Η νεαρή ερμηνεύτρια Κατερίνα Βερβέρη με την χαρισματική χροιά της φωνής της, κατάφερε να φέρει το κοινό σε επαφή με το εύρος του συναισθηματικού του τοπίου. Παθιασμένη, σίγουρη, ευαίσθητη, δυνατή, υπηρέτησε το κάθε τραγούδι ξεχωριστά με το ίδιο πάθος και ταμπεραμέντο με το οποίο δημιουργήθηκε, ενώ παράλληλα διατήρησε αυτούσια την δυναμική του με αρωγό τόσο την αέρινη φωνή της όσο και τα εκφραστικά της μέσα.

Γράφει η Δάφνη Αστερίου
Όταν ένα τραγούδι σχηματοποιείται εξαρχής ως κύτταρο δημιουργικής ιδέας και κατόπιν αρχίζει να ξεδιπλώνεται το κουβάρι της έμπνευσης ολοένα και περισσότερο μέχρι να αγγίξει το αποτέλεσμα την τελειωτική του δομή, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει την τροπή που θα ακολουθήσει το εν λόγω τραγούδι από την πρώτη του παρουσίαση μπροστά στο φιλόμουσο κοινό και μετά… Υπάρχουν μελωδίες που συντροφεύουν τα βήματα των εκάστοτε ερμηνευτών για πολύ καιρό, θυμίζοντας αέναες στιγμές που συνεχίζονται στο άπειρο και μελωδίες που μένουν πίσω στο χρόνο, κλειδωμένες στο ντουλάπι της λήθης περιμένοντας καρτερικά να έρθει πάλι η σειρά τους.
IMG_5055

Θα λέγαμε πως τα τραγούδια μοιάζουν με καράβια μικρά στην απεραντοσύνη της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς. Καράβια που πλέουν επάνω στα όνειρα που εμπνέουν τον κόσμο να κάνει η θέασή τους.Τέτοια μικρά, πολύτιμα, αξέχαστα μικρά καράβια μας ξανασύστησε και η ταλαντούχα αοιδός Κατερίνα Βερβέρη με την ξεχωριστή της εμφάνιση στον καλαίσθητο χώρο του «Filotimos» στον Πειραιά.

Με παρουσία βγαλμένη από κινηματογραφικό καρέ ενός παράλληλου πολύχρωμου σύμπαντος που θυμίζει έντονα τον πλούσιο κόσμο του αγαπημένου Πέδρο Αλμοδόβαρ, η νεαρή ερμηνεύτρια Κατερίνα Βερβέρη με την χαρισματική χροιά της φωνής της, κατάφερε να φέρει το κοινό σε επαφή με το εύρος του συναισθηματικού του τοπίου. Παθιασμένη, σίγουρη, ευαίσθητη, δυνατή, υπηρέτησε το κάθε τραγούδι ξεχωριστά με το ίδιο πάθος και ταμπεραμέντο με το οποίο δημιουργήθηκε, ενώ παράλληλα διατήρησε αυτούσια την δυναμική του με αρωγό τόσο την αέρινη φωνή της όσο και τα εκφραστικά της μέσα.

IMG_5054

Με στάσεις σε λατρεμένους μελωδικούς προορισμούς όπως είναι τα «Λάβα» (Νίκος ΑντύπαςΛίνα Νικολακοπούλου), «Καρδιά μου εγώ» (Χρήστος ΝικολόπουλοςΛίνα Νικολακοπούλου), «Ζήτα μου ό,τι θες» (Χαρούλα Αλεξίου), «Ένα τραγούδι απ΄τ’ Αλγέρι» (Απόστολος Καλδάρας), «Προσωπικά» (Γιάννης ΣπανόςΛίνα Νικολακοπούλου), «Τόσα καλοκαίρια» (Μίμης ΠλέσσαςΛευτέρης Παπαδόπουλος) και «Δως μου τ’αθάνατο νερό» (Μίμης ΠλέσσαςΆκος Δασκαλόπουλος), καθώς και επιτυχημένες ελληνικές διασκευές ξένων κομματιών όπως είναι τα «Όμορφη Ζωή» («La vita è bella», Nicola PiovaniΛίνα Νικολακοπούλου) και «Το πλήθος» («La foule», Angel Cobral, ελλ.στίχοι: Άρης Δαβαράκης), η Κατερίνα Βερβέρη χρωμάτισε την όμορφη βραδιά με τις εκλεπτυσμένες μουσικές της επιλογές στις οποίες δεν δίστασε να συμπεριλάβει ακόμα και αισθαντικές εκτελέσεις τραγουδιών όπως το «Canção do mar» ή αλλιώς «τραγούδι της θάλασσας» που ερμήνευσε πιο πρόσφατα η Ντούλτσε Πόντες, το πασίγνωστο «Historia De Un Amor» που απαριθμεί εκατοντάδες εκτελέσεις ανά τα χρόνια και το επίσης σταθερά επιτυχημένο «Amor amor» του Nino.

Σταθερός συνεπιβάτης της Κατερίνας σε αυτή την υπέροχη μουσική διαδρομή στάθηκε ο Αλέξανδρος Κούρος, ο οποίος υπηρέτησε ιδανικά το πρόγραμμα με τις άψογες εκτελέσεις των κομματιών στο πιάνο. Η δεξιοτεχνία του συνεισέφερε τα μέγιστα στην επιτυχία της βραδιάς, αποδεικνύοντας περίτρανα τις ικανότητες του νεαρού μουσικού.

IMG_5031

Σημαίνοντα ρόλο στην επιτυχημένη έκβαση αυτής της βραδιάς έπαιξε επίσης ο ατμοσφαιρικός χώρος του «Filotimos». Ένα μαγαζί με τόσο ιδιαίτερα κομψή αισθητική δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει πολύτιμο σκηνικό για μια εξίσου κομψή και εμπνευσμένη μουσική πρόταση. Μάλιστα ο χώρος λειτούργησε ανταποδοτικά με την παράσταση, αφού αναδύθηκαν από κοινού και τα δύο και αλληλοσυμπληρώθηκαν μοναδικά, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων στους παρευρισκομένους, ένας από τους οποίους ήταν και ο σπουδαίος μαέστρος Νίκος Κούρος με την οικογένειά του.

Η διασκέδαση είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση που κάθε άνθρωπος την αντιλαμβάνεται διαφορετικά και στηρίζεται στην πολυμορφικότητα των απόψεων που σχηματίζονται σε μια κοινωνία. Ως εκ τούτου, κάθε άτομο καλείται να δώσει ψήφο προτίμησης σε όποιο μέσο διασκέδασης καλλιεργεί πιο εποικοδομητικά το πνεύμα του. Για κάποιους από εμάς λοιπόν, αυτή η ψήφος συνοδοιπορεί με την μουσική ταυτότητα της Κατερίνας Βερβέρη, η οποία με τις εμφανίσεις της δίνει σάρκα και οστά όχι μόνο στην έννοια «εκλεπτυσμένη διασκέδαση», αλλά και στην ουσία των τραγουδιών.

IMG_5036

IMG_5065

O μαέστρος Νίκος Κούρος με την κόρη του και τον γιό του Αλέξανδρο.

Νικόλας Μαραζιώτης, Βάσια Ζαχαροπούλου, Κατερίνα Βερβέρη, Νίκος Κούρος, Αλέξανδρος Κούρος

IMG_5081

Βάσια Ζαχαροπούλου, Κατερίνα Βερβέρη

IMG_5084

Νίκος Γινάργυρος, Κατερίνα Βερβέρη

IMG_5090

Φωτογραφίες: Σωτήρης Κυπραίος – Sotiris Kypraios Photography