Το τραγούδι του «τη ζωή να ταξιδεύω» που υπογράφει ο Κώστας Λογοθετίδης των «Εκείνος και Εκείνος», η έντεχνη και ροκ σκηνή που αγαπά, η επιτυχημένη  διαδρομή του ως ηθοποιός, η απώλεια του αδελφού του, που τον σημάδεψε, αλλά και όσα ονειρεύεται να του φέρει ο χρόνος. Ο Σωτήρης Σωτηρίου μιλά αποκλειστικά στο kallitexnes.gr για όλα.   

– Τον τελευταίο μήνα κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι σου ” Τη ζωή να ταξιδεύω” που υπογράφει ο Κώστας Λογοθετίδης των ” Εκείνος και εκείνος”. Πώς προέκυψε η συνεργασία σας; 

«Με τον Κώστα Λογοθετιδη μας συνδέει μια φιλία χρόνων. Η συνεργασία μας αυτή προέκυψε εντελώς αβίαστα και ολοκληρώθηκαν όλα μέσα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα».

– Μπαίνεις λοιπόν δυναμικά στην έντεχνη- ροκ μουσική σκηνή. Τι θα ήθελες να σου φέρει αυτό το ταξίδι; 

«Επειδή ερμηνεύω τα συναισθήματα της ψυχής μου από την αρχή της μουσικής μου πορείας θέλω να «πάρω» το κόσμο μαζί μου σε αυτό το μουσικό ταξίδι».

-Τι μουσική άκουγες στα παιδικά σου χρόνια;

«Λάτρευα και συνεχίζω να αγαπώ την έντεχνο-ροκ ελληνική μουσική σκηνή. Άκουγα επίσης όλους τους μύθους ροκ αμερικάνικης και αγγλικής σκηνής όπως και τα κλασσικά  80s κομμάτια που αγαπήσαμε όλοι».

783A3944

– Και πως ουσιαστικά αποφάσισες να ασχοληθείς συνειδητά με το τραγούδι;

«Όταν ένιωσα μέσα μου ότι είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή με τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω μου πάτησα το κουμπί και τότε ξεκίνησαν όλα».

– Πέρασες βέβαια σχεδόν μία δεκαετία όπου προτεραιότητά σου ήταν καθαρά η ηθοποιία. Τι σου έμεινε από αυτή τη διαδρομή;

«Υπέροχες συνεργασίες και συνάμα φιλίες με κάποιους ξεχωριστούς ανθρώπους της τέχνης».

– Δέχθηκες πόλεμο στην πορεία σου;

«Δόξα το θεό μέχρι τώρα είχα πολλούς συμμάχους στη πορεία μου σε ότι και αν έκανα. Έτσι κι αλλιώς πίστευα ότι η ομάδα κερδίζει πάντα και όχι η μονάδα».

783A3964

– Δεν υπήρξαν δηλαδή “εχθροί” που το έπαιζαν “φίλοι”;

«Κάποιοι άνθρωποι στο πέρασμα του χρόνου δεν ήταν πραγματικοί φίλοι. Ήθελαν μόνο να πάρουν χωρίς να το δώσουν τίποτα».

– Ποια θεωρείς ως την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου; 

«Το θάνατο του ‘αδελφού’ μου το 2007. Με σημάδεψε για πάντα».

– Τι θέλεις να σου φέρει ο χρόνος;

«Πολλά ακόμα ταξίδια. Χαρά, αγάπη και δημιουργία κυρίως μέσα από το μουσικό μου ταξίδι».

– Με ποιους καλλιτέχνες ονειρεύεσαι να βρεθείς τόσο δισκογραφικά όσο και στη σκηνή; 

«Το «τη ζωή να ταξιδεύω» είναι η αρχή μιας όμορφης ιστορίας με ουσία και νόημα με τον φίλο μου Κώστα Λογοθετίδη όπου αναμένεται πολύ σύντομα η συνέχεια. Με τον Χρήστο Δάντη και τη Σοφία Βόσσου θα γίνουν όμορφα πράγματα επίσης. Είμαι σε συζητήσεις με 2 πολύ μεγάλα ονόματα για να μοιραστούμε την σκηνή σε μερικούς μήνες πέραν από τα κλασικά μου live στο χώρο του jack’s lounge στην Άνω Γλυφάδα».