Όταν είμαι πάνω στη σκηνή αισθάνομαι ένα γλυκό σφίξιμο στο στομάχι, έχοντας τα βλέμματα των θεατών πάνω μου.

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Ρούτα

Ηθεατρική παράσταση «4…Your Eyes Only» , που θριάμβευσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και απέσπασε πλήθος θετικών κριτικών, επιστρέφει με νέα και ανανεωμένη διανομή, αυτή τη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων. Κλείνοντας τα μάτια, μεταφερόμαστε τρεις αιώνες πίσω και στον 21ο αιώνα, στα σοκάκια του λαμπερού Παρισιού και στα στενά δρομάκια με τις φωτεινές ρεκλάμες , τα αρχοντικά σπίτια με τις μεγάλες οροφές και τους τεράστιους κήπους. Ένα τέτοιο σπίτι ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται η οικοδέσποινα του Γεωργία Ζευγολατάκου, στον ρολό της Βικτώρια. Στην παράσταση συμπρωταγωνιστούν επίσης, η Μαρένια Πάλλη, ο Νίκος-Παναγιώτης Δουβής, ο Λάζαρος Μουταφίδης και ο Αλέξανδρος Κατόπης σε ρολό guest star.

-Ανατρέχοντας στις αναμνήσεις σας, πότε συνειδητοποιήσατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Υπήρξαν άνθρωποι που σας ώθησαν προς την υποκριτική ή ήταν δική σας απόφαση;

Γεωργία Ζευγολατάκου: Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε αποφάσισα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, γιατί ήμουν πολύ μικρή, αλλά θυμάμαι ότι είχα εξοικείωση με την σκηνή και τα φώτα επειδή έδινα παραστάσεις στο μπαλέτο. Στην απόφασή μου σίγουρα έπαιξαν ρόλο οι ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη και η θεία μου, που είναι ηθοποιός. Μαζί της παρακολούθησα και την πρώτη θεατρική παράσταση.

-Πώς αντιλαμβάνεστε τις δυνάμεις τις υποκριτικής; Έχετε νιώσει την σπίθα μέσα σας;

Γεωργία: Δεν ξέρω αν έχω νιώσει την σπίθα μέσα μου, αλλά όταν είμαι πάνω στη σκηνή αισθάνομαι ένα γλυκό σφίξιμο στο στομάχι, έχοντας τα βλέμματα των θεατών πάνω μου.

-Τί μέρος της ζωής σας καταλαμβάνει το θέατρο σήμερα; Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα θέλατε να παίξετε;

Γεωργία: Αυτή την στιγμή το θέατρο καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με το θέατρο είτε μέσω παραστάσεων, είτε διαβάζοντας στο σπίτι. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει ρόλος που θέλω να παίξω, αλλά έργα που μ΄ ενδιαφέρουν, όπως είναι η αρχαία τραγωδία, η οποία είναι το όνειρο μου.

Προσπαθώ να προσεγγίσω τον χαρακτήρα του ρόλου μου όσο γίνεται περισσότερο, δανείζοντας στοιχεία μου στο ρόλο, αλλά και παίρνοντας στοιχεία από αυτόν.

-Παρακολουθώντας ωστόσο την πορεία σας, δείχνετε ένας άνθρωπος που δεν υποκύπτει στη στασιμότητα. Κάνετε προσεκτικές επιλογές και με υψηλή αισθητική.

Γεωργία: Προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερες επιλογές μπορώ ή αυτές που θεωρώ ότι με αντιπροσωπεύουν πιο πολύ, δεδομένων των συνθηκών. Δυστυχώς οι επιλογές που έχουν σήμερα οι νέοι ηθοποιοί είναι περιορισμένες, εξαιτίας της κρίσης που διανύουμε.

 -Έχετε ξεχωρίσει κάποιο πρόσωπο μέσα από τις συνεργασίες σας;

Γεωργία: Μέσα από τις συνεργασίες μου έχω ξεχωρίσει τον Στέλιο Σπινθουράκη, το σκηνοθέτη μας. Έχουμε ξανασυνεργαστεί ως ηθοποιοί σε παιδική παράσταση και τώρα με σκηνοθετεί. Θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους συνεργάτες που έχω. Τον εμπιστεύομαι και πιστεύω ότι είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει.

 -Εκτός από την υποκριτική, έχετε ασχοληθεί και με κάτι άλλο στον χώρο της τέχνης;

Γεωργία: Πέρα από την υποκριτική κάνω από μικρή χορό και τον αγαπώ πολύ. Επίσης τραγουδάω, έχοντας πάρει κάποιες πολύ βασικές γνώσεις μουσικής. Δεν έχω ασχοληθεί με κάτι άλλο, αλλά χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να ενσωματώσω κι άλλες τέχνες, όπως είναι ο χορός και το τραγούδι, μέσω της υποκριτικής.

-Στην παράσταση «4…YOUR EYES ONLY» προσεγγίζετε τον ρολό σας με μεγάλη τρυφερότητα. Υπήρξαν σημεία ταύτισης με τον χαρακτήρα της Βικτώριας;

Γεωργία: Ο ρόλος που υποδύομαι είναι μιας γυναίκας που φαίνεται σκληρή, στριφνή κι απόμακρη, ενώ κατά βάθος κρύβει μια ευαισθησία. Θεωρώ ότι ταυτίζομαι μαζί της σε αυτό το σημείο και προσπαθώ να την προσεγγίσω όσο γίνεται περισσότερο, δανείζοντας στοιχεία μου στο ρόλο, αλλά και παίρνοντας στοιχεία από αυτόν.

-Αν σας δινόταν η ευκαιρία να υποδυθείτε κάποιον ρολό στο εξωτερικό με την προϋπόθεση να μετακομίσετε μόνιμα, θα δεχόσασταν;

Γεωργία: Αν και είναι δελεαστική μια τέτοια προοπτική, δεν πιστεύω ότι αυτή την στιγμή με ενδιαφέρει να προσανατολιστώ προς μια ενδεχόμενη διεθνή καριέρα. Προτιμώ να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην Ελλάδα.

 –Πιστεύετε ότι η ζωή του ηθοποιού δυσκολεύει λίγο τις προσωπικές σχέσεις;

Γεωργία: Η προσωπική μου ζωή δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την δουλειά μου. Οι δικοί μου άνθρωποι έχουν στηρίξει την επιλογή μου να ασχοληθώ επαγγελματικά με την υποκριτική και δείχνουν απίστευτη κατανόηση.

 -Μια ευχή που θα θέλατε να δώσετε;

Γεωργία: Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας καλή δύναμη και υπομονή. Όλα θα πάνε καλά αν το πιστεύουμε.

Αλέξανδρος Ρούτας

Αλέξανδρος Ρούτας

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ρούτας και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την δημοσιογραφία. Ανατρέχοντας στις συνήθειες μου θα όριζα ως αναπόσπαστες πτυχές της καθημερινότητας μου την ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φροντίζοντας για την σταθερή ενημέρωση μου. Η ανάγνωση βιβλίων καθώς επίσης και η μουσικήσυνιστούν για εμένα πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας. Το «εὖ ζῆν» το αναδεικνύω σε ύψιστο αγαθό για αυτό δείχνω ιδιαίτερη προσοχή στην εξασφάλιση σωματικής και πνευματικής ευεξίας διάμεσου της γυμναστικής. Τον ελεύθερο μου χρόνο τον αξιοποιώ δραστηριοποιούμενος με τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή πρόσφορα αντλώντας άφθονη ευχαρίστηση. Δηλώνω λάτρης των ταξιδιών επειδή ενθουσιάζομαι με την αναζήτηση της εξωτικότητας και της μαγείας που αποπνέουν τα όμορφα τοπία. Παρακολουθώ τακτικά θεατρικές παραστάσειςακριβώς γιατί κατέχουν την δύναμη να σε μεταφέρουν σε έναν ιδεατό κόσμο όπου κυριαρχεί το αίσθημα της πολυμορφίας της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Εν ολίγοις η δημοσιογραφία παρά το νεαρό της ηλικίας μου πιστεύω πως με αντιπροσωπεύει και μου επιτρέπει να καταγράφω τα κοινωνικά δρώμενα, να τα κριτικάρω και να παραθέτω το δικό μου προσωπικό στίγμα ούτως ώστε να αφουγκράζομαι τον αδιάκοπο παλμό της ενημέρωσης.
Αλέξανδρος Ρούτας