«Η ιστορία της Ελλάδας-Αλλιώς» με τον Σίλα Σεραφείμ στο θέατρο «Χυτήριο» από την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.

ΟΣίλας Σεραφείμ επιστρέφει με την ανατρεπτική παράσταση stand up comedy «Η Ιστορία της Ελλάδας-Αλλιώς» από 1η Οκτωβρίου στο θέατρο «Χυτήριο». Η ιστορία είναι χρήσιμη, επειδή βλέποντας κανείς το παρελθόν, μπορεί να διαβάσει το μέλλον. Μόνη προϋπόθεση, η αλήθεια των γεγονότων.

«Η Ιστορία της Ελλάδας-Αλλιώς» πρωτοπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ stand-up comedy στο Gazarte τον Μάϊο του 2017 σε μια sold out παράσταση κι έπειτα ξεκίνησε την πορεία της τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη (θ. «Αθήναιον») κι από κει και μετά στο «Μικρό Παλλάς» μέχρι και το Πάσχα. Παράλληλα, παίχτηκε σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα, καθώς και σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, κάνοντας συνεχόμενα sold out, ενώ μετά από πρόσκληση των πρυτανικών αρχών του Καποδιστριακού και του Παντείου Πανεπιστημίου, παρουσιάστηκε στους φοιτητές.

Είπε ο Μαρξ με το διάσημο ρητό του:

«Όλα τα γεγονότα και οι προσωπικότητες της ιστορίας επανεμφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα».

Σας διαβεβαιώνω προσωπικά ότι επαναλαμβάνεται και σαν stand-up comedy. Κάθε Δευτέρα στις 20:30.

Σίλας Σεραφείμ

Κριτικές:

Είδα στο Gazarte την «Ιστορία του ελληνικού έθνους-αλλιώς» από τον Σίλα Σεραφείμ και γέλασα μέχρι δακρύων όχι μόνο επειδή είναι τόσο δυνατό το χιούμορ του που ξεκαρδίζεσαι θες-δεν θες, αλλά ακόμη γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μεταβολίσεις τόσο σκληρές αλήθειες για τη συλλογική αντίληψη του παρελθόντος και του παρόντος, που καθορίζουν το μέλλον.

Athens Voice

Στην παράσταση όμως γέλασα και ομολογώ ότι την βρήκα αυθεντικά χιουμοριστική.

Ο Σίλας είναι από τους ελάχιστους Έλληνες κωμικούς που μπορεί να ισορροπήσει στο λεπτό σχοινί της πολιτικής σάτιρας-κριτικής και να «ενοχλήσει» το κοινό. Δεν λαϊκίζει, δεν υπεραπλουστεύει και έχει την συγκρότηση, που του επιτρέπει να καταπιάνεται με θέματα που μόνο αστεία δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις.

Protagon

Έτσι γελάσαμε (κι αν γελάσαμε!), στοχαστήκαμε, μελαγχολήσαμε γλυκά μερικές στιγμές και στο τέλος φύγαμε με ένα «σοφό» χαμόγελο στα χείλη.

Noizy.gr

«Χυτήριο» Σημείο Πολιτισμού
Ιερά Οδός 44 (στάση μετρό: Κεραμεικός)
Τηλ.: 2103412313

screenshot_8Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κάθε Δευτέρα στις 20:30
Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018
Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018
Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018
Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018
Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018
Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018
Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018
Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 10 euro

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ.-9.00 μ.μ.
Τηλέφωνα κρατήσεων-πληροφορίες: 210 3412313

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/stand-up-comedy/xythrio-theatro/i-istoria-tis-elladas-allios/

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας της παράστασης

SMOOTH 99.8 https://smooth.gr
NEWS247 www.news247.gr, COSMOPOLITI www.cosmopoliti.gr, READER www.reader.gr, KULTUROSUPA www.kulturosupa.gr, KOITAMAGAZINE www.koitamagazine.gr, TINASMESS www.tinasmess.gr, ELA THEATRTO www.e-la-theatro.gr, PARASKINIA www.paraskinia.com, PAGENEWS www.pagenews.gr THEATRIKA PROGRAMMATA www.theatrikaprogrammat.gr, THEATROMANIA www.theatromania.gr, PASSIONTHEATER www.passiontheater.gr, ALL4FUN www.all4fun.gr, CITYLIFE24 www.citylife24.gr, MUSICITY www.musicity.gr, MIKROFWNO https://mikrofwno.gr, NOIZY  https://www.noizy.gr , THE LOOK www.thelook.gr, SIGMAMEDIA www.sigmamedia.com.gr, WEBMUSIC.GR www.webmusic.gr, KAVA TEXNIS www.kava-texnis.gr, KALLITEXNES www.kallitexnes.gr, ARTISTBOOK www.artistbook.gr, GREEKAFFAIR www.greekaffair.gr, DIASKEDASI INFO www.diaskedasi.info, KALITHEASI www.kalitheasi.gr, ART & PRESS www.artnadpress.gr, POLISPRESS www.polispress.gr, FRESHART24 www.freshart24.gr, OPENMIND www.openmind.gr, ALMARADIO www.almaradio.fm, STEKIRADIO www.stekiradio.gr, SINWEBRADIO www.sinwebradio.gr, STREETRADIO www.streetradio.gr, GPOP www.gpop.gr, SINAPANTIMA www.sinapantima.gr, THEATROCINEFIL www.theatrocinefil.gr, PERITHEATROU www.peritheatrou.net, ROCKANDROLL www.rockandroll.gr, NYXTOSCOPIO www.nyxtoscopio.gr, SKYWALKER www.skywalker.gr , THEATERSTAGE, ARTBYKS http://artbyks.blogspot.com/
screenshot_7