Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Ρούτα

Ο Γιώργος Στρατηγάκης γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1988 στην Αμαλιάδα, όπου μεγάλωσε και είναι απόφοιτος του ΤΕΕ Αμαλιάδας, στην ειδικότητα Πληροφορικής. Και μπορεί η ειδικότητά του να αφορά την τεχνολογία, τον ίδιο ωστόσο κέρδισε η τέχνη και πιο συγκεκριμένα η υποκριτική. Είναι τριτοετής φοιτητής στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης ‘Μαίρη Βογιατζή Τράγκα’ , όπου έχει την τύχη να διδάσκεται από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου. Άλλωστε, από μικρός έκανε διάφορες μιμήσεις και η ηθοποιία ήταν το όνειρό του. Αν και ακόμη φοιτητής, έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του στο χώρο και το 2014 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση ‘Η τελετή’ σε σκηνοθεσία Μ. Αντωνίου, καθώς επίσης και στη θεατρική παράσταση «Η απολογία του Σωκράτη» σε σκηνοθεσία Θάνου Περιστέρη. Επίσης, τη σεζόν 2015-2016 συμμετείχε στη θεατρική παράσταση «Το βέλος που δεν πληγώνει». Μετρά συμμετοχή ήδη και στον κινηματογράφο στην ταινία: «Heatwave». Ακολούθησε το 2015 η συμμετοχή του στην τηλεοπτική κωμωδία Μοντέρνα Οικογένεια“.

– Καταρχήν, θα ήθελα να σας ρωτήσω, πως ξεκίνησε για εσάς η υποκριτική να μπαίνει στη ζωή σας και πως τη βιώνετε την συγκεκριμένη περίοδο;

Γιώργος Στρατηγάκης: Το μικρόβιο ξεκίνησε, όταν στην τετάρτη δημοτικού μου έδωσαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα θεατρικό. Όμως, η πραγματική απήχηση που είχε ο θεατρικότητα μου, ήταν στο καφενείο που δούλευα από πιτσιρίκος  στον “Ανεμόμυλο”, βλέποντας διάφορες αντιδράσεις των θαμώνων και έμπαινα στην διαδικασία της μίμησης και στην προσαρμοστικότητά μου σε διάφορα είδη χαρακτήρων. Σήμερα, σαφώς και είναι δύσκολα  τα πράγματα, αλλά έχοντας πραγματικό μεράκι, είμαι διατεθειμένος να κάνω 2-3 δουλειές, έως ότου να βρω την ευκαιρία μου.

– Το ευρύ κοινό σας γνώρισε καλύτερα, μέσα από την συμμετοχή σας στην τηλεοπτική σειρά του Mega «Μάλιστα chef». Πως ήταν αυτή σας η εμπειρία, δουλεύοντας δίπλα σε τόσο δημοφιλείς και καταξιωμένους ηθοποιούς; Τι αποκομίσατε από την συμμετοχή σας αυτή; Υπήρξε κάποια συμβουλή που σας έδωσαν, την οποία κρατήσατε;

Γ.Σ.: Η εμπειρία μου στο “Μάλιστα Σεφ” ήταν απίστευτη! Πήρα πάρα πολλά πράγματα και πάνω από όλα ήταν το πρώτο μου τηλεοπτικό που είδα πως είναι οι ρυθμοί και πως γυρίζεται ένα επεισόδιο. Σίγουρα με όλα τα παιδιά κάναμε παρέα, το κλίμα ήταν οικογενειακό και αυτό είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Οι συμβουλές πολλές και κάθε μέρα έπαιρνα κάτι περισσότερο απ΄όλους. Βέβαια, εκτός από πολύ καλούς ηθοποιούς, είχαμε και πάρα πολύ καλό συνεργείο, που είναι πολύ σημαντικό για να υπάρξει  ισορροπία μεταξύ όλων!

14907225_1227818773952481_6216225517907711480_n– Παλιότερα, είχατε συμμετάσχει στις κινηματογραφικές ταινίες «Heatwave» & «Illusion». Πως ήταν αυτή σας η εμπειρία; Τι αποκομίσατε από αυτές σας τις δύο συμμετοχές;

Γ.Σ.: Η μια είναι μεγάλου μήκους, όπου έκανα ένα “χούλιγκαν” και ήταν το πρώτο κινηματογραφικό μου. Το  δεύτερο είναι μικρού μήκους, μια πάρα πολύ καλή δουλειά του Κώστα Αντωνόπουλου και περιμένουμε όλοι να γίνει η προβολή!

