Η διάσημη Κουβανή Rosanna Mailan συναντά τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα και πραγματικά το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει!

Τίτλος τραγουδιού: “A Ti Dedicaré Toda Mi Vida”

Καλλιτέχνης: Μίμης Πλέσσας & Rosanna Mailan

Μουσική/Στίχοι: Ηλίας Λυμπερόπουλος, Μίμης Πλέσσας, Roman Gómez

Σκηνοθεσία: Πέτρος Σκούτας

Πρώτη εκτέλεση: Τζένη Βάνου (1974)

Εταιρεία: Minos EMI

Από το LP: digital single

Γνωρίστε την ταλαντούχα μουσικό από την Καραϊβική, η οποία μάγεψε τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη και δημιούργησε τη δική της εκδοχή ενός κομματιού που έγραψε ιστορία.

Η Rosanna Mailan είναι μία Κουβανή στον Πειραιά. Έφυγε από την πατρίδα της όταν ήταν 16 χρονών για να βρει τον ζωγράφο και μουσικό πατέρα της, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή. Το πρώτο τραγούδι που έμελλε να μάθει να τραγουδάει στα ελληνικά, ήταν το «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», όταν τυχαία έπεσε στα χέρια της ένα CD του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Το καλοκαίρι του 2019, ο φίλος της Παύλος Χριστοδούλου, την οδήγησε στην οικεία του είδωλού της. Εκείνη ερμήνευσε το αγαπημένο της τραγούδι, ενώ ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας έπαιζε τα ακόρντα στο πιάνο. Καρπός αυτής της συνάντησης, ήταν η δημιουργία της ισπανικής έκδοσης του κομματιού «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», με ισπανικό τίτλο «A Ti Dedicaré Toda Mi Vida».

Η Rosanna επιμελήθηκε των στίχων, τους οποίους πλαισιώνουν γοργά κρουστά, ο μελωδικός ήχος της ακουστικής κιθάρας και το μπαντονεόν, στοιχείο της σύγχρονης Λατινοαμερικάνικης μουσικής. Ο Roman Gomez έχει αναλάβει την ενορχήστρωση συνεργαζόμενος με μουσικούς από την Αργεντινή και την Κούβα, με τρόπο τέτοιο ώστε να επικρατεί το latin πνεύμα.

Ένα project μέσω του οποίου δύο μουσικοί κόσμοι συναντιούνται και αλληλοσυμπληρώνονται, καθώς το εξωτικό στοιχείο αποκτά άρωμα Ελλάδας. Η Rosanna Mailan έχει το ταλέντο να συνδυάζει τόσο ντελικάτα δύο παράλληλους κόσμους. Τελικά, ίσως ο τίτλος του τραγουδιού, που μεταφράζεται ως «Σε σένα αφιερώνω τη ζωή μου» να μην αφορά άνθρωπο, αλλά το ίδιο το τραγούδι.

Σύντομα θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη της στο site μας…Δια χειρός Σπύρου Καλαματιανού…

Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός