«Το κάστρο των παραμυθιών».
Παρουσίαση από τη Μαριλένα Πονηράκη.
Κυριακή 10 Μαρτίου στις 12.00
στην Έπαυλη Δροσίνη στην Κηφισιά.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 12.00 στην Έπαυλη Δροσίνη στην Κηφισιά, η συγγραφέας Μαριλένα Πονηράκη παρουσιάζει το «Πετροκάραβο», ένα παραμύθι που μας δείχνει ότι η ματαιοδοξία και ο εγωισμός έχουν συνέπειες στη ζωή μας. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από τον ομώνυμο θρύλο που αφηγούνται στο νησί του Πόρου και στα Ιόνια νησιά.

Το παραμύθι περιλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο «Το κάστρο των παραμυθιών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ωρίων». Περιλαμβάνει δέκα μοναδικά εικονογραφημένα παραμύθια, εμπνευσμένα από αντίστοιχους ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνάντηση δέκα συγγραφέων, που ενώνουν τις πένες τους για να μας μεταφέρουν στον κόσμο του αυθεντικού παραμυθιού. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι αρχικοί θρύλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθώς και προτάσεις για ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους.

cover-final-lrΤα παραμύθια γράφουν αλφαβητικά οι: Άννα Αθανασιάδου, Μαρία-Μαριλύ Γαλίζη, Κατερίνα Δίελα, Κατερίνα Θεοδωρίδου-Γιολασιγμάζη, Ιωάννα Καρρά, Άννα Μάνου, Μαργαρίτα Μάρκουλα, Αικατερίνη Μιχαήλ, Αικατερίνη Ναζλή, Μαριλένα Πονηράκη.

Ποίηση: Σοφία Σκλείδα
Λαογραφικό σημείωμα: Ιωάννα Φώκου
Εικονογράφηση: Ματίνα Ζέρβα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμίκα Καπούλα

Έπαυλη Δροσίνη
Διομήδους Κυριακού και Αγ. Θεοδώρων, Κηφισιά.
a4-to-kastro-afisa