«Camp Εurope» project
της Μαρίλλης Μαστραντώνη.

ΗΜαρίλλη Μαστραντώνη- «Eντροπία Ensemble» παρουσιάζουν το διεθνές project «Camp Εurope», που αφορά στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση ιδωμένη από μια διαφορετική οπτική, που συνήθως παραλείπεται στο δημόσιο διάλογο: επιχειρεί να διερευνήσει τη λειτουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης σε κρίσιμες ιστορικά περιόδους και τη σχέση τους με την τρέχουσα βιο- πολιτική ατζέντα. Μέσα από μια συγκριτική μελέτη ιστορικών παραδειγμάτων, θα συζητήσουμε περιόδους προσφυγικών ροών και εκτοπίσεων στην Ευρώπη του 20ου αιώνα, καθώς και εκείνες τις δομές εξουσίας, οι οποίες διαχωρίζουν ενεργά τα «πολιτικά όντα» (δηλαδή τους πολίτες) από τη «γυμνή ζωή» (τα σώματα).

camp-europe_1Θα αναλυθεί επίσης η «κατάσταση εξαίρεσης», της οποίας το στρατόπεδο είναι ο προφανής και κατεξοχήν χώρος επιβολής της, σε μια προσπάθεια να αφυπνιστεί η συλλογική μνήμη και να τονωθεί η επακόλουθη κριτική προβολή της στο παρόν, μεταθέτοντας έτσι την εστίαση της προσοχής μας από την παθητικότητα του συναισθήματος της συμπόνιας προς τους αναξιοπαθούντες «μετακινούμενους» πληθυσμούς, στις πολιτικές και ηθικές ευθύνες μας απέναντί τους και στη βαρύνουσα σημασία και τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει στις κοινωνίες μας η νομιμοποίηση και κανονικοποίηση αυτού του καθεστώτος εξαίρεσης ή έκτακτης ανάγκης.

To project αναπτύχθηκε μέσα από έρευνα και καλλιτεχνικές διαμονές (residency) σε Βερολίνο, Βουδαπέστη και Σμύρνη, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες, όπου η έρευνα επικεντρώθηκε στο τοπικό πλαίσιο. To απoτέλεσμα κάθε residency παρουσιάστηκε στο κoινό σε μια περφόρμανς ως work-in-progress. Ολοκληρώνεται στην Αθήνα με την ομώνυμη παράσταση, 9-15 Μαΐου 2018 από μια ομάδα Ελλήνων και ξένων περφόρμερ.

rioto_1Παραστάσεις:

Θέατρο «Χυτήριον»
Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός
210.3412313

screenshot_2Τετάρτη 9 Μαΐου και Κυριακή 13 Μαΐου στις 7 μ.μ.
Πέμπτη 10, Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Δευτέρα 14 & Τρίτη 15 Μαΐου στις 9.30 μ.μ.

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια: 12 € (γενική είσοδος), 8 € (ατέλειες, φοιτητικό, άνεργοι)
Κρατήσεις: Στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου από τις 5 μ.μ.

Συντελεστές:

Σύλληψη- δραματουργία- σκηνοθεσία: Μαρίλλη Μαστραντώνη
Εικαστικός σχεδιασμός: Ομάδα RTK  
Μουσική: Sarp Keskiner
Κίνηση: Χριστίνα Κατσίκη- Σαχτούρη
Σχεδιασμός video: Γρηγόρης Πανόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Αγιαννίτης

Performers: Bence Benkő, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Şafak Ersözlü, Nίκος Ευσταθιάδης, Δημήτρης Νικολόπουλος, Tσαμπίκα Φεσάκη, Μαριλίζα Χρονέα

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Κώτσου
Φωτογραφίες: Τάκης Βεκόπουλος
Παραγωγή: Eντροπία

screenshot_1

mm_1Συνεργαζόμενοι φορείς:

  • UfaFabrik– Bερολίνο, Γερμανία- www.ufafabrik.de
  • RS9 Theatre– Bουδαπέστη, Ουγγαρία- www.rs9.hu
  • Açik Stüdyo– Σμύρνη, Tουρκία- www.acikstudyo.com
  • Teos Culture and Art Association– Seferihisar, Σμύρνη, Tουρκία

Fb page: https://www.facebook.com/CampEuropeProject/

screenshot_3Χορηγοί επικοινωνίας:

screenshot_4

rioto_11Promo video- trailer: