίγκαν λογοτεχνίας, η οποία πέρα από το ρόλο της ψυχαγωγίας, αναλαμβάνει και εκείνο της σωστής μετάδοσης γεγονότων και στοιχείων που όλοι μας, ως νοήμονα όντα, οφείλουμε να γνωρίζουμε.

58772302_314118555925737_2138250881357840384_n

Με αυτή τη λογική, ο συγγραφέας μας έπειτα από την παρουσίαση, συνομίλησε με όλο το κοινό, έλυσε απορίες, απάντησε σε επιμέρους ερωτήματα, και υπέγραψε τα βιβλία του. Τόσο ως καλλιτεχνικό site όσο και σε προσωπικό επίπεδο, ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Χρήστο Γεωργιάδη για το υπέροχο αυτό απόγευμα και του ευχόμαστε μόνο τα καλύτερα. Πάντα να είναι μαζί μας, γεμάτος ανθρωπιά, δημιουργικότητα και έτοιμος να μοιραστεί με όλους μας τη βίγκαν φιλοσοφία μιας νέας οπτικής της ζωής.

VEGAN-LOGOTEXNIA-1

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου