Σε αυτές τις ξεχωριστές βραδιές, στις οποίες έχει συνηθίσει τους θαυμαστές της η Πέγκυ Ζήνα, συγκαταλέγεται και η εμφάνισή της στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου. Μια εμφάνιση που χαιρετίστηκε με αρκετό ενθουσιασμό από όσους επέλεξαν να περάσουν την νύχτα τους παρέα με την δημοφιλή τραγουδίστρια. Ανάμεσα στους ανθρώπους που την τίμησαν με την παρουσία τους ήταν και συνάδελφοί της, όπως ο Νίκος Μακρόπουλος, η Έλλη Κοκκίνου, η Αποστολία Ζώη, ο Κώστας Μαρτάκη, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και ο πρόεδρος των Κορφιάτικων βραβείων, Δημήτρης Μουζακίτης.
Με μια δυναμική, πολλά υποσχόμενη είσοδο στην σκηνή του υπαίθριου θεάτρου, η Πέγκυ Ζήνα γοήτευσε το κοινό της με την συνολική παρουσία της και το υπέροχο μαύρο ensemble σύνολό της, καθώς επίσης με το κέφι και τα τραγούδια της.
Αρχής γενομένης από το τραγούδι «Μονάχα εμένα να ρωτάς», η επιτυχημένη ερμηνεύτρια με την αυθεντική, λαϊκή χροιά παρουσίασε ένα πρόγραμμα, που ικανοποίησε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θαυμαστές της. Με τραγούδια από την πιο πρόσφατη δισκογραφία της, όπως τα «Μη μ΄ακουμπάς»,«Μου λείπεις»,«Μόνη καρδιά»,«Παραδώσου», αλλά και παλιότερα, αγαπημένα της κομμάτια που την καθιερώσανε στην συνείδηση του κόσμου, όπως τα «Διώξε την πίκρα»,«Μαζί σου»,«Ένα»,«Έφυγες»,«Ματώνω»,«Είμαι καλά»,«Τι θ΄ακούσω ακόμα», η Πέγκυ Ζήνα παρέσυρε τους θεατές σε ένα αξέχαστο μελωδικό ταξίδι. Ανάμεσα στις επιτυχίες της ερμήνευσε και τραγούδια άλλων δημιουργών, που μείνανε αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου, όπως τα «Είναι κάτι δειλινά» σε ερμηνεία Δημήτρη Μητροπάνου, «Δε φεύγω» του Μιχάλη Χατζηγιάννη, «Μένω εκτός» σε ερμηνεία Ελευθερίας Αρβανιτάκη, «Πού να εξηγώ» του Αντώνη Βαρδή, «Μια καρδιά για σένανε» σε στίχους/ερμηνεία Φίλιππου Νικολάου και «Θάλασσες» του Μάριου Τόκα.
Ωστόσο, μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της βραδιάς, τόσο για την ίδια, όσο και για το κοινό της ήταν αναμφισβήτητα η ερμηνεία της Πέγκυς σε τραγούδια του σπουδαίου Γιάννη Σπανού, αναφέροντας ενδεικτικά τα «Οδός Αριστοτέλους»,«Αν μ΄αγαπάς»,«Προσωπικά»,«Θα με θυμηθείς»,«Φταίμε κι οι δυο»,«Μια φορά θυμάμαι» και «Άνθρωποι μονάχοι». Με αυτό τον τρόπο, η ερμηνεύτρια απέτισε φόρο τιμής στο μουσικό έργο του σημαντικού Έλληνα συνθέτη, δίνοντας παράλληλα έντεχνη κατεύθυνση στο πρόγραμμά της, με τους παρευρισκόμενους να ανταποκρίνονται στα τραγούδια σιγοψιθυρίζοντας τους στίχους των κομματιών.
Δεν έλειψε βέβαια και η ξεχωριστή αφιέρωση στον σύζυγό της, Γιώργο Λύρα, με το τραγούδι της «Μυστικό», μια όμορφη και ρομαντική μπαλάντα από τον δίσκο της «Ένα».
Στην όμορφη βραδιά που παρουσίασε με πολλή αγάπη και συναίσθημα η Πέγκυ Ζήνα, καίριο ρόλο παίξανε οι οχτώ μουσικοί της που συνοδεύσανε ιδανικά τα μελωδικά της βήματα, ενώ η εξαίσια χρήση των φωτισμών παρέδωσε ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα, που χρωμάτισε με τον πιο αξιομνημόνευτο τρόπο την συναυλία.
Κλείνοντας το πλούσιο ρεπερτόριό της κι έχοντας κερδίσει το στοίχημα να κάνει όλους τους θεατές μια τεράστια παρέα με κοινό προορισμό την μουσική, η επιτυχημένη τραγουδίστρια αποχαιρέτισε τους θαυμαστές της με ένα από τα πιο αγαπημένα της τραγούδια, το «Σου τ΄ορκίζομαι», καθώς επίσης ερμήνευσε ένα κομμάτι με μεγάλη σημασία γι’ αυτήν, το «Αυτή η νύχτα μένει» του υπέροχου συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη.
Η εμφάνιση της Πέγκυς Ζήνα στο Βεάκειο θέατρο άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους παρευρισκομένους, που της χάρισαν το θερμότερό τους χειροκρότημα, αποδεικνύοντάς της έμπρακτα πως είναι και θα παραμείνει μια από τις πιο αξιόλογες και αγαπημένες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου.

















Καμία κριτική