“οι άνθρωποι του θεάτρου οφείλουμε να θυμίζουμε στο λαό εκείνες τις πατρίδες που μπορεί να σβήστηκαν από το χάρτη, αλλά όχι από την καρδιά μας”

Ο «Ερωτόκριτος» του αγαπημένου σκηνοθέτη Μενέλαου Τζαβέλλα ετοιμάζεται να κάνει περιοδεία στην πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου, την Κρήτη. Το kallitexnes.gr βρέθηκε στις πρόβες της παράστασης και είχε τη χαρά και την τιμή να τραβήξει αποκλειστικές φωτογραφίες του backstage για σας.

erotokritos

Σε κάποιο διάλειμμα των εντατικών προβών, ο Μενέλαος Τζεβέλλας μίλησε με τη Στεύη Τσούτση για την παράσταση αλλά και τα σχέδιά του.

«Φέτος το καλοκαίρι συνεχίζουμε με τον «Ερωτόκριτο», μετά την επιτυχημένη εμφάνιση του επί δύο χρόνια σε αθηναϊκές σκηνές. Συγκεκριμένα ετοιμάζουμε πυρετωδώς την περιοδεία μας στην Κρήτη. Ο «Ερωτόκριτος» ταξιδεύει στην πατρίδα του, με διαφορετική διανομή αυτή τη φορά.

erotokritos6

Έχω τη χαρά και την τιμή να υποδέχομαι στο θίασο την αγαπημένη Νέλλη Γκίνη, στο ρόλο της παραμάνας και τον εκπληκτικό Χάρη Σώζο στο ρόλο του ποιητή Κορνάρου. Η Νέλλη Γκίνη είναι φίλη μου, την αγαπώ και μαζί με τον Χάρη Σώζο είναι πολύ καλοί συνεργάτες μου. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι παραμένει ως έχει, με την Χριστίνα Γκιvτώνη να είναι η Αρετούσα και τον Στάθη Γκάτση να υποδύεται τον Ερωτόκριτο. Ο Ηλίας Νομικός , ο οποίος παίζει και στο “Σμύρνη μου Αγαπημένη” κάνει τον Πολύδωρο, ο Γιάννης Παναγακόπουλος έχει αναλάβει την μουσική και φυσικά ο γνωστός τενόρος της Λυρικής, Κωνσταντίνος Τζέμος υποδύεται το βασιλιά».

erotokritos2

«Πρόκειται για μία παράσταση που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και θεωρώ πως οι Κρητικοί θα δουν έναν «Ερωτόκριτο» που θα τους καλύψει απόλυτα. Ανυπομονούμε όλοι οι συντελεστές για τις παραστάσεις μας στην Κρήτη».

erotokritos5

«Επόμενος σταθμός μας θα είναι το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Θα παίζουμε εκεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30, από αρχές Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

erotokritos9

Υπάρχει επίσης και μια περίπτωση ο «Ερωτόκριτος» να ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη.

erotokritos13

«Όσο για τα επόμενα σχέδιά μου, έχω να σας αποκαλύψω πως ετοιμάζω το επόμενο έργο μου, το οποίο θα αφορά τη Γενοκτονία των Ποντίων. Πρόκειται για μια τεράστια παραγωγή που αν όλα πάνε καλά θα παρουσιαστεί τη νέα χρονιά. Ο λόγος που ασχολήθηκα με αυτό το θέμα είναι γιατί πιστεύω πως οι άνθρωποι του θεάτρου οφείλουμε να θυμίζουμε στο λαό εκείνες τις πατρίδες που μπορεί να σβήστηκαν από το χάρτη, αλλά όχι από την καρδιά μας».

erotokritos10

erotokritos12

erotokritos7

Φωτογραφίες: Ειρήνη Καρπούζη
Επιμέλεια: Στεύη Τσούτση