Το πρώτο επεισόδιο PodCast της Παυλίνας Βουλγαράκη με τίτλο: “Έλα λίγο πιο κοντά” με θέμα του τον φόβο είναι ήδη στον αέρα στο κανάλι της στο Youtube και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες!

Γράφει ο Νίκος Γινάργυρος
Η πολυσχιδής, ανήσυχη, χαρισματική ερμηνεύτρια και δημιουργός Παυλίνα Βουλγαράκη ξεκίνησε χθες 6 Δεκεμβρίου μία σειρά επεισοδίων PodCast με τίτλο “Έλα λίγο πιο κοντά” με σημαντικά θέματα που μας απασχολούν όλους. Το πρώτο επεισόδιο έχει θέμα του τον Φόβο, όπου η Παυλίνα μας εξηγεί μέσα από ένα 20λεπτο ταξίδι, τι είναι ο φόβος, πως μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε και τελικά να τον νικήσουμε.

Το επεισόδιο ξεκινά με τον διάσημο σκηνοθέτη των θρίλερ Alfred Hitchcock να μας εξηγεί το πως ο ίδιος ορίζει τον φόβο και στη συνέχεια ο Λιβανοαμερικανός ποιητής, στοχαστής και ζωγράφος Χαλίλ Γκιμπράν μας εξηγεί μέσα από ένα συμβολικό παράδειγμα τι είναι ο φόβος, πως επιδρά μέσα μας, πως μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε και τελικά να τον νικήσουμε. Μέσα στο επεισόδιο θα ακούσουμε και αναφορές άλλων προσωπικοτήτων, όπως του ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάι, του Πάτερ Λίβυου και άλλων.

Όπως όλα τα βασικά συναισθήματα, ο φόβος είναι κάτι απλό και όπως όλα τα απλά, ο φόβος είναι κάτι πολύπλοκο.

Επίσης, θα ακούσουμε την Παυλίνα να μας μιλά για τον δικό της φόβο, πως τον διαχειρίστηκε και τελικά τον νίκησε, αντιστρέφοντας τη σκέψη της απέναντι στον φόβο και έτσι ο φόβος από ένα αρνητικό συναίσθημα, μετατράπηκε σε ενέργεια δημιουργίας και εξέλιξης. Μέσα στο 20λεπτο αυτό επεισόδιο θα ακούσουμε και τις μαρτυρίες της αδερφής της Χάρις, της ξαδέρφης της Χάιντι και άλλων. Αναφορά γίνεται και για τον φόβο που μας κυριαρχεί αυτές τις μέρες που δεν είναι άλλος από τον φόβο της πανδημίας.

Η Παυλίνα για ακόμη μία φορά μας δείχνει τις ευαισθησίες της, τις απεριόριστες ικανότητές της και το πόσο χαρισματική είναι στο να μεταδίδει την ενέργειά της, την αύρα της και να μιλάει μέσα στις ψυχές των ανθρώπων, όπου προσέγγισε αυτό το τόσο δυνατό και αρνητικό συναίσθημα όπως είναι ο φόβος, με ιδιαίτερη προσοχή, λεπτότητα, γνώση, έρευνα και προπάντων ευγένεια και σοβαρότητα.

Screenshot_2068

Ο φόβος να ανοιχτείς… ο φόβος να αισθανθείς… ο φόβος ότι αν αγαπήσεις θα γίνεις ευάλωτος και μπορεί να πληγωθείς. Και πράγματι έτσι είναι! Πολλές φορές θα πληγωθείς! Δεν υπάρχει όμως άλλος δρόμος που να οδηγεί στην ευτυχία!

Προς το τέλος του επεισοδίου, η Παυλίνα μας λέει: “Η πρώτη άσκηση για εμένα (απέναντι στην αντιμετώπιση των φόβων μου) ήταν η δημιουργία αυτής της σειράς podcast… Σου προτείνω να κάνεις κι εσύ αν θέλεις το ίδιο… Κάνε σήμερα ένα πράγμα που φοβάσαι… κάντο σαν δοκιμή… να δεις πως θα νιώσεις.” και συνεχίζει: “Ψάχνοντας να με βρω, ανακαλύπτω τον κόσμο, την επιμέρους αντανάκλασή του και μέσα εκεί σκέφτηκα ότι ίσως να φοβάσαι κι εσύ κάπου κάτι. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να σε βοηθήσω,  όμως θέλω πολύ να σου κάνω παρέα.”

Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι το podcast στο κανάλι της στο YouTube είναι φτιαγμένο και για ανθρώπους με προβλήματα ακοής, καθώς περιλαμβάνει υπότιτλους από την αρχή μέχρι το τέλος.

Εμείς να ευχηθούμε, καλή αρχή Παυλίνα και σε αυτή τη νέα σου δραστηριότητα και να συνεχίζεις να μας προσφέρεις κομμάτια από την ψυχή σου μέσα από όλα αυτά που κάνεις και να μας εμπνέεις!

Link για ψηφιακές πλατφόρμες: Spotify , deezer κλπ
www.pavpodcast.com