Ο εικαστικός Γιάννης Πέτρου γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και είναι αριστούχος απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου. Ως Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη, γνωρίζοντας πολλές διαφορετικές κουλτούρες σε ένα πάζλ ζωής, όπου η πολυπολιτισμικότητα και το βίωμα έγιναν ένα, σε ένα συνοθύλευμα βίου και οράματος.

received_1873319756221847Η Πλοιαρχία ήρθε νωρίς, μόλις στα 29 του χρόνια, ενόσω ο αθλητισμός, η ποίηση και η ζωγραφική ήταν ήδη συνοδοιπόροι του στην έκφραση των ανησυχιών και της εσωτερικότητας του. Σε ένα από τα ταξίδια του, συνάντησε το δάσκαλό του στην εικαστική, το Γιάννη Νομικό, καθηγητή της Ανωτάτης σχολής Καλών Τεχνών Νέας Υόρκης ( New York league of fine arts) . Η συνάντηση τους ήταν κομβική για την εξέλιξη του Γιάννη Πέτρου στη ζωγραφική,  όπου πέρα από τη σπουδή με έναν από τους καλύτερους διδασκάλους στο σχέδιο στον κόσμο, οδήγησε σε δεκάδες εκθέσεις ζωγραφικής και το Γιάννη Πέτρου να αποκτά  “στίγμα” στην εικαστική περνώντας δημιουργικά από όλα σχεδόν τα ρεύματα ζωγραφικής και καταλήγοντας στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό.

Παράλληλα με τη ζωγραφική, ο Γιάννης Πέτρου εξέδωσε και ποιήματα του όπως και δοκίμια.

Με μεταπτυχιακές σπουδές  και σεμινάρια στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες και στη βάση της έρευνας του, πάνω στη συναισθηματικη νοημοσύνη ιδιαίτερα των καλλιτεχνών, μέσω του αφηρημένου εξπρεσιονισμού και της ποίησης, αποτύπωσε το βίωμα και τον πυρήνα του. Συνεχίζοντας να δημιουργεί, να διδάσκει και να εκθέτει, συμμετέχει σε πολλά προγράμματα διάδοσης της τέχνης της ζωγραφικής, με κορωνίδα το πρόγραμμα ζωγραφικής στο ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων“, στην πτέρυγα της Κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Σε συνεργασία με ομάδα ψυχολόγων, προεξέχουσας της Κυρίας Οικονόμου, ψυχολόγου – παιγνιοθεραπέυτριας και υπό την εποπτεία και άλλων επιστημόνων, ο Γιάννης Πέτρου με τη δύναμη της ζωγραφικής, της έρευνας και των θεραπευτικών παραμέτρων και δυνατοτήτων που δίδονται, κάθε Δευτέρα στο “Ταός” του ογκολογικού, επενδύει με χρώμα  γνώση και αγάπη, στον αγώνα των μικρών ηρώων, παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.
Εθελοντής – συνεργάτης του συλλόγου “Πίστη“, δημιουργεί με ελπίδα, προσφέροντας το δικό του λιθαράκι σε μία προσπάθεια δομημένη στη βάση του εθελοντισμού.

received_1873319789555177

Εκθέσεις Ζωγραφικής:
-Τime of art gallery, Κεφαλάρι Κηφισιά
-ROOT ART SPACE, ΘΗΣΕΊΟ
-Ελλήνο – Γαλλικός σύνδεσμος – Κολωνάκι
– Πρόγραμμα – Metro stages – ΣΤΑΣΥ – ΣΎΝΤΑΓΜΑ/ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ Κύριος Βολόγκας
– Αίθουσα Κωνσταντίνος Καβάφης/ Δ. Αθηναίων
-Δημαρχειακό Μέγαρο Αχαρνών / Εικαστική Ρήξη
-Galleria Acatras del Mercado, Montevideo Uruguay
– Guerra Art gallery, Uruguay
-Horton gallery N.Y.C  etc

Ποιητική δράση: Διαδρομές τέχνης
Έργα:” Μεσημβριάνθεμο “-” Ηλύσια Νηνεμία “- ” Επιλογή ” κ.α

“Η αγκαλιά”, το κορυφαίο μετά ιμπρεσιονισμού έργο του

Το κορυφαίο μετά ιμπρεσιονισμού έργο του “η αγκαλιά“, που ανήκει σε ιδιωτική συλλογή και έχει αξιολογηθεί ως κορυφαίο από την Unesco.

fb_img_1482949213634