Μονόλογος

“Happy” Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.

Ένας μονόλογος βασισμένος στη Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου

Και ευχαριστώ την ελληνική ντομάτα που η ανάμνηση της γεύσης της μου προκαλεί ακόμα ανατριχίλα. Αλλά ευχαριστώ και την αλλοίωσή της η οποία μου δίνει πολλές φορές λόγο να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους επαναλαμβάνοντας τη φράση, «ρε, που πήγε εκείνη η ντομάτα, ρε, που πήγε εκείνη η ντομάτα;»

Η Μαιρούλα, μια ηθοποιός, 35, το πολύ 40 ετών, βρίσκει λόγο να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους και να μιλήσει για την καταναλωτική κοινωνία, για την ωριμότητα, για τη μοναξιά του ανθρώπου, για τη δυσκολία των ανθρώπινων σχέσεων, για το κενό, για την αντίφαση του ανθρώπου, για την αγωνία του θανάτου, για την έλλειψη ονείρων. Μπουχτισμένη από όλους και από όλα, μονολογεί, θυμώνει, συγκινείται, αναρωτιέται, γελάει, διανύοντας ένα ανελέητο σκαμπανέβασμα συναισθημάτων.  Μπαλαντζάρει συνεχώς μεταξύ μαύρου – άσπρου, μεταξύ χαράς – λύπης, μεταξύ παραμονής και πετάγματος.

Η Μαιρούλα αντιπροσωπεύει κάθε άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα, που αναζητά διέξοδο από τη μετριότητα της καθημερινότητας, τη μετριότητα του ανθρώπου, του απρόσωπου «εντάξει». Και θέλει κάποιος να την ακούσει, θέλει κάποιος να την προσέξει, όταν λέει «παιδιά, είμαι κι εγώ εδώ εεε;;»

Παίζουν οι ηθοποιοί

Ερμηνεία: Ευφροσύνη Μακρίδου

Επί σκηνής: DJ FreeStone

Φιλική συμμετοχή: Μαρία Σάλτη

Στο βίντεο εμφανίζονται: Άννυ Ζερβού, Αγγελική Καλοβυρνά, Τζέιμς Κωνσταντινίδης , Μαριέττα Παπαδάκη, Αρετή Περαντινού, Έφη Σακελλαρίου

Περίληψη
Η Μαιρούλα, μια ηθοποιός, 35, το πολύ 40 ετών, βρίσκει λόγο να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους και να μιλήσει για την καταναλωτική κοινωνία, για την ωριμότητα, για τη μοναξιά του ανθρώπου, για τη δυσκολία των ανθρώπινων σχέσεων, για το κενό, για την αντίφαση του ανθρώπου, για την αγωνία του θανάτου, για την έλλειψη ονείρων. Μπουχτισμένη από όλους και από όλα, μονολογεί, θυμώνει, συγκινείται, αναρωτιέται, γελάει, διανύοντας ένα ανελέητο σκαμπανέβασμα συναισθημάτων.  Μπαλαντζάρει συνεχώς μεταξύ μαύρου – άσπρου, μεταξύ χαράς – λύπης, μεταξύ παραμονής και πετάγματος. Η Μαιρούλα αντιπροσωπεύει κάθε άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα, που αναζητά διέξοδο από τη μετριότητα της καθημερινότητας, τη μετριότητα του ανθρώπου, του απρόσωπου «εντάξει». Και θέλει κάποιος να την ακούσει, θέλει κάποιος να την προσέξει, όταν λέει «παιδιά, είμαι κι εγώ εδώ εεε;;»

Συντελεστές

Kείμενο: Λένα Κιτσοπούλου

Σκηνοθεσία: Χιονία Χιωτέλλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Δομίνικος Κουρίνος

Σκηνοθεσία βίντεο: Δημήτρης Παπούλιας

Μοντάζ  βίντεο: Δημήτρης Γεράρδης

Φωτογραφία αφίσας: Λάμπρος Μέντζος (studio m)

Οργάνωση Παραγωγής: Σοφία Κεκερίδη

Πληροφορίες

Πρεμιέρα: Κυριακή, 23 Οκτωβρίου στις 21:00
Παραστάσεις: Κυριακή & Δευτέρα  23,24,30,31 Οκτωβρίου,  Κυριακή & Δευτέρα 6, 7 Νοεμβρίου
Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια:12 € κανονικό, 8 € μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65, άνεργοι)
Κρατήσεις:210 3412313 από 17:00 έως 22:00

Προπώληση εισιτηρίων : www.viva.gr

Θέατρο Χυτήριο Γκάζι

Διεύθυνση
Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός
Τηλ: 2103412313, 6951787821
www.chytirio.gr/
Ημέρες & Ώρες
Δ  21.00
Τ
Τ
Π  21.30
Π 21.30
Σ 21.00
Κ 21.00

Poluchoros_Chutirio_Parastaseis_2012_-_201311-300x231

Χάρτης