Παιδική παράσταση

Από τον Οκτώβριο, το συναρπαστικότερο ταξίδι της ελληνικής μυθολογίας, η Αργοναυτική Εκστρατεία, γίνεται μια μεγάλη παράσταση στο Θέατρο Badminton: ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας είναι η νέα υπερπαραγωγή του Badminton, που μετά τον θρίαμβο του Θησέα και της Αριάδνης στο νησί των ταύρων (περισσότεροι από 110.000 θεατές και βραβείο της Ακαδημίας Θεατρικών Βραβείων) επιστρέφει στην ανεξάντλητη πηγή των ελληνικών μύθων, για να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους ένα θέαμα υψηλών απαιτήσεων.

Παίζουν οι ηθοποιοί

Γιάννης Στάνκογλου, Σαβίνα Γιαννάτου, Μαρίνα Σάττι, Γιώργος Γάλλος, Ζαχαρίας Καρούνης, Ιβάν Σβιτάιλο, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Μαρία Γράμψα, Δημήτρης Γαλάνης, Χλόη Μάντζαρη, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιώργος Νούσης, Γιώτα Αλεξίου, Στράτος Γιαπτσέ, Αλέξανδρος ΚεΪβανάη, Έλενα Κέκκου, Ανδρέας Λάβνερ, Γιάννα Μεντβέντεβα, Αρετή Νότη, Πάνος Πολίτης, Κώστας Ραφαηλίδης, Δημόκριτος Σηφάκης, Γιάννης Σμέρος, Γιάννης Στέφος, Ράνια Φόβου.

Περίληψη

Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας, μια επική περιπέτεια, που αφηγείται την πορεία του Ιάσονα και των συντρόφων του από το Πήλιο και την Ιωλκό ως τις ακτές της Κολχίδας. Η αφήγηση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Έλλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Κολχίδας και καταλήγει στα τεχνάσματα και τις φοβερές μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας. Σύμμαχοι του Ιάσονα είναι η γοητευτική μάγισσα Μήδεια, ο πιστός του σύντροφος Ορφέας και οι ηρωικοί Αργοναύτες, που αντιμάχονται παράξενα μυθικά τέρατα, πελώρια κύματα, αλλά και τις συνομωσίες των Θεών, που άγρυπνοι παρακολουθούν το ταξίδι των Ελλήνων στην Ανατολή.

Ηγέτης της μεγάλης περιπέτειας των Αργοναυτών είναι ο Γιάννης Στάνκογλου, που ερμηνεύοντας τον Ιάσονα επιστρέφει σε «γνώριμα» μονοπάτια, καθώς διέπρεψε στον ρόλο του Θησέα. Μαζί του, σε μια εμφάνιση-έκπληξη που θα συζητηθεί, η Σαβίνα Γιαννάτου κρατά τον ρόλο της Μήδειας, αλλά και της ιερής ομιλούσας βελανιδιάς που τοποθέτησε η θεά Αθηνά στην πλώρη της Αργώς. Τον Ορφέα, τον αχώριστο φίλο του Ιάσονα, ενσαρκώνει ιδανικά ο Ζαχαρίας Καρούνης, τον Δία ο Γιώργος Γάλλος, ενώ τον Κένταυρο Χείρωνα υποδύεται ο Ιβάν Σβιτάιλο.

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Σοφία Σπυράτου, μετά τον Θησέα και τον Τρωικό Πόλεμο, ενώ τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς των τελευταίων δεκαετιών, ένας πολύπλευρος δημιουργός που μπόλιασε με νέο ήθος το ελληνικό τραγούδι, ο Παρασκευάς Καρασούλος. Την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Νίκος Κυπουργός, ο συνθέτης που προίκισε την ελληνική μουσική με σπουδαίους κύκλους παιδικών τραγουδιών όπως, μεταξύ άλλων, η θρυλικήΛιλιπούπολη και τα Μυστικά του Κήπου. Είκοσι πέντε χορευτές, ηθοποιοί και τραγουδιστές ζωντανεύουν το ταξίδι και τις περιπέτειες της Αργώς και των Αργοναυτών, πλαισιωμένοι από τα φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια που εμπνεύστηκε ο Μανόλης Παντελιδάκης.

Από τον Οκτώβριο, ανεβείτε κι εσείς στην Αργώ κι ακολουθήστε τους Αργοναύτες στο μαγικό τους ταξίδι από το Πήλιο ως την Κολχίδα, σε μια παράσταση που θα γοητεύσειμικρούς και μεγάλους!

Συντελεστές

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΣΠΥΡΑΤΟΥ
ΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΤΙΧΟΙ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Πληροφορίες
Περίοδος Παραστάσεων: από 21/11
Παραστάσεις: Σάββατο / Ώρα: 15.00, Κυριακή / Ώρες: 11.30 & 15.00
Διάρκεια:
Εισιτήρια: Α ΖΩΝΗ:18€ Β ΖΩΝΗ: 15€ Γ ΖΩΝΗ: 12€ Δ ΖΩΝΗ: 9€
Κρατήσεις: 13855, 2108840600

Θέατρο Badminton Γουδή

Διεύθυνση
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, 157 73, Αθήνα
Τηλ: 13855, 2108840600
Email: info@badmintontheater.gr
stage.abcd.gr

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π  21.30
Π 21.30
Σ 15.00
Κ 11.30 & 15.00

logo_400x110-300x57

Χάρτης