– Πέρα από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. έχετε κάνει και θέατρο, καθώς και παιδικό θέατρο. Θα ήθελα να μου πείτε ποιο είδος είναι το πιο δύσκολο (θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφος) και ποιο σας ελκύει περισότερο και γιατί;

Γ.Σ.: Σίγουρα, το πιο δύσκολο για μένα είναι το παιδικό θέατρο. Τα παιδιά είναι οι πιο δύσκολοι κριτές. Σίγουρα αγαπάω πολύ το θέατρο και θα ήθελα να ασχοληθώ πιο πολύ με αυτό, αλλά δεν λέω όχι και σε άλλες προκλήσεις!

– Θα ήθελα να μου πείτε, ποιούς συναδέλφους σας θαυμάζετε και που θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Γ.Σ.: Γενικά, είχαμε και έχουμε πάρα πολύ καλούς ηθοποιούς. Σίγουρα, θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Κώστα Βουτσά που του έχω ένα θαυμασμό παραπάνω!

– Πως περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο;

Γ.Σ.: Όσο μπορώ, πηγαίνω θέατρο, γιατί ο χρόνος μου είναι λίγο πιεσμένος, μιας και δουλεύω σε ένα καφέ στα στα Πετράλωνα για βιοποριστικούς λόγους.

– Πείτε μας κάποια δυσκολία ή/και ένα απρόπτο που σας έχει τύχει πάνω στη δουλειά σας, το οποίο ξεπεράσατε;

Γ.Σ.: Κάποια δυσκολία δεν είχα. Προσαρμοζόμουν  εύκολα σε καταστάσεις, αν εξαιρέσεις την πίεση που μπορεί να υπάρξει σε οποιαδήποτε δουλειά!

– Αν σας δινόταν η ευκαιρία να συνεχίσετε τα όνειρα σας στο εξωτερικό θα το επιλέγατε;

Γ.Σ.: Δεν ξέρω σίγουρα. Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση και εκεί ειδικά, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Θα το έκανα και πιστεύω πως θα ήταν μία πολύ καλή εμπειρία.

– Έχετε ξεκινήσει τα βήματά σας στην υποκριτική, στην κυριολεξία μέσα στην κρίση. Πως βλέπετε την κατάσταση εσείς και τι ελπίζετε για το μέλλον;

Γ.Σ.: Είναι μια δύσκολη εποχή για όλους και δεν είναι εύκολο. Εγώ ακόμα δεν βγάζω αρκετά χρήματα από την υποκριτική και γιαυτό και κάνω άλλη δουλειά για τα “προς το ζήν”. Ελπίζω, ότι στο μέλλον τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους!

– Θα θέλαμε να μας κάνετε μία ευχή…

Γ.Σ.: Εύχομαι, να έχουμε όλοι υγεία για να μπορούμε να κάνουμε όνειρα και να γίνονται πραγματικότητα!

Αλέξανδρος Ρούτας

Αλέξανδρος Ρούτας

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ρούτας και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την δημοσιογραφία. Ανατρέχοντας στις συνήθειες μου θα όριζα ως αναπόσπαστες πτυχές της καθημερινότητας μου την ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φροντίζοντας για την σταθερή ενημέρωση μου. Η ανάγνωση βιβλίων καθώς επίσης και η μουσικήσυνιστούν για εμένα πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας. Το «εὖ ζῆν» το αναδεικνύω σε ύψιστο αγαθό για αυτό δείχνω ιδιαίτερη προσοχή στην εξασφάλιση σωματικής και πνευματικής ευεξίας διάμεσου της γυμναστικής. Τον ελεύθερο μου χρόνο τον αξιοποιώ δραστηριοποιούμενος με τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή πρόσφορα αντλώντας άφθονη ευχαρίστηση. Δηλώνω λάτρης των ταξιδιών επειδή ενθουσιάζομαι με την αναζήτηση της εξωτικότητας και της μαγείας που αποπνέουν τα όμορφα τοπία. Παρακολουθώ τακτικά θεατρικές παραστάσειςακριβώς γιατί κατέχουν την δύναμη να σε μεταφέρουν σε έναν ιδεατό κόσμο όπου κυριαρχεί το αίσθημα της πολυμορφίας της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Εν ολίγοις η δημοσιογραφία παρά το νεαρό της ηλικίας μου πιστεύω πως με αντιπροσωπεύει και μου επιτρέπει να καταγράφω τα κοινωνικά δρώμενα, να τα κριτικάρω και να παραθέτω το δικό μου προσωπικό στίγμα ούτως ώστε να αφουγκράζομαι τον αδιάκοπο παλμό της ενημέρωσης.
Αλέξανδρος Ρούτας