Βρίσκεται στο ΒΔ μέρος της Κέρκυρας, ένα χωριό περίπου 850 κατοίκων, σκαρφαλωμένο στον ορεινό όγκο του Αρακλή με επίνειο την Παλαιοκαστρίτσα. Η περιοχή εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το βαθύ γαλαζοπράσινό της, τις περίτεχνες δαντελωτές ακρογιαλιές της και τα άγρια επιβλητικά βράχια που συνδέονται με το μύθο της άφιξης του Οδυσσέα στην περιοχή.

Οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού ήταν Λάκωνες από το σημερινό Οίτυλο Λακωνίας, που στο ταξίδι τους για τη Νότια Ιταλία, σταμάτησαν και ίδρυσαν τον πρώτο οικισμό στα παράλια, την Παλαιοκαστρίτσα. Οι επιδρομές όμως των πειρατών ανάγκασαν τους κατοίκους να μεταφερθούν στο χωριό ψηλά στον ορεινό όγκο πάνω από την Παλαιοκαστρίτσα. Το έντονο θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων λειτούργησε καταλυτικά που στην αρχή είχε περισσότερο χαρακτήρα κόρου δηλαδή χορωδίας εκκλησιαστικής μουσικής. Σήμερα αποτελείται από 30 περίπου χορωδούς και μαντολινάτα και το ρεπερτόριό μας περιλαμβάνει παλιές αξέχαστες μελωδίες και επτανησιακές καντάδες.

Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε μία όαση που να παρέχει πολιτισμό, καλλιέργεια του πνεύματος συντελώντας στην ψυχική και διανοητική διάπλαση των νέων. Κρίναμε σκόπιμο να αναβαθμιστούμε στο παρελθόν και να θυμηθούμε τα ήθη, τα έθιμα , τις παραδόσεις, δηλαδή τις ρίζες μας την ίδια μας την ταυτότητα.

Η ίδρυση και λειτουργία του Λαογραφικού μας μουσείου είναι πλέον γεγονός και θα ήταν μεγάλη μας τιμή να το επισκεφθείτε.

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω link

https://www.lakonites.com/

 

Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός