«Electric nights 2018»
Φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής
από τη Medea Electronique
Για 6η χρονιά
2& 3 Μαρτίου

Τo “Electric nights” , το καινοτόμο φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής αφιερωμένο στην τέχνη και την τεχνολογία του ήχου, επιστρέφει για 6η χρονιά στην Αθήνα από την καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique. Την Παρασκευή 2 Μαρτίου και το Σάββατο 3 Μαρτίου παρουσιάζονται στη σκηνή του Booze οι νέες δυναμικές παρουσίες και οι πειραματισμοί της ηλεκτρονικής σκηνής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ένα φεστιβάλ- πλατφόρμα για τη σύγχρονη έρευνα και την τεχνολογία του ήχου και της μουσικής. Καλλιτέχνες με διαφορετικές καταβολές συμπράττουν και παρουσιάζουν το οπτικοακουστικό τους αλφάβητο, με ενοποιητικό στοιχείο τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό, διευρύνοντας έτσι τα όρια της τέχνης και της μουσικής.

Στη φετινή έκδοση του “Electric nights” τίθεται στο επίκεντρο το machine learning (μηχανική μάθηση), τα neural networks (νευρωνικά δίκτυα), το circuit bending (μεταποίηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων), τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, η στοχαστική σύνθεση, αλλά και τα οπτικοακουστικά sets (πειραματικά έως dance electro).

loicchloElectric nights 2018- line- up

Παρασκευή 2 Μαρτίου:

21:00 Sound_00 & Lefterna (Toni Dimitrov- Boban Ristevski),  (FYROM)
22:00 Enerzion- Mad Professor (Chloé Malaise- Loic Mancaux), (FR)
23:00 Spells Disaster (Juan Duarte),  (MX/DE)
00:00 Γιώργης Σακελλαρίου, (GR)
01:00 Ash Magician (Liam Goodacre), (UK- US)
02:00 timodufner (Timo Dufner), (DE)
03:00 Karatech (Dominik Brun)- Μανώλης Μανουσάκης- Βίκυ Μπισμπίκη, (CH)- (GR)

Σάββατο 3 Μαρτίου:
21:00 Owlbites (Θάνος Φωτιάδης),  (GR- NL)
22:00 Miloš Cathals (Κυριάκος Χαραλαμπίδης- Giuluano Anzani- Χρήστος Λούπης- Michele Abolaffio), (GR- IT)
23:00 Static Ex Static (Jørgen Teller),  (DK)
00:00 Emmanuelle Gibello, (FR)
01:00 MichalisVv (Μιχάλης Βαρδακάς), (GR)
02:00 formuls (James Doodley), (UK)
03:00 Antidröm (Tim Bayley),  (UK)

Βooze
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα
Τηλ: 211 40 53 733
http://www.boozecooperativa.com/

Ημερομηνίες & ώρες:
Παρασκευή 2 & Σάββατο 3 Μαρτίου

Ώρα έναρξης: 21:00

*Το τελευταίο live act κάθε βράδυ θα ξεκινά στις 03.00, και θα διαρκεί περίπου μία ώρα.

Τιμή εισιτηρίου:
Ημερήσιο εισιτήριο: 5€
Ενιαίο εισιτήριο: 8€ (για τις δύο μέρες)

*Οι τιμές των εισιτηρίων αφορούν μόνο τα live acts και όχι τα εργαστήρια.

Όπως τις προηγούμενες χρονιές, παράλληλα με το line- up πραγματοποιούνται 2 εργαστήρια μουσικής τεχνολογίας.

Εργαστήριο Ι

Context:
Advanced Sequencing with Pure Data
Με τον Liam Goodacre, Σάββατο 3 Μαρτίου / 12.00-16.00

To Context είναι ένα modular sequencer για PD, που επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργήσουν sequencing περιβάλλοντα. Μουσικές συνθέσεις δημιουργούνται επίσης μέσα από ένα  Context network, όπου ποικίλες ενότητες περιεχομένου συνδέονται. Τα Context networks μπορούν και ενσωματώνουν τη γραμμική, τυχαία, δομική και λογική συμπεριφορά με οποιονδήποτε τρόπο επιλέγει ο χρήστης, καθιστώντας τα εξαιρετικά ευέλικτες πλατφόρμες μουσικής σύνθεσης.

