Το νέο τραγούδι του Δημήτρη Βοζαΐτη  με τίτλο «Με Μια Προσευχή» σε συνεργασία με τη Heaven Music, κυκλοφόρησε! Τη μουσική υπογράφει ο Φώτης Ματζαρίδης και τους στίχους ο Στράτος Αλημπατές! Ο Δημήτρης Βοζαϊτης ξεχωρίζει με τη μελωδική φωνή του.

Συνέντευξη στον Νίκο Γινάργυρο

Ο Δημήτρης Βοζαΐτης είναι ένας νέος ερμηνευτής με δυναμικά ανερχόμενη πορεία στον χώρο του έντεχνου τραγουδιού. Έχει κάνει πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις σε μεγάλες μουσικές σκηνικές της Αθήνας, όπως: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Holywood Stage, Ilion Plus, Methodia Live Stage, Ianos, Rota ArtCafe, Baraki Didotou, 1002Nixtes, Cabaret Voltaire, Boite Apanemia και άλλες. Έχει καταφέρει να αποκτήσει το δικό του κοινό, το οποίο τον ακολουθεί πιστά στις εκάστοτε εμφανίσεις του, με αποτέλεσμα να αποσπά κάθε φορά τις καλύτερες κριτικές.

Έχει επίσης συνεργαστεί με ταλαντούχους δημιουργούς όπως ο Μιχάλης Τρανουδάκης, ο Δημήτρης Μαραμής, ο Δημήτρης Γλέζος, ο Μιχάλης Κεχαγιάς, ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης και άλλοι.

– Είσαι ένας νέος τραγουδιστής με σταθερά ανοδική πορεία. Πιστεύεις ότι όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα είναι αποτέλεσμα μόνο σκληρής δουλειάς ή έχουν παίξει ρόλο και οι συγκυρίες;

Δημήτρης Βοζαΐτης: Πρώτος παράγοντας θεωρώ πως είναι πάντα η σκληρή δουλειά, αλλά και οι συγκυρίες είναι κάτι το οποίο έρχεται και σου δίνει αυτή την ώθηση της ανοδικής τροχιάς. Βασικός παράγοντας, είναι και οι συνεργάτες μου, ακόμα και αυτοί που πέρασαν για πολύ λίγο, έχουν παίξει τον δικό τους σημαντικό ρόλο και τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

– Στην πορεία της καριέρας σου έχεις εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές. Ποιές από αυτές τις εμφανίσεις σου ξεχωρίζεις και γιατί;

Δημήτρης: Ένας χώρος, ο οποίος μας έχει υποδεχθεί με πολύ μεγάλη αγκαλιά είναι το Holywood Stage. Θεωρώ ότι οι παραστάσεις στο Holywood Stage και στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο είναι από τις πιο όμορφες. Βέβαια, υπάρχουν και πάρα πολλές άλλες παραστάσεις και χώροι, όπως οι «Χίλιες και δύο νύχτες», το «Ίλιον Plus» που είναι πολύ όμορφοι χώροι. Αν είναι να ξεχωρίσω κάτι, θα ξεχωρίζω τους χώρους που μας φιλοξενούν.

– Ποιές ήταν οι μουσικές επιρροές που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής σου ταυτότητας;

Δημήτρης: Θα πω τα κλασικά, γιατί αυτά ήταν εξάλλου: Ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Νταλάρας και η Γαλάνη ήταν οι επιρροές μου. Ακόμη και η ξένη μουσική που άκουγα από παιδί είχε τέτοια ακούσματα, αφού άκουγα Σελίν Ντιόν, Γουΐτνι Χιούστον, Μαρία Κάρεϊ, αλλά μεγαλώνοντας στράφηκα κυρίως στον ελληνικό στίχο.

– Όντας ένας νέος καλλιτέχνης με ενεργή παρουσία στο χώρο, τί πιστεύεις ότι λείπει από την σημερινή μουσική σκηνή, είτε από άποψη τραγουδιών, είτε από άποψη ερμηνειών;

Δημήτρης: Αυτό που λείπει είναι το «νέο αίμα». Στις μεγάλες τουλάχιστον, μουσικές σκηνές βλέπουμε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους. Θεωρώ ότι υπάρχουν πάρα πολλά ταλαντούχα νέα παιδιά, τα οποία έχουν να δώσουν μεγάλη κατάθεση ψυχής, αν τα αφήσουν…

screenshot_1– Πώς αισθάνεσαι για το γεγονός ότι μία μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, όπως είναι η Heaven Music, που έχει μία επιτυχημένη πορεία χρόνων στο χώρο της μουσικής, σε ενέταξε στο δυναμικό της και μέσω αυτής, έβγαλες και το τραγούδι «Με μία προσευχή»;

Δημήτρης: Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία. Είναι το μεγαλύτερο βήμα που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και λόγω του παραγωγού μας, του DJ Kon Cept, είναι ένα σπίτι, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, το οποίο μας έχει υποδεχθεί για όσο χρονικό διάστημα έγκειται η συνεργασία αυτή.

– Τί είναι αυτό που θεωρείς ότι κάνει τα τραγούδια σου τόσο αγαπητά και ιδιαίτερα;

Δημήτρης: Βασικά στα τραγούδια μας, τόσο εγώ, όσο και ο Στρατός και ο Φώτης, οι οποίοι έχουν γράψει τα περισσότερα τραγούδια αυτή τη στιγμή, είμαστε οι εαυτοί μας. Δεν είναι κάτι “φτιαχτό”,  μόνο και μόνο για να το πλασάρουμε, αλλά κάτι αληθινό και αυτό που νιώσαμε εκείνη τη στιγμή. Δεν έχουμε κάνει ποτέ κάτι το επιτηδευμένο και δεν μας αρέσει κιόλας. Προσωπικά είμαι κάθετος σε αυτό και θεωρώ ότι αν δεν σου αρέσει κάτι, δεν θα βγει καλό αποτέλεσμα. Το κοινό είναι πάρα πολύ έξυπνο και καταλαβαίνει αν κάτι δεν είναι καλό ή αν κάτι είναι μόνο και μόνο για να το ακούσει. Εγώ βέβαια, έχω δυσκολότερο ρόλο απ΄όλους, γιατί πρέπει να βάλω τα δικά μου συναισθήματα σε σύγκρουση με τα συναισθήματα του στιχουργού και του συνθέτη.

– Ο Στράτος Αλημπατές έχει συμβάλει στην δημιουργία των τραγουδιών σου με τους υπέροχους στίχους του. Μίλησέ μας για την όμορφη συνεργασία σας και πώς αυτή προέκυψε.

Δημήτρης: Ο Στράτος είναι η ψυχή των παραστάσεων αυτή τη στιγμή. Είναι ο στυλοβάτης της πορείας και της καριέρας μου. Μου έχει εμπιστευτεί τους υπέροχους στίχους του και εκτιμώ το πολύ μεγάλο γεγονός ότι ο Στράτος βλέπει σε μένα την φωνή των στίχων του. Αυτό είναι πολύ τιμητικό, είναι το παν. Δεν νομίζω ότι έχω να πω κάτι άλλο για το Στράτο, γιατί όσοι μας γνωρίζουν, ξέρουν.

– Άλλος ένας μόνιμος συνεργάτης σου είναι και ο Φώτης Μαντζαρίδης. Θα ήθελα να μας πεις δύο λόγια και για τη συνεργασία σου με τον Φώτη.

Δημήτρης: Ο Φώτης ήρθε στην ομάδα λίγο πιο μετά και είναι ένας από τα σημαντικότερα μέλη της. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος καταλαβαίνει αμέσως την ψυχοσύνθεσή μου. Γράφει δύσκολα κομμάτια, κάτι το οποίο με κάνει να χαίρομαι από τη μία, αλλά από την άλλη αγχώνομαι κιόλας. Θεωρώ ότι ο Φώτης, εκτός από φίλος, δάσκαλος, σολίστας, συνθέτης, μουσικός και πιανίστας, είναι και ένας υπέροχος άνθρωπος. Όσοι τον γνωρίζουν, θα καταλάβουν τί εννοώ κι αυτό βγαίνει και στη μουσική του. Αυτή τη στιγμή έχω δύο ανθρώπους, οι οποίοι με εμπιστεύονται και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό.

Στα τραγούδια μας δεν έχουμε κάνει ποτέ κάτι το επιτηδευμένο και δεν μας αρέσει κιόλας. Το κοινό είναι πάρα πολύ έξυπνο. Καταλαβαίνει αν κάτι δεν είναι καλό ή αν κάτι είναι μόνο και μόνο για να το ακούσει.

14991180_10210051087646933_641330982567035173_o– Έχεις κάνει και κάποιες μουσικές παραστάσεις, οι οποίες είναι κάτι το διαφορετικό από το τραγούδι στην πίστα. Πες μας λίγα λόγια για αυτές.

Δημήτρης: Ξεκινήσαμε με την «Ιστορία μιας αγάπης» στο Cabaret Voltaire, στις «Χίλιες και δύο νύχτες» και στην μπουάτ «Απανεμιά». Έχω κάνει και μία μουσικοθεατρική παράσταση, το «Έλα σε μένα» στο «Andaman» σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Τρανουδάκη. Ήταν για μένα ένα νέο βήμα τότε, το να συμμετέχω με δύο ηθοποιούς που έκαναν πρόζα και εγώ με τον Φώτη να ντύνουμε μουσικά την παράσταση. Ήτανε πάρα πολύ ωραία εμπειρία.

– Είναι κάτι που θα ξανάκανες αν είχες μία τέτοια πρόταση;

Δημήτρης: Θα το έκανα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Σίγουρα όμως, δεν θα έκανα θέατρο, γιατί δεν είμαι ηθοποιός και δεν θέλω να γίνω. Θεωρώ ότι το θέατρο ανήκει στους ηθοποιούς, οι μουσικές σκηνές ανήκουν στους τραγουδιστές και πάει λέγοντας. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που τα συνδυάζουν, αλλά εγώ δεν μπορώ. Τη θεατρικότητα επί σκηνής την έχεις όσο πρέπει. Κάτι πολύ σημαντικό που θα ήθελα να πω, είναι ότι η υπερβολή είναι ένα πρόβλημα της εποχής μας. Όλοι είναι τόσο υπερβολικοί, που χάνουν την ουσία. Αν μου δινόταν η ευκαιρία να κάνω μία μουσικοθεατρική παράσταση κάτω από τις ανάλογες συνθήκες, θα το έκανα αν η θέση που θα είχα ήταν μουσική.

– Αρκετές δουλειές σου έχουν κυκλοφορήσει και στο διαδίκτυο μέσω του YouTube, όπως το «Ένας μονόλογος φυγής», το «Για ένα αύριο» και άλλα σου τραγούδια. Πιστεύεις ότι το διαδίκτυο είναι ένα μέσο, το οποίο συμβάλλει στην ανάδειξη ενός καλλιτέχνη και στην πορεία του;

Δημήτρης: Την δεδομένη στιγμή, θεωρώ ότι είναι το υπέρτατο μέσο, γιατί σου δίνει την ελευθερία να εκφραστείς. Με την κατάλληλη και σωστή χρήση, πιστεύω ότι έχουμε στα χέρια μας ένα πάρα πολύ δυνατό όπλο, σε μία κοινωνία, η οποία έχει συνηθίσει σε διαφορετικά πράγματα χωρίς φραγμούς. Είμαι χαρούμενος, γιατί έτσι μπορούμε να έχουμε μία πιο άμεση σχέση με το κοινό μας, κάτι που πάντα ήθελα. Το να καλείς προσωπικά κάποιους που δεν έχεις συναντήσει ποτέ στη ζωή σου και να έχεις μία επαφή, είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο.

– Τα τελευταία δύο χρόνια έχεις μία πολύ δυναμική και ανοδική πορεία. Πλέον έχεις τραγουδήσει και σε μεγάλες σκηνές, όπως είναι το «Holywood Stage», το «Ίλιον Plus» και το «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο». Περιέγραψέ μου λίγο τα συναισθήματα σου όταν είσαι επάνω στη σκηνή.

Δημήτρης: Δεν διαφέρει και πολύ από το να έχεις μία κανονική δουλειά, όπου αλλιώς είσαι την πρώτη μέρα και αλλιώς όταν έχουν περάσει ένα- δύο χρόνια. Για εμάς, εκτός βέβαια από έκφραση συναισθημάτων, είναι και δουλειά. Όταν έχεις έξι μουσικούς, που εκτός από φίλοι και συνεργάτες είναι σαν υπάλληλοι, είσαι υποχρεωμένος απέναντι στον εαυτό σου, αλλά και απέναντί τους, να καταφέρεις να κάνεις κάποια πράγματα, ώστε τουλάχιστον το οικονομικό μέρος να είναι ικανοποιητικό και να μην υπάρχουν προστριβές. Όταν έχεις ένα ευχάριστο κλίμα, όλα είναι όμορφα και όλοι είναι ικανοποιημένοι. Από τη δική μου πλευρά ως καλλιτέχνης, σίγουρα τον πρώτο καιρό είχα πολύ μεγάλο άγχος επί σκηνής. Για να πω την αλήθεια, δεν το έχω ξεπεράσει τελείως, ειδικά όταν πρωτοβγαίνω, αλλά για μένα είναι η ζωή μου πλέον. Δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς το τραγούδι.

Η υπερβολή είναι ένα πρόβλημα της εποχής μας. Όλοι είναι τόσο υπερβολικοί, που χάνουν την ουσία.

14681101_10209860456321269_8396535307760897608_o– Ποιά είναι τα συναισθήματά σου όταν βλέπεις ένα μεγάλο και σταθερό κοινό να σε ακολουθεί, να γνωρίζει και να τραγουδάει τα τραγούδια σου μαζί σου;

Δημήτρης: Το καλό είναι ότι υπάρχει σταθερό κοινό, που πάντα χαίρομαι όταν το βλέπω, αλλά από την άλλη ανανεώνεται και συνέχεια. Οπότε είναι μεγάλη μου χαρά που βλέπω κάποιους ανθρώπους, τους οποίους γνωρίζω προσωπικά, αλλά και κάποιους που δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Είναι πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα και για αυτούς βγαίνω.

– Τί να περιμένουμε από σένα στο άμεσο μέλλον, τόσο σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων, όσο και σε δισκογραφικό;

Δημήτρης: Δισκογραφικά, μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα κυκλοφορήσει ένα καινούργιο τραγούδι από την Heaven music. Διαδοχικά, μετά το καλοκαίρι, θα βγουν και άλλα νέα κομμάτια, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή την δημιουργία ενός ενιαίου και ολοκληρωμένου άλμπουμ, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό. Μία ολοκληρωμένη δουλειά δεν είναι και στα απολύτως άμεσα σχέδιά μου, αλλά αν έρθει η στιμή να γίνει, θα γίνει. Όσον αφορά το θέμα των εμφανίσεων, λόγω του Πάσχα δεν θα κάνουμε κάτι τον Απρίλιο. Μετά το Πάσχα λοιπόν, θα ολοκληρώσουμε τις εμφανίσεις μας για αυτή την καλλιτεχνική σεζόν, με μία μεγάλη παράσταση στις 8 Ιουνίου στην «Σφίγγα» με τίτλο «Κάθε που γεμίζει το φεγγάρι». Σε αυτή την παράσταση, θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα full band, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Στράτου Αλημπατέ και σε ενορχηστρώσεις του Φώτη Μαντζαρίδη.

– Μία ευχή που θα ήθελες να κάνεις;

Δημήτρης: Να είστε πάντα χαρούμενοι, γιατί αν η καρδιά μας δεν είναι χαρούμενη, τότε όλα τα άλλα γύρω μας είναι μαύρα. Αισιόδοξοι, όσο μπορείτε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να ακούτε καλή μουσική, αυτή που μιλάει στην ψυχή σας.

Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί μέσω του YouTube, μπορούμε να έχουμε μια πιο άμεση σχέση με το κοινό μας, κάτι που πάντα ήθελα.

1947886_10205727068109147_4373318243892360540_n

Νέο single.
Δημήτρης Βοζαΐτης.
«Με μια προσευχή»
Μουσική: Φώτης Ματζαρίδης
Στίχοι: Στράτος Αλημπατές
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σταματάκος- Cherry Design Studio
Την παραγωγή έχει επιμεληθεί ο γνωστός DJ Kon Cept.
Το νέο single «Με μια προσευχή» κυκλοφορεί από την Heaven Music.
Απολαύστε το νέο single «Με μία προσευχή» εδώ:

Συνέντευξη: Νίκος Γινάργυρος
Απομαγνητοφώνηση: Νίκος Γινάργυρος
Επιμέλεια: Μαρία Αγγέλου