Θέατρο «Πρόβα»-Παιδική σκηνή.
Λειτουργεί για 19η χρονιά.
«Το μαγικό κουτί» του Αντώνη Ζιώγα.
Συμμετοχική παράσταση.
Πρεμιέρα: Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

ΗΑστική Πολιτιστική Εταιρεία Θεάτρου «Η Πρόβα» στα 35 χρόνια δραστηριότητας της παρουσίασε 80 έργα και έλαβε μέρος σε 4 Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου, ενώ τιμήθηκε με πολλά βραβεία. Στόχος των παραστάσεων μας είναι η πληρέστερη και ουσιαστικότερη αγωγή του παιδιού, μέσω της τέχνης του θεάτρου.

Τη φετινή χειμερινή περίοδο 2018-2019 το θέατρο «Πρόβα» παρουσιάζει από τη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου το νέο έργο του Αντώνη Ζιώγα «Μαγικό Κουτί».

*Σας ενημερώνουμε ότι κάθε Σάββατο 10-11.00 λειτουργεί για 19η χρονιά θεατρικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Δίδακτρα: 40€ μηνιαίως.

Επίσης, διοργανώνονται παιδικά πάρτυ σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στους άνετους και φιλόξενους χώρους του θεάτρου μας. Επισκεφθείτε το νέο μας site: party.theatroprova.gr

Μαίρη Ραζή

Περίληψη του έργου:

Η Χαριτωμένη είναι ένα κακομαθημένο παιδί, που πιστεύει ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω της. Όταν καταφέρνει να πείσει τον πατέρα της να της εξασφαλίσει το «μαγικό κουτί», που κρύβει τα δώρα των παιδιών όλου του κόσμου, μένει μόνη, χωρίς φίλους, χωρίς παρέα κι αρχίζει να πλήττει, γιατί δεν έχει με ποιον να παίξει. Τα Ξωτικά που ζουν κάτω από τη γη αγανακτούν με τα καμώματα της και αναλαμβάνουν με τη βοήθεια του κοινού, να πείσουν τη Χαριτωμένη να επιστρέψει το «μαγικό κουτί» εκεί που ανήκει. Η απόφασή της εξαρτάται αποκλειστικά από τους θεατές, οι οποίοι καθορίζουν με τη συμμετοχή τους την εξέλιξη της ιστορίας.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο (interactive) και στηρίζεται εκτός από το κείμενο στους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και στη συμμετοχή των μικρών θεατών, που βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης. Στο τέλος της παράστασης όλα τα παιδιά ανεβαίνουν στη σκηνή και παίρνουν ένα συμβολικό δωράκι από τους ηθοποιούς, που θα πρέπει με τη σειρά τους να το χαρίσουν σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο.

rsz_2052Σημείωμα του συγγραφέα:

Ένα παιδί δεν παύει να είναι ένα παιδί. Κι ένα παιδί έχει ανάγκη πρωτίστως από αγάπη. Δείχνουμε όμως πάντα με σωστό τρόπο την αγάπη μας; Ή μήπως τελικά τα πολλά υλικά αγαθά που συνήθως τους προσφέρουμε, αποτελούν το άλλοθι της απουσίας μας; Κι όταν συνηθίσει ένα παιδί να ακούει πάντα «ναι», πώς θα ενταχθεί σε ένα μελλοντικό κοινωνικό σύνολο, που θα του απαντάει με ένα μόνιμο «όχι»;

Μέσα από ένα σύγχρονο κείμενο, που στοχεύει με αστείες αλλά και καυστικές καταστάσεις στην αυτοκριτική μας, αντικατοπτρίζεται μια οικογένεια του σήμερα, η οποία χάνει τον έλεγχο, όσον αφορά την ανατροφή του παιδιού της. Σαν αποτέλεσμα, η μικρή ηρωίδα οδηγείται εξαιτίας του υπέρμετρου εγωισμού της, σε μια κωμικοτραγική περιπέτεια. Καλείται, για πρώτη φορά, να ανακαλύψει έννοιες όπως φιλία, φιλοτιμία, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά.

Συντελεστές:

Κείμενο-σκηνοθεσία: Αντώνης Ζιώγας
Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Σκηνικά: Ηλίας Σαλβάνος
Κοστούμια: Μαρίνα Σταμάτη
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Καραβίτης
Χορογραφίες: Κοραλία Τσόγκα
Φωτισμοί: Υάκινθος Μάινας

Ηθοποιοί:
Χαριτωμένη: Αλεξία Ξυγαλά
Πατέρας: Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
Νταντά: Λένα Δαρείου
Πνεύμα: Λένα Δαρείου
Κακούλης: Αλεξία Ξυγαλά
Καλούλης: Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος

Η διάρκεια της παράστασης είναι 80 λεπτά.

Τιμή εισιτηρίου: 10€ το άτομο
Άνεργοι-φοιτητές: 8€

Στα 4 άτομα το 1 έχει δωρεάν είσοδο.

www.viva.gr

Ημέρα και ώρα παράστασης: Κυριακή 16:00

Δίνονται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία.

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου
Διάρκεια παράστασης: 80’
Χωρητικότητα θεάτρου: 90 θέσεις
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-8818326 – 2108818117

Θέατρο «Πρόβα»: Ηπείρου 39 & Αχαρνών.
www.prova.grE-mail: info@prova.gr

screenshot_1

rsz_191