Παράταση παραστάσεων λόγω επιτυχίας,
για το stand up comedy
«Η ιστορία της Ελλάδας-Αλλιώς»
με τον Σίλα Σεραφείμ στο θέατρο «Χυτήριο».
Κάθε Δευτέρα στις 21:00.

ΟΣίλας Σεραφείμ συνεχίζει λόγω πολύ μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, την ανατρεπτική παράσταση stand up comedy «Η ιστορία της Ελλάδας-Αλλιώς», που παίζεται από τον Οκτώβριο κάθε Δευτέρα στο θέατρο «Χυτήριο».

2η χρονιά επιτυχίας με συνεχείς παρατάσεις, γιατί η ιστορία είναι χρήσιμη επειδή βλέποντας κανείς το παρελθόν, μπορεί να διαβάσει το μέλλον. Μόνη προϋπόθεση, η αλήθεια των γεγονότων και ο Σίλας Σεραφείμ τα παρουσιάζει με τον δικό του τρόπο, ώστε να τα δεις με μια άλλη οπτική και να βγάλεις συμπεράσματα, μέσα από ένα ξεκαρδιστικό δίωρο βαθιάς περισυλλογής…

Είπε ο Μαρξ με το διάσημο ρητό του:

«Όλα τα γεγονότα και οι προσωπικότητες της ιστορίας επανεμφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα».

Ο Σίλας Σεραφείμ σας βεβαιώνει προσωπικά, πως επαναλαμβάνεται και σαν stand-up comedy. Κάθε Δευτέρα στις 21:00.

Ο Σίλας Σεραφείμ όπως ίσως δεν τον γνωρίζετε:

Το 1995 ήταν ο πρώτος κωμικός που ξεκινούσε την πρώτη παράσταση stand-up comedy στην Ελλάδα, με την ομάδα της Λουκίας Ρικάκη στις «Κούνιες» στου Μακρυγιάννη.

Το 2001 παρουσίασε την πρώτη σόλο παράσταση stand-up comedy στην Ελλάδα με τίτλο «75 λεπτά», στις «Νέες Μορφές» του Γ. Παρασκευόπουλου στη Θεσσαλονίκη.

Το 2015 συνεργάζεται με τον Jason Kaldis, ώστε να παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας ελληνικό stand-up. Είναι ο πρώτος Έλληνας κωμικός που παίζει στο εξωτερικό.

Τον Μάιο του 2017 παρουσιάζει για πρώτη φορά στο φεστιβάλ κωμωδίας στο Gazarte, την πρώτη παράσταση stand-up comedy concept με τον τίτλο «Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους-Αλλιώς» σε μια sold out παράσταση, ενώ ακολούθησαν παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη (θέατρο «Αθήναιον»), στο «Μικρό Παλλάς» στην Αθήνα (2017-18), σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα, καθώς και σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Ζυρίχη κάνοντας συνεχόμενα sold out, ενώ μετά από πρόσκληση των πρυτανικών αρχών παρουσιάστηκε στους φοιτητές του Καποδιστριακού, αλλά και του Παντείου Πανεπιστημίου.

_mg_5970Κριτικές:

Είδα στο Gazarte την «Ιστορία του ελληνικού έθνους-αλλιώς» από τον Σίλα Σεραφείμ και γέλασα μέχρι δακρύων όχι μόνο επειδή είναι τόσο δυνατό το χιούμορ του που ξεκαρδίζεσαι θες-δεν θες, αλλά ακόμη γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μεταβολίσεις τόσο σκληρές αλήθειες για τη συλλογική αντίληψη του παρελθόντος και του παρόντος, που καθορίζουν το μέλλον.

Athens Voice

Στην παράσταση όμως γέλασα και ομολογώ ότι την βρήκα αυθεντικά χιουμοριστική.

Ο Σίλας είναι από τους ελάχιστους Έλληνες κωμικούς που μπορεί να ισορροπήσει στο λεπτό σχοινί της πολιτικής σάτιρας-κριτικής και να «ενοχλήσει» το κοινό. Δεν λαϊκίζει, δεν υπεραπλουστεύει και έχει την συγκρότηση, που του επιτρέπει να καταπιάνεται με θέματα που μόνο αστεία δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις.

Protagon

Έτσι γελάσαμε (κι αν γελάσαμε!), στοχαστήκαμε, μελαγχολήσαμε γλυκά μερικές στιγμές και στο τέλος φύγαμε με ένα «σοφό» χαμόγελο στα χείλη.

Noizy.gr

Καλά προετοιμασμένος και καθόλου πρόχειρος σε αυτό που κάνει, καυστικός, γλυκός και καθόλου σαχλός, πειραχτικός, μα όχι χυδαίος, ο Σεραφείμ Σίλας μας χάρισε δυο πολύ διασκεδαστικές ώρες σκηνικής παρουσίας. Ήταν τόσο χειμαρρώδης, που ίσως το κοινό ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβει το αστείο… όμως κατά τα άλλα υπέροχος!

Κριτική κοινού Αθηνόραμα

«Χυτήριο» Σημείο Πολιτισμού
Ιερά Οδός 44 (στάση μετρό: Κεραμεικός)
Τηλ.: 2103412313

screenshot_8Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κάθε Δευτέρα στις 21:00

Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 10€

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ.-9.00 μ.μ.
Τηλέφωνα κρατήσεων-πληροφορίες: 210 3412313

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/stand-up-comedy/xythrio-theatro/i-istoria-tis-elladas-allios/

screenshot_19

Promo trailer:

silas

screenshot_7