Το εργαστήριο διδάσκει τους τρόπους σύνθεσης μουσικής με τη χρήση του Context. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τη generative music και το Pd. Οι συμμετέχοντες θα πρεπει να φέρουν μαζί τους το laptop τους, έχοντας προηγουμένως εγκαταστήσει το Pd Vanilla (0.47 ή πιο πρόσφατο).

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου μπορούν να κατεβάσουν Pure Data στο παρακάτω link:
http://puredata.info/downloads/pure-data

Περισσότερα:https://contextsequencer.files.wordpress.com/2016/11/goodacre-context.pdf
http://musicalmetacreation.org/buddydrive/file/goodacre/

Ο Liam Goodacre (UK- US), είναι καθηγητής φιλοσοφίας και σχεδιαστής λογισμικού και ηλεκτρονικός μουσικός. Έχει περάσει τρία χρόνια δημιουργώντας το sequencer Context, το οποίο χρησιμοποιεί για να συνθέσει το δικό του στυλ της αλγοριθμικής techno μουσικής, σε Pd  (γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού λογισμικού για πολυμέσα). Μεταξύ άλλων, εμπνέεται από τους: Basic Channel, Deepchord, Underworld and John Coltrane. Η performance του εγγράφεται στο dub και την  ambient techno, με noise, bass chords, samples, και παιχνίδι με το φως.

Εργαστήριο ΙΙ

microMonsters:
Κατασκευάζω και προγραμματίζω ένα μουσικό τερατάκι
Με την Ιωάννα- Μυρτώ Χατζηγεωργίου, Σάββατο 3 Μαρτίου- 11.00

Πως μοιάζει ένα μικρό μουσικό τερατάκι; Τι ήχους κάνει όταν το ακουμπώ; Τι σημαίνει κώδικας; Τι εντολές να δώσω για να αναβοσβήσω τα φώτα; Στο εργαστήριο τα παιδιά  έχουν την ευκαιρία να φανταστούν για να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν χρησιμοποιώντας τις εκπαιδευτικές ηλεκτρονικές πλακέτες BBC-microbit. Χρησιμοποιώντας βασικές έννοιες προγραμματισμού για να δημιουργήσουν εικαστικές και μουσικές δημιουργίες.

Κατάλληλο για ηλικίες 10-14 ετών.

H Ιωάννα-Μυρτώ Χατζηγεωργίου είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε. Δραστηριοποιείται στον τομέα της μη τυπικής και άτυπης μάθησης τα τελευταία 15 χρόνια, συμμετέχοντας, διοργανώνοντας και διδάσκοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων και επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Από τον Δεκέμβρη του 2017 συμμετέχει στο πρόγραμμα Τέμπο που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή συμπεριληπτικών εκπαιδευτικών πρακτικών με εργαλεία τη μουσική και την τεχνολογία.

Πληροφορίες:

Περισσότερα για το Electric nights
www.medeaelectronique.com/electricnights
www.vimeo.com/album/2187539

Περισσότερα για τα εργαστήρια:

Πληροφορίες- κρατήσεις: workshops@medeaelectronique.com
Κόστος συμμετοχής για κάθε εργαστήριο: 30€

Περισσότερα για τη Medea Electronique.
www.medeaelectronique.com

Στοιχεία επικοινωνίας:
Χριστιάνα Μπάκα
press@medeaelectronique.com
christianabaka@gmail.com
+30 6938421860

emanuelle-ginellosmallΑναλυτικές πληροφορίες για τους καλλιτέχνες (αλφαβητικά):

Antidröm (Tim Bayley)

Μουσικός της ηλεκτρονικής σκηνής με έδρα το Λονδίνο, ενδιαφέρεται για τη διασύνδεση μεταξύ της τεχνολογίας, της μουσικής και της ανθρώπινης αντίδρασης. Μέσω ενός μακροχρόνιου ενδιαφέροντος για την τεχνολογία, ο Antidröm έχει αποκτήσει και δημιούργησε πλήθος synthesizers. Στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής μουσικής του, οι υφές των ήχων μπορούν συχνά να προκαλέσουν μια συναισθηματική αντίδραση. Η δημιουργική παραγωγή του Antidröm επιδιώκει τη δημιουργία αυτών των συναισθηματικών υφών, αποχρώσεων, αντιδράσεων. Ενώ επιθυμεί με το έργο του την εξερεύνηση του “απόκρυφου” διαμέσου της ηλεκτρονικής μουσικής και των οπτικοακουστικών μέσων.

https://soundcloud.com/antidrom

Ash Magician (Liam Goodacre)

Καθηγητής φιλοσοφίας και σχεδιαστής λογισμικού και ηλεκτρονικός μουσικός. Έχει περάσει τρία χρόνια δημιουργώντας το sequencer Context, το οποίο χρησιμοποιεί για να συνθέσει το δικό του στυλ της αλγοριθμικής techno μουσικής, σε PD (γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού λογισμικού για πολυμέσα). Μεταξύ άλλων, εμπνέεται από τους: Basic Channel, Deepchord, Underworld and John Coltrane.Η performance του εγγράφεται στο dub και την ambient techno με noise, bass chords, samples και παιχνίδι με το φως.

Enerzion meet Mad-Processor (Malaise Chloé and Mancaux Loïc)

Το “Enerzion project” είναι προϊόν του ενδιαφέροντος για τον “ενεργειακό χώρο”. Οι εμφανίσεις του χαρακτηρίζονται από τη ζωντανή επεξεργασία του ήχου καθημερινών αντικειμένων. Ηλεκτρομαγνητικές εγγραφές, circuit-bending, field-recording, συνθέτουν  την πρακτική του, η οποία και διερευνά το υπερ-ηλεκτρονικό περιβάλλον μας. Ο Mad Processor πειραματίζεται με τα αναλογικά μέσα. Το όνομα Mad Processor είναι δανεισμένο από τον Mad Professor, τον διάσημο dubber, ο οποίος έφτιαχνε τις δικές του μηχανές. Η δουλειά του κεντράρει στην πρακτική του  “circuit bending” και του video hacking. Enerzion και Mad Processor, από κοινού παρουσιάζουν μια υπνωτιστική και χαωτική noise εμπειρία, που διακόπτεται από θραύσματα πραγματικότητας.

http://cargocollective.com/loic-comment

https://soundcloud.com/enerzion

Emmanuelle Gibello

Το μουσικό έργο της δημιουργεί μια εμπειρία ακρόασης που είναι κοντά σε εκείνη του πραγματικού κόσμου. Έχει επίσης εφεύρει νέα όργανα σε ένα πνεύμα DIY, όπως το FONOF * το οποίο παίζεται με μαγνήτες και το Molf *, έναν χαοτικό controller. Το νέο της έργο “Far behind I left my jasmin είναι προϊόν συνεντεύξεων με Σύρους πρόσφυγες διανοούμενους ακτιβιστές από τη Δαμασκό, οι ερωτήσεις που τους ζητήθηκαν αφορούν τις καλές αναμνήσεις τους για την εποχή πριν από τον πόλεμο. Η εν λόγω performance θα μεταδοθεί επίσης ως ωτοκυμαντέρ στο γαλλικό ραδιόφωνο France Culture την άνοιξη του 2018, ενώ θα παρουσιαστεί και ως ηχητική εγκατάσταση.

Formuls (James Dooley)

Ψηφιακός καλλιτέχνης με έδρα το Birmingham. Σχεδιάζοντας οπτικοακουστικές αλληλεπιδράσεις, εξετάζει τον συνδυασμό των ηχητικών, οπτικών και περιβαλλοντικών στοιχείων για τη δημιουργία νέων μορφών. Τα επιμέρους συστατικά του έργου του παίζουν με το όριο μεταξύ αυτονομίας και συγχρονισμού, αποκαλύπτοντας τις κρυμμένες συνδέσεις και δημιουργώντας ένα μετα-περιβάλλον. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί διεθνώς σε φεστιβάλ όπως: SPECTRA (MY), SonADA (UK), Electric Nights (GR), Slingshot (US). Τα πρόσφατα έργα  του περιλαμβάνουν το formuls μια αλγορυθμικά ελεγχόμενη performance, το διαδραστικό έργο #medianatures που εξετάζει την αυξανόμενη εξάρτησή μας από την τεχνολογία και τις μελλοντικές οικολογικές επιπτώσεις.  Επί του παρόντος είναι φιλοξενούμενος καλλιτέχνης στο ερευνητικό εργαστήριο Integra Lab, εστιάζοντας στον σχεδιασμό της μουσικής αλληλεπίδρασης.

https://formuls.bandcamp.com/

Karatech (Dominik Brun)

Συνθέτει μουσική, επηρεασμένος από την dark electro και τους ebm sounds ήχους. Το 1999 άρχισε να συνεργάζεται με το Pharmakon και να οργανώνει underground electro parties σε μυστικά clubs στη Σουηδία, το Βερολίνο, όπου παρουσιάζει live acts και dj sets. Ο δεύτερος δίσκος του “XAOS”  ήταν επηρεασμένος από τους σκληρούς ρυθμούς της Αθήνας, όπου ζούσε εκείνη την περίοδο. Στο “Electric Nights 2018παρουσιάζει μια dance- able dark electro performance, με βάση τους ήχους του Monomachine (synthesizer+sequencer)  και με επιρροές από την underground techno σκηνή της Ζυρίχης.

https://soundcloud.com/karatech

Μανώλης Μανουσάκης

Συνθέτης & sound artist. Σπούδασε σύνθεση και κινηματογράφο στο Columbia College Chicago στις ΗΠΑ. Το 2006 αποφοίτησε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ηλεκτροακουστική Σύνθεση, ενώ το 2016 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο DMU υπό την επίβλεψη των John Ritchards και Simon Emmerson. Έχει συνθέσει μουσική για μικρά ανσάμπλ, σόλο, ηλεκτροακουσικές εγκαταστάσεις, video art και θεάματα πολυμέσων. Έχει συνθέσει ακόμη πρωτότυπη μουσική για μουσικές, θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις. ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές, ταινίες μικρού μήκους. Ιδρυτικό μέλος της Medea Electronique.

MichalisVv (Μιχάλης Βαρδακάς)

Ο Μιχάλης Βαρδακάς ασχολείται  με τη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής, κυρίως χορευτικής, δουλεύοντας σχεδόν αποκλειστικά με τη γλώσσα προγραμματισμού σύνθεσης ήχου supercollider.

https://soundcloud.com/michalisvv

kiriakos-charalampides-giuluano-anzani-chris-loupis-michele-abolaffio-milos-cathalssmallMiloš Cathals (Kyriakos Charalampides / Giuluano Anzani / Chris Loupis / Michele Abolaffio)

Αυτοσχεδιαστικό κουαρτέτο αφιερωμένο στις έννοιες της ανατροφοδότησης, της συνέργειας και της αυτο- οργάνωσης. Αποτελείται από τέσσερα διασυνδεδεμένα συστήματα, καθένα από τα οποία φέρνει στο τραπέζι ένα διαφορετικό εύρος ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής:  βιοαισθητήρες, modular synthesisers, στοχαστικοί αλγόριθμοι ενσωματώνονται σε ένα μεγαλύτερο σύστημα. Οι επιλογές του κάθε στοιχείου οδηγούν σε αλλαγές που μεταμορφώνουν τη συμπεριφορά του συστήματος, προκαλώντας τα υπόλοιπα στοιχεία να αλλάξουν ή να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Το έργο ξεκίνησε το 2015 ως πλατφόρμα έρευνας, ανταλλαγής, εξερεύνησης, σε ένα συνεργατικό περιβάλλον. Τον Οκτώβριο του 2017 το κουρτέτο έλαβε τιμητική αναφορά από τη Matera- Ιntermedia στην Ιταλία και την υποστήριξη της Creative Industries NL

Βίκυ Μπισμπίκη

Visual Artist. Στο έργο της συνδυάζει τη διαδραστική σύνθεση εικόνας σε πραγματικό χρόνο με αισθητήρες κίνησης, κάμερα και διάδραση με ήχο, για να δημιουργήσει μη γραμμικές αφηγήσεις κινούμενης εικόνας μέσω του αυτοσχεδιαμού. Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπηστημίου και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Τέχνη, Εικονική Πραγματικότητα και Πολυχρηστικά Συστήματα Καλλιτεχνικής Έκφρασης της Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα και του Πανεπιστημίου Paris 8 στο Παρίσι. Έχει παρουσιάσει δουλειά της και έχει συμμετάσχει σε συνεργατικά έργα, παραγωγές, φεστιβάλ, πολιτιστικά και ερευνητικά έργα Είναι μέλος της Medea Electronique.

viki-mpismpikiOwlbites (Θάνος Φωτιάδης)

Μετά την αποφοίτησή του ως συνθέτης από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (2003) και ως κλασικός πιανίστας από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (2004), συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο της Ουτρέχτης για το μεταπτυχιακό του δίπλωμα (2007). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στις Κάτω Χώρες συνεργάστηκε στενά με πολλούς καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Μουσικής Τεχνολογίας. Τα επόμενα χρόνια  συνέχισε ως σολίστ πιανίστας ερμηνεύοντας τη μουσική των John Cage, Morton Feldman, Steve Reich. Ως μέλος συγκροτημάτων του noise-rock και του post-metal, έχει περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει επικεντρωθεί στο έργο του “Owlbites” , το οποίο και θα παρουσιάσει στο “Electric Nights 2018” ,  ένα πειραματικό  ambient- drone project, όπου συνδυάζει το ενδιαφέρον του για τον μουσικό πειραματισμό με την ψυχολογία. Ζει και εργάζεται στην Ουτρέχτη.

https://owlbites.bandcamp.com/

Γιώργης Σακελλαρίου

Συνθέτης πειραματικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής και παρουσιάζει μια εμβυθιστική ηχητική performance.  Από το 2003 κυκλοφορεί albums διεθνώς (σόλο και συνεργασίες), ενώ συνθέτει μουσική για μικρού μήκους ταινίες και θεατρικές παραστάσεις,  διοργανώνει εργαστήρια και παρουσιάζει συνεχώς τη μουσική του σε όλο τον κόσμο. Η πρακτική του επικεντρώνεται στην κοινοτική εμπειρία ακρόασης και στην επικοινωνία μεταξύ συνθέτη, ακροατηρίου, χώρου. Παρουσιάζει τη μουσική του σε απόλυτο σκοτάδι, επιχειρώντας τη ν κατασκευή μιας ολοκληρωμένης και εμβυθιστικής ηχητικής εμπειρίας.Είναι μέλος του Αθηναϊκού Κέντρου Ερευνών Σύγχρονης Μουσικής και του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής. Από το 2004 επιμελείται  την ετικέτα Echomusic.

https://mechaorga.wordpress.com/

Sound_00 & Lefterna

Το σχήμα Sound_00 (Toni Dimitrov, Lefterna, Boban Ristevski), παρουσιάζει μια οπτικοακουστική performance. Kινείται στη νέα πειραματική μουσική σκηνή. Εξερευνώντας τη δυναμική του minimum Vs. του maximum, noise Vs. drones, αναζητούν τον δικό τους τρόπο συγχώνευσης “μαγικών εννοιών” και εσωτερικής έμπνευσης με συγκεκριμένες μορφές μουσικής, όπως το ambient. Το κοινό τους έργο κυκλοφόρησε EP-s για διάφορες ετικέτες: Ostroga, Etched Traumas, Petroglyph Music, post global, Horror Fiction Tapes, Fall Into Void Recs, HNM Records, Gerpfast Kolektif, κ.α. Το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους “Elementals η δεύτερη συλλογική συλλογή, που κυκλοφόρησε από την ετικέτα Winter-Light.

https://winter-light.bandcamp.com/album/elementals-collabs-2

https://emerge.bandcamp.com/album/collabs

Spells Disaster (Juan Duarte Regino)

Παρουσιάζει performance με live visuals, που βασίζεται σε ηχητικές αλληλεπιδράσεις μουσικών οργάνων και προσομοιώσεων σε υπολογιστικά περιβάλλοντα, ενώ αναπτύσσει περαιτέρω την έννοια του Cognitive Enactmentεισηγμένη από τον ο Chris Salter– για να περιγράψει τη σχέση οικολογίας ανάμεσα στον χρήστη, τη διεπαφή και το περιβάλλον. Στο επίκεντρό του καλλιτέχνη βρίσκονται οι αλληλεπιδράσεις ως εργαλείο για πρωτότυπα καλλιτεχνικά πειράματα. Αξιοποιεί ψηφιακές και αναλογικές πλατφόρμες για να μετασχηματίσει ηχητικά και οπτικά υλικά. Οι ηχητικές εμπειρίες του δημόσιου χώρου μπορούν να προσφέρουν μια ευκαιρία για μια λαϊκή και πολιτισμική προσέγγιση στην τεχνολογική εξερεύνηση.

http://juanduarteregino.com/Enactment

juan-duarte-spells-disasterStatic Ex Static (Jørgen Teller)

Hλεκτρικός κιθαρίστας, τραγουδιστής, ηλεκτρονικός μουσικός και performer,με σημαίνουσα πορεία. Έχει κυκλοφορήσει δίσκους, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με άλλους σημαντικούς Δανούς μουσικούς. Έργα του έχουν παρουσιαστεί ζωντανά από συγκροτήματα και ensembles: Tzarina Q Cut, 21st Guitars, David Thomas & Foreigners, JeSo, Capote, The Ghettoblaster Ensemble, Jazz’n’Noise Ensemble, Jørgen Teller & The Empty Stairs, Static Teller. Στο “Electric Nights 2018” παρουσιάζει την performance “Elevator Diaries from Athens” ,  ένα “ημερολόγιο” από το residency του στο Κ.Σ.Υ.Μ.Ε (Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας) το 2017.

http://www.jorgenteller.dk/STATICTELLER.html

Timodufner (Timo Dufner)

Μουσικός και εικαστικός καλλιτέχνης στον τομέα των μέσων και της τεχνολογίας των πληροφοριών. Ως VJ παρουσιάζει οπτικοακουστικά live acts ενώ είναι επίσης μέλος διαφόρων ομάδων παραγωγής στην ηλεκτρονική μουσική. Ο κύριος στόχος του έργου του είναι η εκμετάλλευση των “δυσλειτουργιών” του λογισμικού, η επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο, η ζωντανή κωδικοποίηση (live coding), ο τομέας της μηχανικής μάθησης (machine learning), καθώς και η αλληλεπίδραση ήχου και εικόνας.

https://vimeo.com/243570451

Medea Electronique:

Με ένα υφέρπον λογοπαίγνιο- μεταξύ Μήδειας και Media (από τα νέα μέσα)- η Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006, και απαρτίζεται από δημιουργούς που μοιράζονται τη διάθεση για πρωτοπορία, κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης τέχνης. Ενεργοί σε τομείς όπως η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η ζωγραφική, τα πολυμέσα, η ρομποτική, οι διαδραστικές τεχνολογίες και η παραγωγή πολυμεσικών εκδηλώσεων, τα μέλη της ομάδας συγχωνεύουν ξεχωριστά πεδία έρευνας και πρακτικής σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός ιδιαίτερου ύφους. Η δραστηριότητα της Medea Electronique συμπεριλαμβάνει σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, πειραματικά οπτικοακουστικά δρώμενα, συνθέσεις ηλεκτροακουστικής μουσικής. Παράλληλα, από το 2009 η Medea Electronique διοργανώνει το 10ήμερο καλλιτεχνικό residency «Koumaria» στη Σελλασία Σπάρτης, θεωρούμενο ως ένα από τα καλύτερα σε διεθνές επίπεδο στον τομέα της new media art και της αυτσοχεδιαστικής πρακτικής. Αρκετά από τα μέλη της Medea Electronique συνδυάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία με την ακαδημαϊκή έρευνα.

Δουλειά της έχει παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Βυρσοδεψείο, στο Booze, σε φεστιβάλ και διοργανώσεις.

Το έργο της «Soundscapes Landscapes, City Above- Life below_Extended Reality Tour» καθώς ο ηχητικός περίπατος στο Γκάζι, τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο «Soundscapes Landscapes- Rhizome II» παρουσιάζεται αυτό το διάστημα από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Χορηγοί επικοινωνίας:

Εν λευκώ 87.7
Εφημερίδα των Συντακτών
Popaganda.gr
1-2.gr
Koutipandoras.gr
Debop.gr
Allaboutfestivals.gr

spider-finalsmall